Witam...
może za bardzo, nie mercedesowaty ten temat ale muszę się Was poradzić !!
Posiadam Hondę Accord Qp 95r 2,0 wersja USA, CD9 automat...i od paru dni pojawił się problem, tzn. świeci mi się non stop kontrolka ABSu. Po zapaleniu silnika kontrolka gaśnie i wydawać by się mogło że wszystko jest ok...ale po przejechaniu około 100m z V powyżej 10km/h zapala mi się ta lampka i mnie wkurza

Szukałem przyczyny...wyjąłem i wyczyściłem wszystkie 4 czujniki ABSu, sprawdziłem poziom płynu, przewodzenie na kostkach i dalej d..pa blada

Znalazłem tabelę błędów i sposób ich odczytu we własnym zakresie i wymigało mi kod 4-8 co oznacza uwalony Tylni Lewy czujnik...Zadowolony poszedłem do sklepu i zapytałem o to...niestety nie maja i nie będą mieli w tym kwartale!!!!!!!!!!!! dodam że dzwoniłem później jeszcze do 4 innych sklepów i była ta sama odpowiedź...Delikatnie mówiąc zniesmaczyłem się przebiegiem zdarzeń...polecono mi wizytę u dilera HONDY...a tam dowiedziałem się, że ten czujniczek kosztuje raptem jeno 120F !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i trzeba jeszcze czekać tydzień na przesyłkę
No nie ciekawie się zrobiło... I teraz mam pytanie, czy da się zastąpić ten czujnik jakimś innym ?? tzn. od innego modelu Hondy ?? bo tu tego nie wiedzą...czy może ktoś wie gdzie tego szukać w PL ?? Może taki sam czujnik ma np. Accord Sedan tylko ze na pudełku jest inny nr i dlatego sprzedawcy nie są w stanie znaleźć zamiennika?? Jeżeli ktokolwiek jest zorientowany w tym temacie proszę o pomoc...
Z góry dzięki Zortox Arti
MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg