To i ja się dołącze...

moja opinia... doradzam to na co sie zdecydowales.. rejestrator cyfrowy.
2) ja mam jeden system postawiony na kompie.... system HICAP... wiem ze sa inne tansze..

Ale co do tego systemu.. jest to profesjonalny system na komputer.. na WINDOWS'a..i powiem wiecej przy odpowiednio dobranym /sprzecie/ komputerze na WIN XP potrafi chodzic..chodzic...i chodzic.. latami... a to co pisze pewna osoba wyzej o czestych wizytach serwisowych => jest tylko i wylacznie z ich winy.. tzn z braku ich wiedzy /jesli to HICAP/ - jesli inny system to mozliwe ze jest on trefny. co prawda HICAP jest stodunkowo drogi i w przypadku HICAP'a rejestrator wychodzi taniej.. ja mam system na 7 kamer.. Fakt, że ja jestem z branzy IT
3) przy okazji komentarza apropo's windows'a jako systemu zawodnego... coz sam lubie linuksa..ale windows jesli jest dobrze skonfigurowany i zarzadzany jest rownie stabilny. Wiele osob mysli ze jak potrafi zainstalowac windowsa i go uruchomic.. to juz go zna i moze sie wypowiadac ze jest trefny bo mu sie wiesza...

a tak defacto prawidlowa obsluga Windows'a jest rownie trudna jak Linux'a... poczytajcie sobie o certyfikatach M$ na MCP etc.....
4) Zastanow sie jeszcze z decydentem..czy nie lepiej wydac na to 4000 i miec zrobione to "dobrze" - dobre kamery...i nie oszczedzac na ich ilosci zwlaszcza jesli nie zalezy Ci az tak na rejestrowaniu..
5)moge podpowiedziec jeszcze montaż "mikrofonów" - przy jednym ukladaniu kabli...

a sam mikrofon jest banalnie tani...
Nie wiem czy ukladasz to na "swoim" sklepie czy ktoś Ci to zlecił..daje Ci 3000 a Ty zamierzasz na sprzet wydac 2tys. zeby Ci sie oplacalo.. jesli to "twoj" sklep to pamietaj kto tanio kupuje..dwa razy kupuje..

Chociaz wiem ze to pieniadze i trzeba sie z nimi liczyc..ale potem bedzie juz trudniej...a jak po pol roku dojdziesz do wniosku ze jednak brakuje jeszcze jednej kamery ??