Piątal pisze:
Panu z Fiat Auto Poland dziękujemy
malo wysmakowana złośliwość
Piątal pisze:
Jeździłem różnymi pandami- jako nauka jazdy i jako "cywilny" użytkownik.
W prawie nowej pandzie (przebieg koło 16 tyś km) nie działał nawiew i wsteczny nie zawsze wchodził.
W pandach koło 120 tyś km to samo co w ww. + akcje takie jak wysiadanie wspomagania kierownicy poprzedzane dziwnymi dźwiękami...
Proszę, nie mów mi, że Pana jest dobra, bo ten samochód stworzono chyba tylko po to, żeby naciągać szkoły nauki jazdy na częściach.... Już bym chyba wolał jakieś 3 letnie sejczęto

Nie mówię, że panda jest szczytem techniki - ale porównując np do nowego Polo/Tourana - jest mniej zawodna i to jest fakt (2 tygodnie temu był AS poradnik i testy długodystansowe 34 pojazdow - panda w teście nigdy się nie zatrzymała, czego nie można np powiedzieć o Polo/Touranie, które stanęło 3 razy na trasie w teście).
Obecnie można spokojnie kupić fiata/alfę - jakością znacząco nie będzie odbiegała od innych aut (np VW) - co wcale nie znaczy, że Fiat stał się super bezawaryjny.
Ciężko pracująca skrzynia - standard. Nawiew działa w wersjach z klimą (kto kupuje auto bez klimy?). Części tanie (nawet w ASO) - a jak wykazał test 100 000 km, wcale nie tak często potrzebne.
Rozumiem zboczenie związane z członkostwem w forum MB - sam mam gwiazdę i na pandę raczej się nie zamienię (chyba że bez dopłaty na nową 1,3 JTD z klimą

).