Dziękuję za opinie i rzeczowe uwagi, trudno z osobna bo wątek sie rozwinął

Czekam na więcej!
Zastanawiałem się na Audi i jeszcze nie mam pewności ale chyba jednak bardziej podoba mi się 7' Choć muszę poczytać o tych Audicach coś więcej - tyle, że widzę są droższe, nowsze, a mnie tak do końca nowsze nie ciągnie, może być stare byle wygodne i szybkie ("mocy nigdy nie za wiele").
Elektronika mnie nie martwi, poradzę sobie.
Jeśli chodzi o silniki to z racji zastosowania samochodu (jazda niedzielna, wczasy) patrzę na jednostki największe. V12 i V8 - przeczytałem już, że V8 ma wiele zalet i nie jest aż tak znacznie wolniejszy od V12 - a dodatkowe koszty eksploatacji 4ech dodatkowych cylindrów muszę być - tutaj jednak rozsądek ma pewne znaczenie. Na samym końcu sprawę przesądzi stan i "wypas", chyba, że znajdą się okoliczności konkretnie przemaiwajace za danym silnikiem.
Zaloguję się na forach marki i poczytam co tam piszą, popytam czy nie sprzedają, - jakie polecacie?, bo jest wiele a nie na wszystkich siedzą fachowcy z konkretną wiedzą.
Nie spieszy się więc trochę czasu zejdzie nim kupię - jakby co komu w oko wpadło to miło by było gdyby dał znać.
Co do łatwości wymiany tarcz - w 126 trzeba zdejmować piastę... łatwo o zabrudzenie i niewłąściwy naciąg łożysk. BArdzo dziwne, że dopiero od 201 zastosowali "normalniejsze" rozwiązanie. Kiedyś myślałem, że tylko w Wartburgu tak jest a potem okazało się, że i np. Granada i MB.
W 7' Ciekawią mnie np różnice w zużyciu paliwa V8 i V12 zakłądając tego samego kierowcę.