MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 12:39 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 115 na śluby?
postmajtek

czytalem troche na forum ale nie natrafilem na nic konkretnego.
planuje zakup w115 najlepiej odrestaurowanego.
115 kaliego strasznie mi sie widzi ale chyba nie wyrobie sie z kasa do tego czasu.
chcialbym tym autem jezdzic na codzien (max 20km dziennie)
dbam o auta wrecz przesadnie
plan jest nastepujacy, kupic 115, uzywac go na dojazdy na uczelnie a w weekendy uzywac jako slubowoz.
i tu pojawia sie pytanie: jak duzy popyt na takie uslugi? z tego co sie orientowalem to ceny stoja w granicach 500zl za impreze.
moze ktos z Was koledzy swiadczy swoim skarbem takie uslugi?
brak mi funduszy na swoje auto, a mysle ze taki sposob zarobku pozwolilby mi utrzymac to auto i jeszcze zatrzymac jakiegos grosza w kieszeni.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam,

pomysl nie jest zly, a wrecz dobry :lol: ale wg. mnie jest jedno ale...

w naszym kraju 114/115 pamietane sa glownie tak jak "beczki" :-? taxi, roboczowoz.. poprostu za duzo jezdzi(lo) zatyranych, kopcacych egzemplarzy i w glowach zostal wlasnie taki obraz tych aut :( niewiele osob docenia te auta, niestety. Co nie zmienia faktu, ze pomysl kupna i sprobowania takiego myku jest bardzo dobry. Na auto Kalego patrzylem w ogloszeniu i wg. mnie jest to bardzo fajny egzemplarz. 200D nie zezre Cie kosztami, a moze przy okazji sobie dorobisz, wiec ja jak najbardziej Twoj pomysl popieram!! [zlosnikz]

Pozdrawiam

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Ja wożę swoją Audrey do ślubów.
Mam świadomość że /8 traktowane są troszkę nonszalancko ( szczególnie przez posiadaczy bardziej prestiżowych MB) , ale osobiście nie miałem jeszcze z tego tytułu ani jednego docinka , a na klientów nie narzekam.
Z moich doświadczeń wynika że aby ktoś zdecydował się na auto - te musi być :
- nie dieslem ( na taki zdecyduje się albo pasjonat , albo sentymentalista)
- białe/czarne
- wizualnie musi być super , wnętrze tak samo - tapicerka nie podarta , MB-tex nie pobrudzony - klienta sadzi czy jest oryginalny czy nie , czy ma lakier glasurita czy Śnieżkę - aby było ładnie.
- cena zależy od nasycenia rynku , i konkurencji - jeśli ktoś za w100 :P liczy sobie 600zł to wiadomo że nikt nie da ci 500zł za imprezę
- ja celuje w ambitną klientelę , skórzane rękawiczki , strój dopasowany do auta itp, dużo dają żółte tablice - niweluję efekt :
Cytuj:
w naszym kraju 114/115 pamietane sa glownie tak jak "beczki" taxi, roboczowoz.. poprostu za duzo jezdzi(lo) zatyranych, kopcacych egzemplarzy i w glowach zostal wlasnie taki obraz tych aut

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
postmajtek

mojojojo13 pisze:
Ja wożę swoją Audrey do ślubów.

- nie dieslem ( na taki zdecyduje się albo pasjonat , albo sentymentalista)
- białe/czarne
- wizualnie musi być super , wnętrze tak samo - tapicerka nie podarta , MB-tex nie pobrudzony - klienta sadzi czy jest oryginalny czy nie , czy ma lakier glasurita czy Śnieżkę - aby było ładnie.
- cena zależy od nasycenia rynku , i konkurencji - jeśli ktoś za w100 :P liczy sobie 600zł to wiadomo że nikt nie da ci 500zł za imprezę
[/quote]

licze sie z tym ze auto musi wygladac swietnie, lakier i tapicerki musza byc jak nowe.
tylko dlaczego mowisz ze nie diesel? mi sie wydaje ze ten charakterysytyczny klekot bocianow spod maski w tym aucie nadaje jeszcze lepszego klimatu. duzo masz tych klientow? ile imprez srednio "obrabiasz" w ciagu miesiaca i czy zostaje cos w kieszeni?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
tylko dlaczego mowisz ze nie diesel? mi sie wydaje ze ten charakterysytyczny klekot bocianow spod maski w tym aucie nadaje jeszcze lepszego klimatu. duzo masz tych klientow? ile imprez srednio "obrabiasz" w ciagu miesiaca i czy zostaje cos w kieszeni?

1. Już pisałem dlaczego nie diesel ( miałem wcześniej diesla)
2. a jeśli nie wiesz to spytaj się kogoś kto średnio interesuję się motoryzacją czy woli podczas tego wyjątkowego dnia słuchać klekotu czy może jakiejś wyjątkowej piosenki - a po kolejne to właśnie Diesle w Polsce kojarzą sie wołami roboczymi.
3. TO co piszę powyżej to nie jest reguła - możesz zaryzykować
na pozostałe pytania mogę odpowiedzieć na priva.

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00