Koordian pisze:
A gdzie ja napisalem, ze uzyskalem zwolnienie? wlasnie nie uzyskalem, bo nie mialem wpisu do ewidencji /rejestru, bo w zasadzie jest to to samo, wiec czytaj uwaznie, a kolega wyzej chcial zrobic myk zeby go zwolnili z akcyzy i rejestrowac na bilaych blachach!
ja czytam jak najbardziej uważnie - do tego co napisałeś odniosłem się w pierwszych dwóch linijkach a potem odniosłem się do tematu .
Piszesz bzdury bo nikt takiego auta w rejestrze nie ujmie - tylko w ewidencji a co za tym idzie obowiązki o których piszesz nie istnieją dla takiego auta ( oprócz zgody na wywóz) - ale ileż można pisać!! to jest naprawdę ważne - jakby pomylić Mercedesa z BMW
A jaka jest roznica miedzy ewidecja a rejestrem, bo wg ustawy zadna
Pojęcie „pojazd zabytkowy” zostało wprowadzone w 1997 r. w Prawie o ruchu drogowym. W myśl ustawy, pojazdem zabytkowym jest:
„pojazd, który na podstawie odrębnych przepisów został wpisany do
rejestru zabytków lub ujęty w centralnej
ewidencji dóbr kultury
A temat dotyczyl zwolnienia z akcyzy, ktora nie jest mozliwa bez ww warunkow ( nie byla mozliwa w moim UC, nie wiem jak inni interpretuja ale ustawa mowi wyraznie, ze bez wpisu do rejestru/ewidencji nie da rady), a zeby uzyskac wpis trzeba przejsc cala procedure z biala karta.
Rzeczoznawca natomiast twierdzil, ze wystarczy jego opinia o unikalnosci i walorach kolekcjonerskich i z akcyzy mnie zwolnia.
Co do tej składki to opłaca ci się bardziej na rok - za 5 miesięcy zapłacisz więcej niż za rok - najniższe ubezpieczenie miesięczne wynosi 80 zł ( w zależności czy liczą miesięcznie czy ekwiwalentnie ) do ponad 200z - w zależności od okoliczności jak wiek kierowcy, zniżki zwyżki itp