MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 9:45 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przestroga !
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam, pamiętacie może wątek z przed około dwóch lat "czym można dostać w samochód?" było tam kilka ciekawych zdarzeń opisanych, ale moja wczorajsza historia przebija chyba wszystkie. Wracamy sobie z żoną około północy z mini grillka, autem powozi żona bo ja po spożyciu, jest trochę mglisto, nie jedziemy szybko 70 max, środkiem szosy idzie dwóch gości, nagle jeden z nich odwraca się w naszą stronę, bierze potężny zamach i rzuca czymś w nasz samochód. Potężny huk, krzyk żony, wszędzie szkło nie wiemy co się dzieje, przecież takie rzeczy się normalnie się nie dzieją, prawda? Zatrzymaliśmy się, ja pobiegłem szukać tych debili, ale daremnie, znalazłem tylko na szosie około pół kilowy kamień wielkości pięści, i dopiero wtedy zdałem sobie sprawę że to była normalnie próba zabójstwa, no bo jak to wg Was nazwać? W między czasie przyjechała Policja, połazili, popatrzyli, spisali co trzeba i bezradni pojechali w teren. Dowiedzieliśmy się od nich,że kilkanaście minut wcześniej takim samym kamieniem w szybę dostał TIR i że stoi na pobliskiej stacji benz. Kierowca TIR a miał mniej szczęścia od nas, kamień przebił jego szybę i wpadł do kabiny a odłamki szkła poraniły go na tyle że znalażł się w szpitalu.
W naszym i jego przypadku calowane było w kierowcę, my dostaliśmy w sam górny narożnik może dlatego,że szyba w osobówce jest pod kątem kamień się odbił zostawiając spory dól, rano zobaczyłem że także dziurę.
Piszę po to żeby was wszystkich ostrzec i dać swiadectwo na to, że tak absurdalne, niedorzeczne zdarzenia się dzieją. Naprawdę jeszcze do tej pory nie moge się pozbierać.

Pozdrawiam i życzę nigdy nie spotkać na swej drodze takich poj....ów

Ex: W201 2.6E ASD, manual 87'
Ex: W123 240D 81' "PETROL 877"
Ex: Audi B4 2.3 Coupe
Ex: Lanos 1.6 SX
Ex: Fiesta MK2
Ex: PF 126p

Tytuł:
swój chłop

Masz racje to codzienne sytuacje dlatego nie rozumiem polskiego narodu.

Tytuł:
swój chłop

I ja się dołączam!!Skurw.... :evil: :evil: :evil:
Kocham swój kraj ale Polacy to chamy i gbury!!! :evil:
Coraz mniej się dziwię dlaczego na zachodzie tak o nas mówią. [szalone]
Oby już nikt nie dostał z kamienia.
Pozdr

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

To ja dwa lata temu dostalem butelką i zalożylem tamten wątek, ale jeśli mozna tak w ogóle powiedzieć, to mnie rzeczywiście przebileś... :-?

W pale się po prostu nie mieści. Nie wiem komu masz w zwyczaju, ale dziękuj za szczęscie w nieszczęsciu. Szybę da się kupić.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Zawsze wiedziałem że prawdopodobieństwo że zginę w samochodzie jest dla mnie większe niż dla innych ludzi, jednak nigdy bym nie pomyślał że można w samochodzie zginąć od kanienia rzuconego w szybe... mam nadzieje że nikt nie doświatczy takiego pecha.

...to jest chyba nowy sposób kradzierzy samochodów, bo inaczej nie potrafie sobie wytłumaczyć dlaczego ktoś miałby rzucać kamieniami.... totalny debilizm

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wrzucam kilka zdjęć, z telefonu niestety, ale coś tam widać

Obrazek
Obrazek
Obrazek

a to narzędzie

Obrazek

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

przepraszam z góry za brutalność.. Ale czy zasadne byłoby zapiecie takiego pacjenta lina holownicza do samochodu i rozpedenie do ... 50km/h.. a co tam 100km/h. A nastepnie wjazd w mało uczeszczane obszary lasu i odciecie liny .. mysle ze sama policja nei miala by nic przeciw temu :)

Zmiana Audi 80 B4 1,9TDi Avant `95

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

jedyny mały plus to jest to ze nie trafiło dachu....mogł by sie pogiąć.ciezko by było prostowac,malowanie ,zdejmowanie podsufitki.....A tak tylko szyba za 200-400zł...wspołczuje.Dam rade tylko ze lepiej dac nową podrobke za 200-250 powinna byc.Uzywki sa zawsze porysowane lub maja te małe odpryski.

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

takich kretynów powinno się od razu powiesić, najsmutniejsze jest to ze taki debil nadal chodzi a nasza polcja go nie moze złapać oby nikt więcej nie spotkał go

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Mechu pisze:
Wracamy sobie z żoną około północy z mini grillka................

nie mogę znaleźć słów, którymi mógłbym skomentować powyżej opisane zajście, aby mod nie wywalił go za 30 sekund w kosmos, ale mam do Ciebie prośbę podaj nazwę miejscowości, w której chłopcy znaleźli sobie taką zabawę.
Jest szansa, że jak udało im się dwa razy ujść karze to będą się tak dalej bawili.
Będziemy omijali to miejsce z daleka, lub będę miał coś "ostrego" w pogotowiu.

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

wiarus junior

Mechu pisze:
Wracamy sobie z żoną około północy z mini grillka, środkiem szosy idzie dwóch gości, nagle jeden z nich odwraca się w naszą stronę, bierze potężny zamach i rzuca czymś w nasz samochód.

A ty zatrzymujesz się lejesz takiego w mordę,kopiesz i ........................... i idziesz do pudła za pobicie bo Policja i tak wierzy w zeznania i obdukcję tych oprychów.
Wyrazy współczucia -szczere.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

"podaj nazwę miejscowości, w której chłopcy znaleźli sobie taką zabawę."

Działo się to na drodze tranzytowej Mińsk maz. -- Łochów -- Ostrów maz. pięć kilometrów przed Łochowem. Droga jest bardzo ruchliwa, szczególnie w sezonie, kiedy to zaczynają się wyjazdy na mazury, oprócz tego mnóstwo TIR ów.
Prawdopodobnie niedługo się dowiem, choć pewnie nieoficjalnie, kto to mógł zrobić, tego typu idiota na następnej popijawie pod sklepem albo w jakiejś mordowni zacznie się chwalić swoim wyczynem. I co wtedy z taką wiedzą zrobić? Czy jest sens informować o tym niebieskich, czy mogą opierać się na takich sugestiach, pewnie nie. Normalnie krew mnie zalewa jaki człowiek bywa bezradny.
A tak na marginesie, to czy 390 pln. za szybę Securit z montażem to dużo ?

Tytuł:
wiarus senior

Mechu pisze:
"
A tak na marginesie, to czy 390 pln. za szybę Securit z montażem to dużo ?

wyrazy wspolczucia!nie moge sobie wyobrazic tego zdarzenia! tragedia co sie w tej PL dzieje! [szalone] :(
a co do szyby to ja bym nie bral tzw.securitki! tym bardziej jako szybe czolowa.wyobraz sobie ze mialbys wlasnie taka zamontowana przed tym zdarzeniem.mogloby sie to jeszcze gorzej skonczyc!

pozdrawiam i ubolewam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mechu pisze:
Prawdopodobnie niedługo się dowiem, choć pewnie nieoficjalnie, kto to mógł zrobić, tego typu idiota na następnej popijawie pod sklepem albo w jakiejś mordowni zacznie się chwalić swoim wyczynem. I co wtedy z taką wiedzą zrobić? Czy jest sens informować o tym niebieskich, czy mogą opierać się na takich sugestiach, pewnie nie

Jak sie dowiesz to zalatw to sam a nie przez Policje bo oni i tak nic niezrobia, włamało mi sie kilku takich kiedys do domu, wskazalem Policji co gdzie i jak a Oni zero odzewu :(

A cała ta historia mnie przerazila :( boshe w jakim my kraju zyjemy :(

Ostatnio zmieniony pt maja 05, 2006 10:37 am przez swinx__wawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

aegm pisze:
a co do szyby to ja bym nie bral tzw.securitki! tym bardziej jako szybe czolowa.wyobraz sobie ze mialbys wlasnie taka zamontowana przed tym zdarzeniem.mogloby sie to jeszcze gorzej skonczyc!

Czemu tak twierdzisz? Oryginalnie miałem właśnie Securit . Była jeszcze na pierwszy montaż Sigla(nie wiem czy dobra pisownia), ale to chyba "biały kruk" .

Wczoraj dokonała się wymiana szyby na Securit- Saint gobain, bo tak się teraz nazywa firma. Zapłaciłem za atermiczną zieloną z zielonym pasem 211pln brutto plus robota 80 pln brutto. Zabieg trwał ok 3h, i twierdzę, że rzeczywiście nie ma co bawić się w takiej sytuacji w kupowanie używek, no chyba, że ktoś ma nietypowe auto lub szyba nowa miałaby kosztować jakieś kosmiczne pieniądze.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00