Witam, pamiętacie może wątek z przed około dwóch lat "czym można dostać w samochód?" było tam kilka ciekawych zdarzeń opisanych, ale moja wczorajsza historia przebija chyba wszystkie. Wracamy sobie z żoną około północy z mini grillka, autem powozi żona bo ja po spożyciu, jest trochę mglisto, nie jedziemy szybko 70 max, środkiem szosy idzie dwóch gości, nagle jeden z nich odwraca się w naszą stronę, bierze potężny zamach i rzuca czymś w nasz samochód. Potężny huk, krzyk żony, wszędzie szkło nie wiemy co się dzieje, przecież takie rzeczy się normalnie się nie dzieją, prawda? Zatrzymaliśmy się, ja pobiegłem szukać tych debili, ale daremnie, znalazłem tylko na szosie około pół kilowy kamień wielkości pięści, i dopiero wtedy zdałem sobie sprawę że to była normalnie próba zabójstwa, no bo jak to wg Was nazwać? W między czasie przyjechała Policja, połazili, popatrzyli, spisali co trzeba i bezradni pojechali w teren. Dowiedzieliśmy się od nich,że kilkanaście minut wcześniej takim samym kamieniem w szybę dostał TIR i że stoi na pobliskiej stacji benz. Kierowca TIR a miał mniej szczęścia od nas, kamień przebił jego szybę i wpadł do kabiny a odłamki szkła poraniły go na tyle że znalażł się w szpitalu.
W naszym i jego przypadku calowane było w kierowcę, my dostaliśmy w sam górny narożnik może dlatego,że szyba w osobówce jest pod kątem kamień się odbił zostawiając spory dól, rano zobaczyłem że także dziurę.
Piszę po to żeby was wszystkich ostrzec i dać swiadectwo na to, że tak absurdalne, niedorzeczne zdarzenia się dzieją. Naprawdę jeszcze do tej pory nie moge się pozbierać.
Pozdrawiam i życzę nigdy nie spotkać na swej drodze takich poj....ów
_________________ W202 C43 ///AMG T-modell W201 3.0E Sportline 87' SPRZEDAM Audi A4 Avant 1.9 Tdi, substytut 300 TDT Ex: W201 2.6E ASD, manual 87' Ex: W123 240D 81' "PETROL 877" Ex: Audi B4 2.3 Coupe Ex: Lanos 1.6 SX Ex: Fiesta MK2 Ex: PF 126p
|