W okolicach świąt bożego narodzenia pojawiła się oferta Nki dla nowych abonentów. Polega ona na tym że kupując Nboxa /(bez PVR) mozna w styczniu nieodplatnei zamienic go na Nbox Recorder (tuner z PVR) nieodplatnie.
Ja jako stary abonent (jestem z Nką od pierwszego dnia kiedy sprzedawali dekodery w Kielcach) w chwili obecnej na umowie która przeszła w umowę na czas nieokreślony, pomyslalem sobie ... fajnie by było tez miec nbox recorder. W moim przypadku wymiana na Recorder kosztuje 350 zl, czyli różnicę w cennikowej oplacie za wydanie sprzętu. (dla tych co nie wiedzą w N zaden abonent nie jest wlascicielem sprzetu, konczysz bycie abonentem, oddajesz sprzet.
Napisalem wiec pismo do N że zwracam się z prośbą o wymianę Nboxsa na Recorder, a jeżeli się nie zgodza to zrywam umowę z jaknajszybszym mozliwym terminem wypowiedzenia, gdyż chcę kupić nowy abonament N z Nboxem z opcją darmowego przejscia na recordera, czyli skorzystac z tej promocji dla nowych abonentów.
Oto co N mi odpisało:
widocznie wolą moje dodatkowe 38 zł za kwiecień(bo musze jeszcze raz napisac rezygnację i wypowiedzenie bedzie przez luty marzec kwiecien)
Czyli chcąc oszczędzić im zachodu z usunieciem abonenta i dodaniem abonenta wolą moje 100 zł z okresu wypowiedzneia ... kij wam w krzyż .. bogu dzięki nie jesteście już monopolistami HD ... wole isc do konkurencji niż dać wam jeszcze złotówkę.(może z deszczu pod rynnę, ale przynajmiej pod inną rynnę)
Jak chcesz to kopiuj treść lub prześlij linka do tego posta wszystkim znajomym, jak zrobi sie wystarczająco głośno ... może Operatorzy pukną sie w czoło i skalkulują ile ich kosztuje traktowanie abonentów jak bydła, a może nawet doprowadzimy do tego że okres wypowiedzenia z umowy na czas nieokreślony nie bedzie trwał 3 miesiace, tylko miesiac, bo te dodatkowe miesiace są smyczą nie uzasadnioną niczym innym jak tylko kopnięciem w dupę na odchodne
PS. Okres 3mce stosują wszyscy C+, N i CP ...