Wiem że to może nie najlepsze miejsce na takie ogłoszenie, ale w związku z aktualnie nieciekawą sytuacją firmy w której pracuję - poszukuję pracy wraz z pełna gotowością do relokacji na terenie Polski. Gdyby ktoś z szanownych forumowiczów mógłby w jakikolwiek sposób mi pomóc to będę wdzięczny. Nie potrzebuje też uwag w stylu "poszukaj w prasie i w serwisach internetowych", bo to oczywiste i takowe przeglądam codziennie.
Poniżej CV i uniwersalny list motywacyjny.
-------------------------------------------------
Data i miejsce urodzenia: 20.10.1981 Opole
Stan cywilny: wolny
Wykształcenie:
Politechnika Opolska (studia dzienne) 2001-2006
kierunek: automatyka i robotyka
specjalność: systemy sterowania manipulatorów i robotów
- uzyskanie tytułu zawodowego: inżynier
Zespół Szkół Elektrycznych im. Tadeusza Kościuszki w Opolu 1996-2001
specjalność: elektryczna i elektroniczna automatyka przemysłowa
- tytuł: technik elektronik
Doświadczenie zawodowe:
19.12.2005 – 27.05.2006: praca na stanowisku administracyjnym działu technicznego w firmie Coroplast sp. z o.o. – ul. Ozimska 54, 46-043 Dylaki
01.12.2006 – 12.01.2007: praca na stanowisku asystenta projektanta w firmie: „Candela” Biuro Inżynierskie s.c. – ul. Wróblewskiego 29/2, 61-627 Wrocław
02.10.2007 – 31.12.2007: praca na stanowisku operatora, programisty urządzeń wielopalnikowych w firmie:
„MAŁAPANEW” Armatura Sp. z o.o. – ul. Kolejowa 1, 46-040 Ozimek
01.01.2008 – (aktualnie wykonywana): praca na stanowisku samodzielnego technologa, programisty CNC w firmie: „MAŁAPANEW” Armatura Sp. z o.o. – ul. Kolejowa 1, 46-040 Ozimek
Zdobyte kwalifikacje i umiejętności:
– Naprawa, diagnostyka, projektowanie, wykonywanie urządzeń / układów: elektrycznych, elektronicznych, pneumatycznych, hydraulicznych
– Dobra znajomość elektrycznych układów napędowych (silniki, prądnice) w zakresie obsługi, instalacji, naprawy, diagnostyki
– Dobra znajomość technik metrologii elektrycznej i elektronicznej oraz umiejętność posługiwania się aparaturą kontrolno-pomiarową
– Umiejętność programowania i obsługi maszyn sterowanych numerycznie, poparta praktyką zawodową oraz świadectwami ukończenia kursów na systemy sterowania firm: Siemens i Fanuc
– Znajomość zagadnień wiórowej obróbki metali z doświadczeniem technologa i operatora tokarek CNC
– Doświadczenie w programowaniu i obsłudze wypalarek autogenicznych
– Dobra znajomość programu AutoCad - umiejętność konstruowania oprzyrządowania, części maszyn (2D – biegle , 3D – podstawy)
– Dobra znajomość rysunku technicznego (mechanicznego, elektrycznego, elektronicznego)
– Dobra znajomość mechaniki samochodowej w zakresie diagnostyki, naprawy, modyfikacji
– Doskonała znajomość komputera i sprzętu sieciowego w zakresie obsługi i naprawy
– Bardzo dobra znajomość systemu operacyjnego Linux, szczególnie dystrybucje: Debian, Gentoo
– Administracja serwerami Linux / Unix poparta doświadczeniem
– Bardzo dobra znajomość zagadnień związanych z sieciami komputerowymi, internetem,
– Znajomość zagadnień ochrony danych, bezpieczeństwa systemów, sieci informatycznych
– Doświadczenie w zakresie wykorzystywania i wdrażania technologii Open Source
– Tworzenie stron internetowych (HTML, PHP)
– Dobra znajomość pakietu oprogramowania Ms Office
– Znajomość i programowanie mikrokontrolerów rodziny MCS-51
– Znajomość sterowników programowalnych: SAIA, MICRO, PLC
– Uprawnienia SEP do 1kV (nieaktualne, do odnowienia)
Języki obce:
– Język angielski na poziomie umożliwiającym czytanie dokumentacji, prowadzenie korespondencji.
– Język niemiecki na poziomie podstawowym
Prawo jazdy:
– Prawo jazdy kat. B, bezwypadkowa 10 letnia praktyka w prowadzeniu samochodów osobowych i dostawczych
Stosunek do służby wojskowej:
- Uregulowany stosunek do służby wojskowej
Zainteresowania:
– Czynnie uprawiam sport:
biegi długodystansowe;
jazda konna;
turystyka górska, ukończony kurs wychowawców placówek wypoczynku dla dzieci i młodzieży.
– Bardzo dobrze gram na instrumentach muzycznych: gitara, perkusja
-------------------------------------------------
List motywacyjny:
Jestem absolwentem Wydziału Elektrotechniki, Automatyki i Informatyki Politechniki Opolskiej z roku 2006. Studia dzienne umożliwiły mi zdobycie tytułu zawodowego inżynier ze specjalnością Systemy Sterowania Manipulatorów i Robotów. Wybór tego rodzaju studiów nie był przypadkowy, gdyż pozwoliło mi to ugruntować i rozszerzyć wiedzę zdobytą wcześniej w technikum o profilu elektronicznym o specjalności: automatyka przemysłowa. Zagadnieniami z dziedzin mechaniki, elektroniki, informatyki zajmuję się nie tylko zawodowo, ale i pasjonacko, wykazując ogromną chęć pogłębiania wiedzy w tym zakresie. Ponadto charakteryzuję się bardzo dobrym zmysłem technicznym, zdolnościami manualnymi, potrafię dobrze organizować swoją pracę, przyjaźnie komunikować się ze współpracownikami, klientami. Nie posiadam nałogów. Moją pasją jest motoryzacja, samodzielnie w swoim garażu zajmuję się naprawą i renowacją starych, klasycznych samochodów.
W moich dotychczasowych miejscach pracy zajmowałem (zajmuję się) poniższymi zagadnieniami:
• Tworzenie i modyfikowanie dokumentacji technicznych: rysunków technicznych, wykazów materiałowych, schematów elektrycznych, instrukcji stanowiskowych.
• Opracowywanie technologii wytwarzania urządzeń, części maszyn itp. w oparciu o dokumentacje rysunkową.
• Konstruowanie oprzyrządowania, części maszyn.
• Programowanie i obsługa maszyn sterowanych numerycznie
• Analizowanie zapytań ofertowych w zakresie wycen i technologicznych możliwości wytwarzania.
• Bezpośrednie wprowadzanie zmian do procesów produkcyjnych na bazie uprzednio przygotowanej dokumentacji technicznej.
• Współpraca z dostawcami maszyn i narzędzi.
• Koordynowanie działań międzywydziałowych w celach przestrzegania terminowości zleceń, poprawy jakości, wzrostu wydajności.
• Projektowanie instalacji elektrycznych / elektrotechnicznych dla budownictwa.
Mimo niewielkiego doświadczenia zawodowego uważam, że moje kwalifikacje będą dla Państwa bardzo przydatne. Wszystkie informacje zawarte w życiorysie chętnie uzupełnię podczas rozmowy. Wykazuję gotowość do zmiany miejsca zamieszkania na terenie Polski.
_________________ Mercedes-Benz W126 1988r 260SE, m103 3,0 EFI
|