MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 5:38 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam

Mam takie pytanie do forumowiczów odnośnie tematu na jaki dzisaj rozmawiałem ze znajomym mianowicie czy waszym zdaniem dobrym pomysłem zrobienie jest prawa jazdy kat C C+E i bycie zawodowym kierowcą. Czemu akurat o to się pytam ponieważ mój znajomy jest kierowcą i jego zarobki są dwa razy większe niż moje a nie napracuje się. Zarabia około 4tys +- 500zł

Tak sobie pomyślałem że dla osób które lubią a może nawet kochają jeździć jest to ciekawa praca, nie ukrywam że ja jestem taką osobą, z tego co jeszcze się dowiedziałem we wrześniu 2009 mają być jakieś zmiany i bycie zawodowym kierowcą ma być kosztowne. Wiadomo praca kierowcy ma też minusy ale która ich nie ma ciekaw jestem waszych zdań

Tytuł:
swój chłop

Ja tam niedawno zaczolem robic c+e, lubie jezdzic samochodem, wezme ze soba cyfrowke i w swiat. teraz prawie juz nie ma tak jak kiedys naciagniec tacho i wiecej godzin za kierownica tylko 8 i pauza, samochody dobre no i glownie zarobki jak trafisz dobra firme to nawet duzo lepiej niz 4500 + dobry kierowca powinien wyplate odkladac a zyc z... :lol: tak ze wg mnie to dobry pomysl powodzonka

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzisaj miałem pierwszą jazdę kurde jednak jest różnica star a mercedes nie tylko gabarytowo ;-)

Tytuł:
wiarus senior

karolmar pisze:
Ja tam niedawno zaczolem robic c+e, lubie jezdzic samochodem, wezme ze soba cyfrowke i w swiat. teraz prawie juz nie ma tak jak kiedys naciagniec tacho i wiecej godzin za kierownica tylko 8 i pauza, samochody dobre no i glownie zarobki jak trafisz dobra firme to nawet duzo lepiej niz 4500 + dobry kierowca powinien wyplate odkladac a zyc z... :lol: tak ze wg mnie to dobry pomysl powodzonka

Może dokończysz z czego powinien żyć kierowca ?
Rozumiem ,że chodzi o diety .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Rozumiem ,że chodzi o diety

3,50l./0N z tego żyją kierowcy :roll:

swój chłop
Awatar użytkownika

janus pisze:
...a nie napracuje się...

Nie wiem jak jezdzi Twoj kolega, ale z tego co piszesz to wynika, ze wokol komina. Transport miedzynarodowy to ciezki kawalek chleba - wiem co pisze - moj tata jest kierowca i niejedne wakacje spedzilem na fotelu pasazera. 8 godzin i pauza? Tak sie tylko mowi. Zdarza sie, ze wieksza czesc pauzy stoisz przy kierowcy widlaka i patrzysz czy nie ma lipy podczas zaladunku (zle zaladowane, nie docisniete palety sie wywracaja - koszt czesto z Twojej kieszeni), ewentualnie czy nie objezdzaja Cie w kolejce pod rampe. Latem na przyklad bywa tak goraco, ze ciezko jest zasnac. Buda jest nagrzana od slonca, a pod Toba goracy motor. Zwiedzanie? -> tez lipa. W wiekszosci miast ciezarowki maja zakaz wjazdu na obszar zabudowany. Ja bylem trzy razy w Wenecji! Wiem bo widzialem zarys miasta kilka km od stacji benzynowej:P Jak ktos sie uprze, to zobaczy, ale na to na ogol nie ma czasu...Owszem, TIRowanie bardzo fajna przygoda i kasa z tego jest, ale wez pod uwage rozlake z rodzina i fakt ze jest sie gosciem we wlasnym domu...

Aha - handel paliwem, to juz tez malo gdzie, glownie mit...

Tytuł:
swój chłop

Jazda na zestawie to jak praca za granicą,na tyle lepszych warunkach ze jestes troche czesciej w domu,i prawie nie ma roznicy czy jezdzisz po kraju czy zagranicą.Jezeli interesujesz sie tym powaznie to poswiec chwile czasu i wyskocz gdzies na parking przy duzej stacji gdzie jest duzo tirów i pogadaj z kierowcami,mysle ze przekonasz sie ze taka zlota to ta robota nie jest.Powiedza ci jak to jest naprawde z tym na lewo i z realnymi zarobkami.

Tytuł:
swój chłop

benzman pisze:
wyskocz gdzies na parking przy duzej stacji gdzie jest duzo tirów i pogadaj z kierowcami,mysle ze przekonasz sie ze taka zlota to ta robota nie jest.Powiedza ci jak to jest naprawde z tym na lewo i z realnymi zarobkami.

prawda jest taka ze: "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" a na swoja robote bedzie wiekszosc ludzi narzekac bo kazdemu cos nie pasuje, a czy siedzenie w biurze przy komp to jest zlota robota??? Polacy slyna z narzekania a wiec ciezko bedzie znalesc zlota robote.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

benzman pisze:
Jazda na zestawie to jak praca za granicą,na tyle lepszych warunkach ze jestes troche czesciej w domu,i prawie nie ma roznicy czy jezdzisz po kraju czy zagranicą.Jezeli interesujesz sie tym powaznie to poswiec chwile czasu i wyskocz gdzies na parking przy duzej stacji gdzie jest duzo tirów i pogadaj z kierowcami,mysle ze przekonasz sie ze taka zlota to ta robota nie jest.Powiedza ci jak to jest naprawde z tym na lewo i z realnymi zarobkami.

Dokładnie tak jest,a praca ciężka jak skur....
A jeśli ktoś myśli ,że zwiedzi świat to szybko się przekona,że to będą tylko dzielnice przemysłowe wielkich miast i autostrady.

Octavia 1,9 tdi

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wiadomo że nie ma idealnej pracy nawet w tej najlepszej znajdą się minusy, ja osobiście nie wiem do końca czy chcę zostać zawodowym kierowcą, po prostu widzę w tym jakieś wyjście z sytuacji, obecnie mam prace w której się może jakoś specjalnie nie napracuje (praca przy kompie) ale też nie mam dobrych zarobków a raczej powiedziałbym że marne.
Jeśli od września prawo się zmieni to może i u nas w kraju da się zarobić bo jeśli jakiś kurs kosztuje dużo to zarobki powinny być lepsze, pożyjemy zobaczymy ;-) <br>Dodano po 36 sekundach.:<br> Wiadomo że nie ma idealnej pracy nawet w tej najlepszej znajdą się minusy, ja osobiście nie wiem do końca czy chcę zostać zawodowym kierowcą, po prostu widzę w tym jakieś wyjście z sytuacji, obecnie mam prace w której się może jakoś specjalnie nie napracuje (praca przy kompie) ale też nie mam dobrych zarobków a raczej powiedziałbym że marne.
Jeśli od września prawo się zmieni to może i u nas w kraju da się zarobić bo jeśli jakiś kurs kosztuje dużo to zarobki powinny być lepsze, pożyjemy zobaczymy ;-)
A co do handlu ropą to chyba już zamiast sprzedawać wolałbym sobie prywatnie kupić diesla ;-)

Tytuł:
wiarus senior

janus pisze:
A co do handlu ropą to chyba już zamiast sprzedawać wolałbym sobie prywatnie kupić diesla ;-)

Co nie zmiania faktu,że byś OKRADAŁ pracodawcę .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
postmajtek

jak chcesz byc zawodowym kierowca to polecam UK, zarobki normalne, nadgodziny placone, nie narobisz sie. mozesz pracowac w systemie 3/1 lub nawet 2/2. nikt nie robi ci pod gorke. natomiast w Polsce to na kazdym kroku chca cie wyruchac niestety :(

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Co nie zmiania faktu,że byś OKRADAŁ pracodawcę .

Napisałem że jak już to wolałbym jeździć sam dieslem, nie powiedziałem że tak będę robił przecież nie po to zostaje się kierowcą żeby wały na paliwie robić.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5048999
chiquito83 pisze:
jak chcesz byc zawodowym kierowca to polecam UK,

W Norwegii również. Na kierowców autobusów przyjmują nawet bez znajomości języka i są zadowoleni.

Znajomy z mojej miejscowości wyjechał i nawet na Interii go pokazują: http://biznes.interia.pl/news/nie-musis ... ka,1162734

CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex
JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!

W124 E220 1995r. - ex
W124 250D 1992r. - ex
W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex

Tytuł:
postmajtek

Norwegia piekny kraj, pracowalem przez 2 miechy okolo w wakacje, ale nie jako kierowca :)

natomiast w uk pracowalem 1.5 roku, wrocilem do Polski bo mowili w tv ze sie poprawilo, znalazlem prace w tydzien i po miesiacu zlozylem wypowiedzenie i wracam do uk za parenascie dni (mercedesem w123 tak nawiasem mowiac :)).

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00