pp pisze:
z niesmacznych doznan - dwudniowa jazda polrocznym mercedesem klasy A silnik 160, avantgarde.
wysokie spalanie 6-8l ON/100, przyspieszenie gorsze od silnika LT w volvo z automatyczna 3 biegowa skrzynia. przecietne wyposazenie. tapicerka - az mi slabo!
na co dzien jezdze megane 1.5DCi - przykro pisac, ale miazdzaco lepsze jest renault (az sam nie wierze w co pisze... ale chyba takich czasow dozylem!)!!! a spalanie 3.9-5.4l/100km + osiagi glosza brutalna prawde...
Półroczna to chyba juz nowa A klasa? Ja mam poprzedni model i jestem bardzo zadwolony. Chyba w tej nowej A160 odpowiada starej A170. Nie wiem wiec czemu takie spalanie. Moja pali 4,5 litra na 100km. Może nowa jest cięzsza albo co. Chociaz ja posiadam dłuższą wersję więc nie powinno byc róznicy. Poza tym czy w R masz klimę właczona na stałe?
Co do jakości tapicerki siedzeń nie wypowiadam się. Ale co do kokpitu to przegiąłeś. Niedawno zastanawiałem się nad kupnem Scenica. Ale tak fatalnego montażu i nieciekawego plastiku daaawno nie widziałem w żadnym samochodzie. To samo dotyczy Nissana ktory jest mocno związany z Renault. Almera to po prostu bubel. Mamy tego trochę w firmie. Sam urwałem półeczkę w nowym samochodzie

A rdzewiejące klapy bagażników i inne elementy to codzienność. Przyglądałem się też X-Trailowi. Jak na terebnówkę to też delikatniusi. Rękojeść drzwi po prostu sie ruszała. Schowki same wołały o ich oberwanie a pokrycie głosńików wyglądało jak stara pończocha. Nota bene mozna było to ładnie powyciągać i poszarapać róznymi przedmiotami rzuconymi na wierzch deski rozdzielczej.
W starej A klasie tej co posiadam montaż jest idealny i jakośc materiałów też (te same co w S klasie). Nowa mi sie mniej podoba. Tzn plastik twardy i nieciekawe wzornictwo zunifikowane z wyższymi klasami. Poza tym mniej funkcjonalna i upodobniła się do japońskich wyrobów. To samo B klasa zupełnie jak Honda HRV. Ale montaż w A klasie nadal jest lata świetlne lepszy od Renault.
Wycieczki jednak zazdroszczę
Pozdrawiam
Futrzak