Witajcie...
Zrodziła się znowu pewna opcja zakupu....tym razem 280CE z 79r. Byłem dziś na bardzo powierzchownych oględzinach bo na dłuższe muszę się odpowiednio przygotować
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Jest to fura , która stoi nie dotykana na podwórku gościa tym razem 2 lata

Akuma dętka, więc opcja odpalenia musi poczekać do następnego razu, silnik ponoć pracował bez kłopotów i był w b. dobrej kondycji, Nivo też działało, i cała elektryka również(4 szybki i el szyber), włącznie z tempomatem. Środek w miarę czysty i bez pleśni, fotel kierowcy o dziwo cały, działa pneumatyka zamka i foteli, ogólnie tapicera cała i w dobrym stanie, drewko ładne bez pęknięć, kiera oryginalna i wytarta adekwatnie do wieku, przebieg nie znany...ale do 1996 było około 60 000 mil udokumentowane...licznik się chyba zrypał albo ktoś coś kręcił

Gość ma wszystkie papiery, książki itp. (tak przynajmniej mówi).
Blacharka to jak zwykle największy problem starych angoli

progi już były łatane metodą daleko odbiegającą od profi kunsztu blacharskiego

, podłużnice w miarę choć nie kładłem się krzyżem na glebie i nie pełzałem po gruncie (jak zwykle kiedy oceniam auto) bo to był mega szybki wyskok z Panną na pokładzie
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Niebawem wybieram się sam na poważniejsze oględziny...nawet VINu nie spisałem z pośpiechu
Tylne nadkola zaczynają odpadać/puchnąc podłoga od wewnątrz nawet nie ruda...reszty nie było czasu dokładnie oglądnąć. Aha...cały wydech ze stali, świecił się jakby chromowany??
a foty komóra trzasnąłem co by uwiecznić te momenty i się podzielić z Wami
To by było na razie na tyle... ogólnie chyba moje 280TE lepiej się prezentowało po umyciu oczywiście
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Mam dylemat co z tym fantem zrobić bo gośc chce za to 500F ale z rozmowy wynika , że jet to tylko cena wywoławcza (ładna bo piątka pojawia się w liczbie) którą mam zamiar znacząco zbić
Pozdrawiam Arti
MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg