po dniu walki z debilami(PZU), 3h na telefonie, 2 wizyty w agencji debili i pomocą jednego gościa z energii, który ruszył ich brokera z gdańska okazało się, że:
1. energa składkę opłaciła na rok z góry do 31.03.2007 mają oczywiście potwierdzenie.
2. mam polisę i aneks do niej.
3. w gdańsku ( tam energa opłaciła polisę zbiorową w sumie na 500 samochodów ) nie wiedzą nic o moim aneksie
4. nie wiedzą nic o moim aneksie i przerejestrowaniu auta ale wiedzą o tym że ja mam polisę( nie wiem skąd ) i mam zapłacić 176zł
5. windykacja PZU w gdańsku ma ze mnie ściągnąć 176zł jak im przefaksowałem polisę i aneks to stwierdzili że mam rację i to nie ja powinienem zapłacić. patrz pkt.1
6. ale oni są tylko pracownikami windykacji i nie ich w tym głowa żeby coś wyjaśniać mam zapłacić 176zł, od 2 lutego zaczną naliczać odsetki, przyślą jeszcze jedno ponaglenie i później zawita komornik, oczywiście doliczy odsetki i koszty windykacji i oni bardzo mi współczują ale.. zacznij pkt 6 od początku.
7. w pleszewie gdzie wystawiono mi aneks do polisy i może koleżanka się pomyliła, złożyłem rezygnację z polisy z dniem 1 kwietnia ( co by zdążyć w terminie) nie wiedzą kompletnie co z tym to wsadzili rezygnację z kserokopią polisy i aneksu do koperty i wysłali do gdańska bo ich to nie obchodzi, mam zapłacić 176zł ale nie wiedzą już dlaczego.
8. zapytałem podchwytliwie a co jak bym spowodował szkodę w tym czasie? i tu usłyszałem zaskakująco szczerą odpowiedź: to trzeba by wtedy wyjaśnić o co chodzi z tą polisą. czyli tak nie trzeba bo ja mam zapłacić 176zł.
no i sam już się pogubiłem w tym poza tym że ogólnie to może i to ich wina ale jak mam zapłacić bo im się nie chce wyjaśniać. NIKT z PZU się tym nie zainteresował i nawet nie chce gadać: pkt 3 i pkt 4
p.s. o godz 14.55 zadzwonił gościu z energii że w gdańsku jest jakaś baba i niby wie co się stało, że niby jakiś błąd w systemie komputerowym nastąpił i niby przyśle mi wyjaśnienia na piśmie. mam do niej nr tel więc... okazało się że pracuje do 15 i już jej niema. spróbuję w poniedziałek i dopiszę do się dowiedziałem.
polecam PZU każdemu z całego serca: sami kompetentni fachowcy i do tego życzliwi.

ha ha ha