m87 pisze:
Witam
ostatnio troche sie w to bawie, ja zrobilem tak kupilem autko ubezpieczenie wypowiedzialem, oplacilem jakies grosze w skarbowce (20zl chyba) i tyle stary wlasciciel wyrejestrowal auto i ja juz go nie rejestrowalem ani nie wyrejestrowywalem czesci to juz nie wiele z niego zostało a buda poszła na złom

Pozdrawiam
Hej, możesz przyblizyć temat w jaki sposób poprzedni właściciel go wyrejestrował? Czy u Ciebie wraz z pojazdem zostały tablice rejestracyjne i dowód rejestracyjny? Bo wyglada na to, że pomyliłeś pojęcia i były właściciel tylko zawiadomił wydział komunikacji o zmianie właściciela, a jeżeli podał Twoje dane z umowy to wcale nie wykluczone, że możesz spodziewać się kosztownego pisma z UFG. Z tego co wiem pojazd można wyrejestrować tylko na podstawie zaświadczenia o zezłomowaniu lub decyzji Policji o umorzeniu dochodzenia w wypadku kradzieży, ale wtedy oddaje się dokumenty i tablice, a zarejestrować ponownie będzie raczej trudno

.
Co do pytania w temacie, to trzeba porozmawiać z ludźmi z punktu kasacji pojazdów na ile możesz wybebeszyć pojazd żeby jeszcze go przyjęli lub za ile mogą odsprzedaż Twoje części już po złomowaniu. (Czyli za jaka kwota wchodzi za wydanie zaświadczenia jeśli złom zostaje u Ciebie).
Powodzenia