MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 29, 2025 5:42 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam wszystkich.....
ten rok jest obfity w zakupy starych MB w mojej rodzinie. Teraz moge się przemieszczać wraz z towarem MB 410 z 92' w kolorze pomarańczowym.
Autko zastąpiło sprzedany w czwartek cud koreańskiej technologii z 99' - KIA K2700, która była u nas od nowości.

Zdjęcia wrzuce póżniej bo auto stoi u mechanika na wymianie zużytych materiałów eksploatacyjnych- oczywiście Mercedesa...

Wrażenia z jazdy są całkiem pozytywne - w przeciwieństwie do kia wiadomo co auto zrobi za chwilę... :lol: :lol:
410 wiąc to auto nie 3,5 DMC pomimo tego że tak zostało zarejestrowane [zlosnikz] . W dodatku targa ze soba HDS HIAB który waży ok 700 kg i jeszcze ma prawie 1590 ładowności :lol: :lol: :lol: .....

WIN Auta zgodny - wszystko na swoim miejscu.

Auto z książką serwisową dokumentującą przebieg 235.000 km - raczej nie mocno przekręcany - auto raczej jeździło po mieście...

Traz mam parę pytań.

1. Tacho - według przeważającej ilości opini wymienić na standardowy licznik. A jedni mówią że ITD będzie się dopieprzać bo to 410.....

2. kaczucha jak to kaczucha - "niezniszczalna" - na co zwrócić uwagę aby jej nie zniszczyć [zlosnik] - układ napędowy etc..... silnik 2,9 diesel

3. auto ma powierzchniową rdze na ramie, którą trzeba zabezpieczyć - wiem że to temat rzeka tego forum, ale czy macie jakieś sugestie???? może wosk, albo coś.......

4. Auto ma blokadę mostu - na pewno fajna rzecz ale dla mnie nowa - wiem że można ją używać tylko na powierzchni o ograniczonej przyczepności ale co dalej....?????

Dzisiaj auto jedzie do dozoru z dźwigiem..

Tak sobie pomyślałem, że jak cany ropy skoczą i akcyza na benzynę wróci do poprzedniego poziomu to jak będzie kolejny zlot MB/8 to załaduję sqoje QP na pakę HDS'm i pojadę firmowym autem na "delegację " odliczając sobie vat od paliwa , a te wrzucając sobie w koszty firmy

[zlosnik] [zlosnik]

Taki mój manifest...

Foty wkrótce

Pzdr

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Monter pisze:
1. Tacho - według przeważającej ilości opini wymienić na standardowy licznik. A jedni mówią że ITD będzie się dopieprzać bo to 410.....

znam ten ból. Zabrany dowód 2 razy
po pierwsze NIE BAWIC SIĘ W ŻADNĄ LAGALIZACJE !!!!!!!!! Ksztuje 300zł a nowy licznik 350 (legalizacje robi sie raz na rok [szalone] ) do 3,5t niepotrzeba tacho. Pozdro

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wreszcie zrobiłem fotki...
Auto spisuje się całkiem nieźle...

Tak sobie myślę, że jeśli ktoś z szanownego grona miałby coś do przewiezienia to służę pomocą.. HDS teoretycznie podniesie 1800 kg przy aucie więc może i jakieś klasyczne MB przewieźć do nowego właściciela 8) - tylko trzeba sposób na podnoszenie auta znaleźć ( mam pasy do 2T )

Obrazek

Obrazek

co do kosztów - to jakiś tam paliwko no i jakiś browarek mile widziany ;)

pozdr
pawel

Tytuł:
swój chłop

:) :)
hej gratuluje kolejnego mb ja sie jeszcze nie doczekałem swojego ! :(
pozdrowienia ! Maciek

ex 123 2,4 d
ex 115 2,2 d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ta twoja kobieta za krótko Cię trzyma..... :lol: :lol:

Moja to chce oglądać każde klasyczne MB które się nawinie.......

Jak tylko zrobę swoją qp to przyjedziemy w Twoje okolice na Szczeliniec i wtedy weżmiemy ją ( twoją kobietę ) w ogień krzyżowy - nie ma bata musi się złamać
8)
haa... <br>Dodano po 12 minutach.:<br> przy okazji chciałbym poprosić na forum o pomoc w znalezieniu błotnika prawego do w123 bo dostaje kota w poszukiwaniach a poza tym nie mam na to za bardzo czasu...

przepraszam za drastyczność ale sami zobaczycie że ona woła o nowy błotnik........
Obrazek

Nie mam jeszcze migacza bosch'a i chromów : górnego i środkowego.

Auto stoi u blacharza i czeka na błotnik :x :x drzwi i tylny błotnik są już zrobione i czekają. Swiatełko przednie dostałem na giełdzie za 200 zł ( bosch )

Artysta który wykonuję prace swoim wprawnym i dościadczonym okiem stwierdził jednoznacznie że moje MB nigdy nie było uderzone w swoim żywocie i 98% blach ma oryginalnych, a ja to zepsułem - idiota.
Na szczęście są to wgnioty powierzchowne i to nic poważnego.

Przy okazji zakonserwujemy przód bitumem i woskiem....

Acha błotik nieoryginalny kupiłem za 150 zł ale nie pasuje dobrze a przeróbki skrócą wyraźnie jego żywotność także poszukuję dobrego oryginału........

Pozdrawiam <br>Dodano po 15 minutach.:<br> A tak ma wyglądać!!

Obrazek

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00