witam ponownie!
oczywiście nie pisałem bo cały czas walczę z czymś w mojej qpe...
jestem w trakcie załatwiania papierów - wartość auta 50 EUROsów - tak mówię bo ktoś pytał
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
....... Dzisiaj jadę wymienić osłony półosi bo są dziury aż miło i olej w silniku.... olej w skrzyni i filtr wymieniony, łączniki stabilizatora również.
Autko niesamowite - te spojrzenia ludzi Yeah!!!!
przenieg 288000 tys według licznika i chyba tyle ma - środek ideał bez przetarć - lakier całkiem nowy - praktycznie zero rdzy a wszystkie elemeny jeszcze oryginalne ( nawet oryginalnym lewarkiem da się go podnieść
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
)
Jadąć z niemiec równo między 100- 120 km/h autko spaliło 9,5 litra na 100 przy czym staliśmy ponad 1,5h w korku koło Stuttgartu a ja nie mogłem auta zgasić bo akus był w agonii. Z kolei pokazując paru znajomym jak staruszka się odpycha na starcie
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
to paliwko za 100 zł wyparowało a 100 km nie zrobiłem......... daj do myślenia.
Wróćmy na ziemię.
1. Skrzynia : Co to jest że jak włączę R to muszę czekać jakieś 5 sec aby włączył się wsteczny...??? Poza tym chodzi całkiem ok, troszkę szarpie ale chyba w normie...
2. Mam nadzieję że półoś nie dostała w pupę przez dziurę w osłonie...
3. autko ma luz na przekładni kierowniczej - mam nadzieję ,że da sie to wyregulować - na razie sie do tego nie zabierałem bo ten dostęp jest tragiczny i trzeba wszystko rozbierać - liczę że poprzednim właścicielom też nie chciało się tego robić... Jak nie to będą wydatki...
4. w granicach 115- 130 karoseria wpada w wibrrację- zobaczymy co będzię po wymianie osłon półosi - kupiłem cztery niemiecie kpl wraz ze smarem i uszczelniaczami.
5.Do wymiany będą kable wysokiego napięcia - chciałem je prouszyć i oświeciło mnie

- auto pracuje wmiare równo ale strasznie czuć benzynę z tyłu
6.Opony hmm . nie są złe ale zobaczymy...
7. uszczelki wszystkie kwalifikują sie do wymiany.
8. Został jeszcze filtr paliwa i powietrza ale to już drobnostka ( chodzi mi o wymiane bo to kolejne 150 zł - MANN
I jeszcze pare innych ... ale wszystko w swoim czasie
Pozdrawiam
Dodano po 4 minutach.: PS. Dzisiaj załączę zdjęcia z podnośnika i inne