MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 3:39 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

Witam wszystkich... Mam na imie Piotrek
ostatnio nabylem droga kupna... od taty nasz wysluzony samochod rodzinny '78 W123 300D... chce go sobie sprowadzic do Irlandii gdzie obecnie zyje... aby pokazac tym pastuszkom irlandzkim czym POLACY jezdza [zlosnik] Odkad tutaj jestem w County Kerry nie widzialem ani jednego klasycznego mercedesa... wszystko nowe brzydkie jednolite chlamstwo [szalone]
Silniczek juz jest nowy po remoncie... teraz furacz idzie do malowania po kompletnej blacharce... kolor oczywiscie zostaje SILVER ARROW 8)

Osobiscie jestem maniakiem VW Scirocco i takim samochodem jezdze/jezdzilem w Polsce... ale poniewaz tutaj potrzebuje wiekszy samochod.. zdecydowalem sie na naszego starego dziadka.. do ktorego wszyscy mamy sentyment.. (jest juz u nas 15 lat).

Przy okazji mam sprawe... nie ma nikt do sprzedania dyfra w idealnym stanie... bo moj strasznie wyje i nie moge juz tego sluchac :-?
To pewnie jest roznica.. wiec do silnika 3l Diesel.

Pozdrawiam wszystkich milosnikow MB!!!

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

A oto i moja dziewczynka przed malowaniem ... w sumie nie wygladala tak zle.. ale lakier bezbarwny miejscami schodzil... :lol:

Obrazek

co myslicie o tych felgach z AUDI?? Profanacja? :roll:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ewidentnie ściągnij te felgi :d

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Autko ladne, bylo juz kiedys spawane?
Felgi nie pasuja, skombinuj 5 ramienne a'la AMG :]
Ogolnie cool, wiecej fotek plis :D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

jaki ruch jest w Irlandii?? lewostronny??

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Czesc, fajny masz plan ;-), a felgi SUX [zlosnik]

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Bylo spawane.. niestety :( jak zwykle wzielo progi i nadkola z tylu... ale dobrze zrobione :)
Samochod nigdy nas nie zawiodl ogolnie... zasluzyl sobie zeby pojezdzic na "rowniejszych" drogach ;)

A tutaj drugie zdjatko... niestety lepszych nie mam ale obiecuje kiedys wstawic w lepszej scenerii i bez lawety... ;)
Obrazek

Ostatnio zmieniony pn sty 09, 2006 11:03 pm przez Codders, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Czesc, fajny masz plan ;-), a felgi SUX [zlosnik]

Tak lewostronny :)

ale da sie jezdzic ;) A plan mi tez sie podoba.. tutaj nie bylo wcale tych aut... bo u nich kiedys wielka bieda byla i nikogo nie bylo stac na "MERCEDESY" ;)

osobiscie to te felgi mi sie podobają.. jedynie fakt... ze od AUDI kurcze :-?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

To powiedz mi czy da sie tam jezdzic z nasza kierownica. Sam wybieram sie do anglji w najblizszym czasie na dluzej i rozwazam opcje sprowadzenia sobie mojego autka ;-). Jest sens?? Czy lepiej cos na miejscu kupic??

weteran

Codders pisze:
aby pokazac tym pastuszkom irlandzkim czym POLACY jezdza [zlosnik]

Jakoś pastuszkowie potrafią przyjąć z otwartymi rekami POLAKOW (łącznie z tym, czym oni jeżdżą :-? ) Niektórym się wydaje, że jak ma starą beczkę to jest KONESEREM, a jak ktoś ma nową "S-kę" to wielbiciel plastiku. Daj sobie luz , chłopie! Spojrzyj, jaka tolerancja jest w Irlandii, a jaka w Polsce: potem się wypowiadaj co chcesz "pastuszkom" pokazywać. Długo Tobie się uczyć (a czego - nie powiem) Wystarczyło mi spojrzeć w wieczór wigilijny jak dumni "POLACY" bawią się w Dublinie: WSTYD!!!! Oni również usiłowali pokazać "pastuszkom" jak to bawią się "EUROPEJCZYCY" Potłuczone butelki, zamglone spojrzenia, chamskie zaczepianie przechodniów- "TERAZ K.... POLSKA"....ZENADA!!!!!!

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Sluchaj... zle mnie odebrales :-? Nie wychwyciles zartu w tym zdaniu...
Dla nich ten samochod to "Mercedes" czyli synonim luksusu... w czasach produkcji Beczki... samochod rowniez dla Irlandczykow (jak i dla nas) byl szczytem marzen... byl po prostu niedostepny! Pozniej do nas nasprowadzano tych beczek multum do tego stopnia ze nazwano go "polskim mercedesem" W Irlandii tego zjawiska nie bylo... wiec nadal samochod ten jest tu czyms niecodziennym :)
Poza tym...
Nie uwazam sie za konesera, bo mam stara beczke... ;) Stwierdzilem jedynie, ze odkad tu jestem.. a jestem juz jakis czas... nie widzialem ani jednej "starej beczki" ... Nie wiem jak jest w Dublinie... bo nie bylem ( i nie zamierzam byc ;) ) Szanuje Irlandczykow... a zwlaszcza jak powiedziales - ich tolerancje... ale dla mnie sa "pastuchami" (w cudzyslowiu) jesli chodzi o podejscie do samochodow... (caly czas mowie o Kerry.. to co innego niz Dublin i mam tego swiadomosc!!!)
Dla nich samochod to po prostu przedmiot codziennego przemieszczania sie.. nowe S-ki używane przez farmerow wygladaja w srodku jakby dwie owce przez rok tam mieszkaly niewypuszczane na zewnatrz :evil:

Sorry jesli urazilem... Moze czas pomyslec kim tak naprawde sie jest? Polakiem, czy nie?? ;)
Bez napinki.. ;) jak to moi ziomale mowia :P

Ostatnio zmieniony pn sty 09, 2006 11:09 pm przez Codders, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
To powiedz mi czy da sie tam jezdzic z nasza kierownica. Sam wybieram sie do anglji w najblizszym czasie na dluzej i rozwazam opcje sprowadzenia sobie mojego autka ;-). Jest sens?? Czy lepiej cos na miejscu kupic??

Nie wiem jak w Anglii.. ale tutaj w Irlandii mozna... nawet zarejestrowac auto z kierownica po "wlasciwej" stronie ;) Tylko ubezpieczenie cholernie drogie i zamierzam poki sie da jezdzic na Polskim...

Pozdrawiam

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Moj brat jezdzi w Polsce taka sama srebrna beczka.. ale w wersji amerykanskiej z duuuzymi bumperami i silnikiem 300 TurboDiesel. :)
Tylko ostatnio rudy bardzo sie za nia wzial :(

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Xytras pisze:
Felgi nie pasuja, skombinuj 5 ramienne a'la AMG :]
:D

takie?? ;) Obrazek

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

może lepiej takie:
http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1136846690_felga1.jpg

lub takie:
http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1136846741_felga2.jpg

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00