MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 31, 2025 6:17 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 2116615
witam,
czy moglby to ktos obejrzec???
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1474638
mjejsca ktore mnie interesuja:
bagażnik - czy jest jeszcze oryginalne zabezpieczenie?
łączenia progów z podłogą (z tyłu)
czy jest oryginalne zabezpieczenie w komorze silnika ???

jesli ktos dal by rade to jutro (piatek) zobaczyc i napisac cos o tym aucie - bylbym niesamowicie zobowiazany -- zalezy mi na czasie aby nabyc ten lub inny egzęplarz

pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Moje skromne uwagi jesli mozna.
Z tego co widac na zdjeciu i mi sie wydaje:
Lakier ladny - za ladny, jak nowy.. bo pewnie jeszcze nie stwardnial. Ktos w pospiechu polecial nim od razu zderzaki (cale)...
Prawy przedni blotnik.. Toz to turbo. W opisie nie ma o tym slowa. Lipa.
Przod kombinowany na 100%, nie schodza sie szczeliny. Pachnie to dzwonem i to bogatym..
Kierownica wytarta az blyszczy, te drewienka tez jakies takie dziwne,moze sie myle..Jakby nie z tego modelu..
Zaloze sie (choc nigdy tego nie robie), ze komis bedzie wpieral, ze wlascicielem byl 80-letni staruszek, a te czarne folie na szybach to sobie dla jaj wkleil, bo mu jaskra doskwiera :)
Oczywiscie wiecej bedzie widac przy dokladnych ogledzinach.
Moje zdanie? Nie napalalbym sie na niego nawet chwile. Nikt nie sprzedaje prywatnie 300-tki w dobrym stanie za 6 tys, a juz na pewno nie komis.
Auto pachnie mi bogata w wydarzenia przeszloscia, kilogramami szpachli i lakieru..
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Podjadę obejrze

Ex W123 200D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Rad.ek pisze:
Podjadę obejrze

bede naprawde zobowiązany

kolego wpelczarski nie bede polemizował bo nie widziałem a po zdjęciach wszystkiego nie widać, od miesiąca jeźdże po komisach i z ogłoszenia w poszukiwaniu w124 300D ewentualnie 2.5D z końca lat 80tych i to co widzę przechodzi moje najśmielsze oczekiwania.
Przez wspomniany mc była jedna okazja w124 300D 5skrzynia 88rok w naprawde idealnym stanie blacharskim, ponieważ mieła pół bani na zegarach zmierzyłem jej ciśnienie - okazało sie ze miała na każdym garze po 33atm, dotarłem również do mechanika który się zajmował tym autem i co sie okazało robił remont przy 470tys, - następnego dnia pojechałem z gotówką (miała kosztować tylko 6tys) a autka juz nie było...
cała reszta którą oglądam w przedziale cenowym 6-10tys to większa lub mniejsza kupa złomu

zobaczymy co napisze kolega Rad.ek po oględzinach :)

Tytuł:
swój chłop

teope pisze:
dotarłem również do mechanika który się zajmował tym autem i co sie okazało robił remont przy 470tys,

W W124 300 D remont po 470 tys.km.? :o
Albo autem jeździł kretyn,albo te 470 tys trzeba pomnożyć przez 2 [zlosnik]

ex W124 250 D 91'
ex W124 200 D 87'
ex W123 200 D 82'

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kryniu pisze:
Albo autem jeździł kretyn,albo te 470 tys trzeba pomnożyć przez 2

wystarczy żeby cały ten przebieg wyrobiony był w mieście...

chociaż Twoja teorie może być słuszna

Tytuł:
Klubowicz

Te szczecinskie 300d ma kiepsko spasowany przod, czy byl lekko, czy mocno uderzony z tego nie widac, poza zmienionym i chyba przykreconym na 1 srube blotnikiem prawym (od turbo, badz po 93 roku). IMO za 6 kpln trudno oczekiwac cudow.

Tytuł:
wiarus junior

laudan pisze:
Te szczecinskie 300d ma kiepsko spasowany przod, czy byl lekko, czy mocno uderzony z tego nie widac, poza zmienionym i chyba przykreconym na 1 srube blotnikiem prawym (.

Może po prostu gość zmieniał przerdzewiałe elementy na prysnięte farbą i nie pasował ( ja tak zrobiłem bo jeździć muszę) a na główne malowanie kasy nie starczyło .

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
Klubowicz

Irek pisze:
Może po prostu gość zmieniał przerdzewiałe elementy na prysnięte farbą i nie pasował ( ja tak zrobiłem bo jeździć muszę) a na główne malowanie kasy nie starczyło .

Racja, ale w124 ma ocynk i auta bezwypadkowe nie powinny miec problemu z blachami. Mala rdza tak, ale dziury swiadcza o mocniejszej ingerencji.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Omijaj przyjacielu to miejsce szerokim wookieem.

Koledzy handlują używanymi i powypadkowymi autami w dosyć specyficzny sposób. Prowadzą skup powypadkowych, a ich telefony znajdziesz w ogólnopolskiej prasie i rzeczywiście ciągną auta z calej Polski, co widać po tablicach na placu. Arabskie i tureckie komisy w Niemczech to przy nich sklep z porcelaną Rosenthala. Bylem świadkiem kilku nieprzyjemnych sytuacji, kiedy klienci z lzami w oczach próbowali oddać auto, które okazalo się pojazdem z Madmaxa poskladanym przez Drużynę A.

Na miejscu mają warsztat i myjnię do takich celów.

Można tam co najwyżej zaopatrzyć się w części, ale i tak ceny są z kosmosu i ciężko gada się z szefem. Nie dalej jak w lipcu patroszylem u niego na placu powypadkowe W123 przez caly boży dzień i mi wystarczylo.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Byłem dwa razy. Za pierwszym razem nie znalazłem komisu [szalone] .
Wróciłem do domu znalazłem w necie komis i jak dojechać* lecz dotarłem tam o 17.15 i było już zamknięte a cieć nie chciał mnie wpuścić. Jutro podjadę wcześniej.
Na dzień dzisiejszy wiem tylko że stoi drugi po lewej patrząc od bramy. [szalone]
*toodnoga struga i powinna się inaczej nazywać.

Ex W123 200D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Rad.ek pisze:
Byłem dwa razy. Za pierwszym razem nie znalazłem komisu [szalone] .
Wróciłem do domu znalazłem w necie komis i jak dojechać* lecz dotarłem tam o 17.15 i było już zamknięte a cieć nie chciał mnie wpuścić. Jutro podjadę wcześniej.
Na dzień dzisiejszy wiem tylko że stoi drugi po lewej patrząc od bramy. [szalone]
*toodnoga struga i powinna się inaczej nazywać.

dzięki wielkie za pomoc ale patrząc co napisał ~(me: how) to odpuszczam temat - po za tym dowiedziałem sie ze to autko ma prawie pół bańki na zegarku - pojade zmierze kompreche i okaze sie ponizej 22 i d....zbita

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Kolego teope, nie gniewaj sie na to co pisze. Po prostu chce Cie troszke ostudzic, a sadzac po zapale w poszukiwaniach wymarzonego MB124, to jestes niezle zdeterminowany :) Wiem jak to jest jak czlowiek koniecznie chce kupic auto...
Ja tez sie ostatnio naogladalem w okolicach Wroclawia i samym Wroclawiu, na gieldzie i na ulicach roznej masci MB124, poniewaz sam chcialem kupic. I to co widzialem to w wiekszosci byla kupa zlomu, przynajmniej te w granicach 10 tys zl.. Dodam, ze chcialem kupic raczej benzyne a nie diesla. Wybor jest, owszem, ale nikt nie oddaje super auta za darmo..Skonczylo sie na imporcie ze Szwajcarii, zreszta bardzo udanym, ale auto kosztowalo mnie drozej niz zakladalem.
Co to wymienionego przez Ciebie i sprzatnietego "sprzed nosa" remontowanego 300D, to tez nie wiadomo co tam tak na prawde w trawie piszczalo... Ostatnio czytalismy na forum o pieknej SL-ce, ktora okazala sie autem zlozonym z dwoch innych (dospawany tyl).. Co z tego ze byl robiony remont silnika, jesli po grubym dzwonie na przyklad lewe kolo jest cofniete o 2cm... Tego nawet w czasie jazdy nie wyczujesz.. Ale wyjdzie w sytuacji awaryjnej, bo urwie sie mocowanie stabilizatora, albo sciagnie auto przy hamowaniu, albo cholera wie co jeszcze...
Sam sie napalilem ponad 2,5 roku temu na ladnego MB124, przejechalem pol kraju (auto bylo w Allegro, a ciezko bylo kupic 124 kombi bo ich nie bylo prawie wcale). Kupilem, bo wygladalo ladnie, oczywiscie jak na 16 letnie auto. We wrocku okazalo sie, ze musial miec kiedys megadzwona, bo przestawione byly podluznice, przekladnia kierownicza, mocowanie lewego przedniego wahacza... Auto bylo dosc tanie...
Czlowiek uczy sie na bledach...przykre ze najczesciej dopiero na swoich.
Obejrzyj tego 300D dobrze o ile to mozliwe i nie napalaj sie na podstawie kilku cienkich fotek.
A moj komentarz oparty byl tylko i wylacznie na tym co widze na fotkach i z czym sam mialem do czynienia.. :)
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w poszukiwaniach!

ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

taki mały OT - z tatem oglądałem auto w komisie
MB E300D 94 rok - "bezwypadkowy" , niebieski kolor 180 tyś przebiegu
moja wersja - vin i tapicera - ex taksa , zapach farby dało sie wyczuć , el wnętrza bardzo zszargane , z rury kopci , i najlepsze na koniec - air bag pasażera przykręcony na 2 wkręty
i to wszystko za jedyne 14 tyś - własciciel kit wciskał jak nie wiem
Koniec OT
Powodzenia w kupnie i trafiania na Ludzi z wielkiej litery pisanych

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tyle w temacie...
A teraz pytanie do Forumowiczow szanownych.
Ktory z Was - posiadaczy wychuchanego MB124 300D z okolic 88-90roku, chcialby go sprzedac za ok 6 tys zl? :) Wiem, to brzmi prawie jak obelga...
Pozdrawiam goraco i zycze udanego weekendu !!!

ex - '88 MB 124 200TD

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00