and6412 pisze:
Halooo krzykaaaacze!!!!
Nie znam sprawy ale uż Wam wyjaśniam o co chodzi, bo większośc kolegów chyba woli sobie pogderać zamiast użyć mózgownicy i podejść z dystansem do tego co dzisiejsza praca nam serwuje:
Oj tam odrazu krzykacze. Ja się śmieje a nie krzyczę - ale fakt, głośno się
śmieje
and6412 pisze:
WYJASNIENIE:
idę o zakład, że chodzi o ustawę która jest w fazie projektu i np. narazie jest zbyt ogólna. Przez co obejmuje swoim działaniem także nagrywarki plyt CD (np. poprzez podobny zapis, że przestepstwem jest posiadanie narzedzi do popełnienie przestepstwa. Czytaj: np czystych CD z wytoczonymi okładkami oprogramowania). Dowiedział się o tym jakiś parszywy pismak i z racji tego że już nie ma kretyn o czym pisać to rozpisuje się na temat tego że za niedługo ten nasz straszliwy nowy rzad powsadza nas do pierdla. A ze nad ustawa sie pracuje to jasne ze jest nie dopracawana w obecnym memencie.
No nie wiem. Podaje konkretne sankcje dla sprzedawcy i posiadacza nagrywarki - więc to jest chyba konkret a nie interpretacja...
Też mi się zdaje, że to nie może chodzić w prostej linii o nagrywarki CD/DVD bo ustawa zostałą przyjęta przez Komitet Europejski Rady Ministrów a wiadomo, że coś takiego nie przejdzie bo to paranoja.