Z wyciąganiem szybra jest trochę zabawy:
Trzeba:
- zdjąć przedni panel - odkręcamy słoneczniki, "chromowaną" listwę z napisem WEBASTO (to ta na przedniej krawędzi otworu szybra), szarpiemy za lusterko, pod nim pdkręcamy 3 wkręty.
- zdjąć osłony środkowych słupków - odkręcamy po 2 wkręty w dolnej części słupka, zdejmujemy plastik i osłonę ciągniemy w dół.
- zdjąć osłony tylnich słupków (kiedyś zamieszczałem fotę na forum jak jest ta osłona przymocowana)
- wyjąć szybę tylnią - jak? - to też było na forum
-zdjąć podsufitkę - najlepiej zaczynając od tyłu (trzeba trochę ostrożności, szczególnie z tyłu, ponieważ podsufitka jest przyklejona na rancie otworu tylniej szyby
gieniek pisze:
zastanawia mnie rurka w tylniej czesci, ktora w dziwny sposob jakby schodzi do bagaznika, do czego ona jest i jak ja rozloczyc z szybrem
To najprawdopodobniej linka napędzająca szyberdach - idzie od szybra po tylnim słupku po stronie kierowcy do bagażnika, gdzie znajduje się silnik. Trzeba to odłączyć, ale jak to nie wiem bo ja się bawiłem z szybrem manualnym - niech ktoś się wypowie kto to demontował.
- zostaje zdjąć gumowe rurki odpływów (4szt) i odkręcić ramę od nadwozia.
- ramę wyciągamy przez otwór po tylniej szybie, najlepiej przy pomocy drugiej osoby. Ktoś kiedyś pisał, że da radę wyciągnąć otworem drzwiowym ale łatwiej tyłem i tak szyby nie ma.