Nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji prawdę mówiąc
Uzupełnię wszystko wieczorem bo w pracy nie mam fotek żadnych.
Z informacji kluczowych:
Kupiony przeze mnie jako bez wypadkowy oczywiście, po przeprowadzeniu ekspertyzy przez człowieka z PJP. (to serwis motocyklowy gdzie opiekowano się motorkiem przez cały czas od kiedy był mój).
Geometria bez zarzutu.
Filtry powietrza K&N(oryginały też są)
Dysze DynoJet(oryginały j.w.)
Wydechy stuningowane przy użyciu wiertarki(za cichy był
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
)
ale mam wersję fabryczną też.
W przednim zawieszeniu założone sprężyny progresywne(dzięki temu zaczął jeździć tam gdzie ja chcę a nie tam gdzie prowadzą koleiny)
Trochę obniżona kanapa i zainstalowane wysunięte podnóżki + kierownica T-bar(nie siedzi się już w pozycji "na sraczu z podczas lektury prasy codziennej" i przy dłuższych dystansach nie boli kręgosłup.)
Generalnie w moim odczuciu zostały wyeliminowane wszystkie wady fabryczne, łącznie z oparciem pasażera które zdeponowałem w piwnicy.
W ciągu kilku lat odnotowana jedna niemiłą przygoda, znaczy motorek leżał. Zajechała drogę kobita i musiałem pajacować.
Prędkość miejsko-korkowa, więc nic się nie stało. Tzn motocyklowi nic, ja śmigałem w gipsie potem, bo położył mi się na nodze, a lekki nie jest.
Biżuteria (lusterka i kierunkowskazy) też wymieniona na bardziej elegancką, ale to będzie widać na fotkach.
Przebieg muszę sprawdzić bo nie pamiętam

.
Ten rocznik się trzyma w okolicy 19-20 tys.
Ja chcę 17 i pół-oczywiście cena dla forumowiczów

.
W tym tygodniu przyjdzie nowy aku i zrobię przegląd.
Wtedy zapraszam do oglądania.
Proszę pytać. <br>
Dodano po 3 minutach.:<br> Kolor Bordowo srebrny. Przemalowany na moje życzenie (oryginalnie zestaw kolorów był smutny trochę-bordo z czernią) <br>
Dodano po 12 minutach.:<br> Gumy po jednym sezonie - rekreacja + wakacje do Włoch i nazad.
Jakieś14 tys. mają.
Na pewno płyny po zimie do wymiany, więc się z ceny coś utnie.
Piękny jest...serce boly.