Nie ma to jak sobie samemu odpowiedzieć

. Ale lepiej poźno niż wcale. Otóż impreza odbywała się w dniach 1-5 kwietnia w centrum wystawowym w Essen, które wygląda tak:
Nie jest tam trudno trafić, gdyż w miarę zbliżania się na drodze pojawia się coraz więcej interesujących pojazdów:
I chociaż to daleka wyprawa, niektórym brakło sił dosłownie metry przed metą:
Pierwszym zaskoczeniem jest fantastyczna organizacja. Przy tak ogromnym przedsięwzięciu, żadnych korków czy kolejek. Parkingi położone w mniejszej lub większej odległości stale obsługują bezpłatne autobusy. Tu na przykałd parking 10 na lotnisku, niższe numery już pełne:
Jak dla mnie to już samo zwiedzanie tej części zajęłoby trochę czasu, ale że trzeba było na targi dotrzeć, to tylko to co udało się po drodze uchwycić:
Natomiast w środku nie ma co ukrywać, na początku same nudy....... Porsche:
Porsche....
i znowu Porsche:
Miałem już wracać, aż tu patrzę i w oddali taki oto widok:
obok jeszcze lepszy:
i coś takiego, całkiem ładna paleta kolorów

:
Jak było widać w tle to czarne coś to jasnym się stało, że i to należało obejrzeć:
i tak na marginesie zbliżenie tej kartki co była za szybą, ku pokrzepieniu serc, dla tych co szukają 107 w idealnym stanie

:
w ciemnym kolorze było jeszcze E500:
w zupełnie innym coś takiego z dziwnymi drzwiami, co to nie wiadomo jak do tego wsiąść:
no bo sami zobaczcie, trzeba takiego dzyngla przy kierownicy wcisnąć i obrócić koło kierownicy do poziomu, inaczej nijak, a i z tym raczej miałbym problem, niech ktoś jeszcze narzeka, że mu w 107 ciasno

:
akoro już mowa o 107, to proszę zobaczyć co tam można było pod maską zmieścić: (na tablicy rejestracyjnej jest napisane)
na koniec jeszcze nowszy klasyk, tak więc posiadacze 124 mogą śmiało konserwować swoje skarby pod szmatke i do garażu
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
:
I to na dziś tyle w temacie. Mam jeszcze kilka fotek, jak będą chętni do oglądania to z przyjemnością wstawię i na wszelkie pytania (na które znam odpowiedź) odpowiem.
Pozdrawiam
![[napalony1]](./images/smilies/napalony1.gif)