MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 10:35 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
kombatant
Awatar użytkownika

Witam

Otoz chcialem zamiescic jakze negatywna opinie o tej firmie, moze ktos sie zastanowi zanim zamowi tych kretynów i jego paczka ocaleje.

Kupiłem hydrofor, czyli dosyc ciezka rzecz wiec trzeba bylo kurierem przyslac. Sprzedawca jak sie okazalo oferowal przesylke za darmo(pewnie w cenie produktu, mimo ze mial najtaniej wsrod konkurencji) no i kupiłem. Dostałem numer listu i czekam... Jako że maja siedzibe w Rybniku, czyli jakies 15km ode mnie to sobie mysle w poniedzialek rano, skoro teraz paczka jest na magazynie i zostala wydana kureirowi to niedlugo przyjedzie. I tak czekałem do wieczora...
Wieczorem patrze a tu tekst na stronie ze paczka niedoreczona, powrot na magazyn. No to jeszcze pomyslalem sobie, ze kurier jak juz raz mialo miejsce z UPS zabladzil i nie trafil do mnie.
No i guzik prawda, dzwonie wczoraj rano do firmy i sie okazalo ze kurier u mnie był i mnie w domu nie było :thumbup: Kutfa jego nie dosc ze ja bylem to był ojciec, siostra, matka w sklepie a nawet babka :mad2: :mad2:

Opierdzielilem ich tam w firmie to mi dali numer do kuriera, ten oczywiscie nie raczyl odbierac telefonu wiec mu wysmarowalem pieknego esa.
Okolo godziny 17 dotarł i oczywiscie zeby otworzyc drzwi na pake w zdezolowanym transicie musial kopa sprzedac i wypadlo pare paczek na ziemie :mad2: :mad2:

No i teraz koszmar, jak wyjal moaj paczke to myslalem ze go na miejscu zabije :mad2: Karton porozrywane, dziury wszedzie, na szczescie zawartosc tak solidna ze nawet ich uslugi jej nie straszne :mad2:
Aaaa no i rodzynek, jak sie zapytalem dlaczego oszukuje firme i wmawia ze u kogos był to sie o malo nie zesmolił z nerwów ze sie dowiedziałem i na niego nasmoliłem w firmie to mi wytłumaczył ze mu sie do domu spiszylo i mnie olał jednym słowem sikiem prostym :mad2:

W firmie to tez mnie lekko w d... mieli bo jak im zaczalem gadac ze w cepa maja mnie nie robic bo caly dzien bylem w domu i czekalem to mi powiedzieli na dzien dobry ze oni nic za to nie moga ze kurierzy ich oszukuja, śmiech na sali :lol2:

Poniżej kilka zdjęć kartonu, dodam ze ten karton w stanie idealnym opuścił sklep i po 3 dniach w rękach DPD masterlink tak właśnie wygląda, gdyby to był akurat jakiś monitor, telewizor LCD, albo jakies delikatne czesci do kompa to baj baj kasa :lol2:

Naprawde radze się zastanowić tym którzy jeszcze z ich usług nie korzystali, zastanówcie się 10 razy czy warto oszczędzić parę złotych i dać paczke takim ... Lepiej nadajcie paczke UPS lub DHL, to są przynajmniej firmy godne polecenia ;)
To tylko kilka fotek tego co zrobili, dodam ze te niewinne pekniecia kartonu pozostawily slady na hydroforze :mad2:

Fotki ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ale masz ładne paznokcie [zlosnik] [zlosnik]

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wiedzialem [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dhl LEPIEJ skresl ze swojej listy polecanych firm ...
wysłąne drzwi samochodowe potraktowali rzucaniem!!!!!!

drzwi miały zgięte na długosci okolo 5 cm oba dolne narożniki , tak jakby spadły conajmniej 2 x z wysokości około metr na beton na narożnik jeden i potem drugi ...
... (były zabezpieczone niestety tylko strecz folią)

trzeba sie niezle postarac zeby tak drzwi uszkodzic

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ja nieznam dobrej firmy kurierskiej -jedynie Opek jako taka -ale reszta spakowac do worka w wystrzelic w kosmos!!!!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wiesz co ja malo razy z ich uslug korzystalem, nie zawiedli mnie ale to fakt ze za malo by ich polecac.

Z uslug UPS korzystam na codzien i nigdy mnie nie zawiedli, no moze wnerwiaja terminowoscia bo po odbior paczki maja w zwyczaju sie spoznic nawet ze 3 godziny, ale przynajmniej paczki w calosci dostarczaja :roll:

Moze jak juz dyskutujemy o kurierach to fajnie byloby gdyby kazdy swoje 3 grosze wrzucil, opinie etc. bo przyda sie na przyszlosc ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No to może ja powiem coś od siebie. Mój współlokator pracował przez tydzień w Krakowie w centrum przeładunkowym DHLa. OD tego czasu jak coś mam wysłać i pomyśle co się dzieje z moją paczką to dostaje skurczy zoładka.

Na pożadku dziennym jest rzucanie paczek, przy wyładunku z tira, oczywiście jak ktoś ich nie złapie to lądują na betonie, lub wcześniej na podłodze tira. Przez ten tydzień gdy tam pracował, zdażyło się na magazynie tyle zniszczeń paczek ( mówię o zniszczeniach całkowitych, takich jak np. wywalenie całej palety z jakimś Winem w butelkach) że nie wiem w jaki sposób ta firma może zarabiać.

Także wysyłając paczkę DHLem bądźcie przygotowani że będzie Ona rzucana, deptana, kopana i inne bardzo wyrafinowane czynności z tym związane.

Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Pewnie w kazdej firmie tak jest, tylko jedni maja przeboje u tego kuriera, inni gdzie indziej :)

Jestem prawie pewien ze za chwile ktos napisze ze mial powazne jaja z UPS a ja ich tak cenie [zlosnik]

Ide podpilowac paznokcie [zlosnik] :lol:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja wysyłam towar spedycją M&M i z tych wszystkich, o których piszecie mają najmniej pomyłek - takze nie chce ich zmieniać.
DHL - ceny z kosmosu, nie do dogadania się, nieterminowo.
Raz wysłałem cztery palety z Poznania do W-wy ( wartość ok 30 tys zł, 3000kg ) i je zgubili [totalszok] - po trzech dniach czekania i dzwonienia łaskawie odpowiedzieli, że auto miało wypadek i prokurator "siedzi na towarze. Łącznie ze zgłoszeniem reklamacyjnym ( uzgodnionym z konsultantem), żądając zwrotu towaru wysłałem drugi towar ode mnie z magazynu, aby dekarze mogli zacząć dach!!
Na nastepny dzień do klienta przyjechały obie dostawy!!! NIe uznali reklamacji i dla nich było wszystko ok! - nigdy wiecej DHL!

W M&M koszt przesłania jednej europalety w dowolne miejsce w Polsce(1000kg) to ok 60-80 zł netto!

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 1231765
Tylko nie OPEK. Miałem z tą firmą bardzo złe przejścia jeżeli chodzi o przesyłki. Nie będę się rozpisywał http://www.przesylki-kurierskie-opek.diagnostik.pl/

Tytuł:
wiarus senior

Dzisiaj pochwaliłem się szanownemu koledze z forum ,że zmieniam w swoim plastyku visco i zwrócił mi on uwagę na to abym trzymał je w pozycji pionowej .Pewnie miał rację ale nie wiem dokładnie dlaczego :)
Jest ono olejowe ? Do tej pory wiedziałem jedynie , że nie wolno dotykać rękami tej blaszki , która idzie przez środek .
Ale do sedna sprawy . Sprzęgło mam trzymać w pionie ,bo tak też ono pracuje ale ... czy kurier trzymał je w pionie ? Nie , na pewno nie !
Przesyłka jechała do mnie na pewno w różnych pozycjach .
I kogo za to winić ? Nadawcę , kuriera ?
To było pytanie za browara :)
Za godzinkę chwila prawdy ,gdy zamontuje visco i sprawdzę czy działa :)

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Zamówiłem z Dospela 11 anemostatów,doszły jak najbardziej ale 9 uszkodzonych.
Ale zanim doszły zwiedziły kraj, od Olsztyna po magazyn rzeczy zagubionych w Jastrzębiu.
Wysyłka nastąpiła z Częstochowy 1 lipca,do mnie dotarły po trzech tygodniach,po rozmówkach z typem na infolinii, i odbieraniu zdjęć w końcu się znalazły.
Facet wysyłał mi na mail fotki pozaklejanych pudeł z pytaniami czy to moje anemostaty są w środku he he.
Jasne ,że moje przez karton widać wszystko.
W końcu po instrukcji żeby otworzył któreś z pudeł i wtedy zrobił fotke, koles trafił za piątym kartonem.
No nic chęci miał , młody chciał pomóc, spoko.

Ale dlaczego odsyłając te anemostaty na reklamacje do Częstochowy ,nigdy juz tam nie dotarły??
Zamówiłem nowe i doszły na drugi dzień.

Ta paczka, która pokazał Xytras jest w stanie jak najbardziej standardowym, nie robiłem fotek tych co do mnie docierały, ale powiedzenie ,że facet ma klatę jak skopany karton nabiera nowego znaczenia he he.
Tak oczywiście DHL, ale inne firmy kładą taka sama laskę na klienta.
Ja mam do czynienia poprzez firmę z nimi ,ale gdybym cos chciał tak prywatnie wysłać, to chyba bym sam wolał zawieźć :):)
Mój faworyt w gubieniu paczek to siódemka, sa najlepsi 50% skuteczności w gubieniu.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
UPC - porażka

Na zlot w Szczecinie zamówiłem 200 pokali do piwa z nadrukiem zlotowym dojechało 150 - to i tak dobrze ale .....

Kurier do mnie nawet nie przyjechał tylko zadzwoniłem do nich jak sie wkurzyłem podczas czekania a oni wymeldowali że paczka do mnie nie przyjechała bo zniszczona :(

Jadę tam z koleżanką Anią :) i co widzimy kartony ale kształtem przypominają bardziej kule (jakby je ktoś toczył a nie nosił).

Pan z UPC pomagał nam otwierać każde pudełeczko ze szklankami (po 6) i liczyliśmy ile zbitych.

Paczki oznaczone z każdej strony wielkimi literami szkło!!!

W czasie tej zabawy z raportem uszkodzenia wlazłem na hale przeładunkową i ciekawą rzecz zobaczyłem zanim mnie wypędzili.
Pracownik UPC wyrzucał paczki/kartony z TIR'a na taśmociąg - leciały dobrze 1,5 metra zanim spadły w różnych pozycjach na ww tasmociąg.

Tyle zobaczyłem zanim mnie wygonili do liczenia szklanek.

Wg mnie to akord/hurt i jeżeli raz na jakiś czas ktoś sie przywali to płacą ubezpieczenia i leją na to. Podejrzewam że mają tak około 10-15 % marginesu na zagubienia, zniszczenia i inne kataklizmy.

ps
jakby ktoś chciał komplet (6) pokali zlotowych lub klubowych (bez napisu szczecin 2007) to zapraszam na priva.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A ja dla odróżnienia pochwalę pocztę w zjednoczonym królestwie.
Kilka razy zdarzyło mi się otrzymać kości pamięci tudzież ceramikę zapakowane w zwykłą kopertę nawet nie bąbelkową bez jakichkolwiek oznaczeń ostrożnie. Wszystko dotarło bez jakichkolwiek uszkodzeń. Co do PP i kurierów mam jedno zdanie- kradną nawet zaproszenia na ślub [zlosnik].

Płyń stary płyń niech wiatry Ci sprzyjają...

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
A teraz pochwała dla POCZTEXU - czy jak tam to sie pisze

miałem nagłą potrzebę wysłać całą 'dupę' (tak gdzieś od wlewu paliwa) W116 na trasie Szczecin - Trzebnica i szukałem na gwałt firmy która to zrobi taniej niż mój PUZON ;)

Wydzwoniłem:
DHL odpowiedź - za duże i nie dzisiaj i co najmniej 200 zł
UPC - se odpuściłem z wiadomych przyczyn
7 - nie można sie do nich dodzwonić w Szczecinie (ani na komórę)
no to w moim przekonaniu najgorsze co może być POCZTEX czyli POCZTA POLSKA moja znienawidzona instytucja

No i tutaj miłe zdziwienie:
1. kurier przyjeżdża na umówioną godzinę - szok
2. ma puste auto na okoliczność opisu panience z telefonu mojej paczki - duża ale poniżej 30 KG
4. wpisuje mi wcześniejszą godzinę odbioru na kwicie mówiąc - Szybciej Panu to poślą
5. skasował mnie równo 100 zł (gdzie w innych firmach rozmowa zaczynała sie od 200 w górę)
6 paczka wyjechała około 17 następnego dnia koło 15 była na miejscu

Wg mnie lepiej sie nie da obsłużyć klienta.

ps.
po drugiej stronie w Trzebnicy trafił sie jakiś matoł który twierdził że odbiorca ma zapłacić za przesyłkę ale szybko to wyjaśniliśmy.

Byłem miło zdziwiony :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00