Witam ponownie, przeglądnąłem całą furę tematów powiązanych z LPG ale nie znalazłem takich informacji jakie usłyszałem dzisiaj. Poza tym niezły mam teraz mętlik odnośnie LPG & MB ale do rzeczy.
Otóż zaliczyłem kolejnego mechanika zajmującego się MB w Krakowie, oglądnął ten mój ostatni zakup, powiedział mi parę rzeczy, co i jak, ogólnie sympatycznie.
Ciekawostki zaczęły się jak oznajmiłem, że chcę MB zagazować i tu otrzymałem garść informacji. Muszę przyznać, że pierwszy raz coś takiego słyszczałem - cytaty prawie dosłowne:
"w krajach na zachód od Odry, nie wolno przewozić butli gazowej w <kabinie>, a tym samym i w bagażniku kombi (ponieważ jest traktowany jako nie oddzielony od kabiny). Tym samym nie wolno montować tam butli do gazu LPG. Takie rozwiązanie kosztuje 500 € mandatu i jest bardzo chętnie wyłapywane przez germańską policję"
"wynika to z jakichś przepisów unijnych które u nas i tak będą musiały być, prędzej czy później, respektowane"
co Wy na to? ja o niczym takim nie słyszałem, jeździłem na gazie poprzednim autem (nie MB) jakieś 130kkm ale za granicę nie wyjeżdżałem, a teraz mam zamiar.
[/u]

<br>to był pierwszy i ulubiony, i nawet miał otwierane drzwi</i>