Witam,
Ostatnio zacząłem się zastanawiać ile przejechane ma samochód, którym obecnie jeżdżę. Jest to Opel Kadett z silnikiem 1,6D 54KM. Auto jest z 1988 roku, na liczniku pokazuje się przebieg 5 cyfrowy więc nie wiem ile razy się okręcił, a okręcił się na pewno. W moich rękach jest od lat 4 i zrobił pod moją nogą jakieś 100 paręnaście tysięcy. Wcześniej był zakupiony w 2000 roku przez mojego wujka z urzędu celnego, pojazd przyjechał z Belgii i był używany w działalności przestępczej. Już w chwili zakupu z urzędu widziałem to auto i na rodzynka nie wyglądało, mówiąc szczerze było wyciuchrane konkretnie. Wujek przez 4 lata jeździł nim non stop i zrobił nim 350.000km. Blacharka się posypała tam gdzie w oplach najcześciej, ale wszystko zostało pospawane. Stan techniczny jest ok, wszystko na bierząco wymieniane, w zawieszeniu nic nie stuka nie puka - jeździ i hamuje super. Z zewnątrz gorzej. Auto ma oryginalny lakier tylko na dachu reszta była malowana, był uderzony w przód i tył ale w miarę ktoś to poprawił jeszcze w Belgii. Silnik latem odpala przepięknie, natomiast zimą jak temperatura spadnie poniżej -5 st.C nie jest już tak kolorowo, ale jak wsadziłem owe aku trochę pokręci i odpala. Silnik miał robioną górę, lecz dół i skrzynia była nie tykana. Nie kopci, nie bierze oleju.
Dobra, a teraz Foto... Może ktoś określi jaki ma przebieg ( ja stawiam na 650000km )orientacyjnie ten wóz patrząc po stopniu zużycia takich elementów jak:
NAKŁADKI NA PEDAŁY:
PODŁOKIETNIKI DRZWIOWE (WYPOLEROWANE AŻ SIE ŚWIECĄ)
TAPICERKA (BYŁA ROBIONA JAKIEŚ 200000KM TEMU)
KIEROWNICA
DŹWIGNIA BIEGÓW (OSŁONY Z WIADOMYCH WZGLĘDÓW JUŻ NIE MA)
WYGLĄD OGÓLNY