Ja bym wybrał Skodę. Silniki tdi uważam za wyjątkowo udane, pod warunkiem dobrego serwisowania będą bezawaryjne, dynamiczne (zwłaszcza 110KM) i bardzo oszczędne. Serwis Skody jest tani i po gwarancji można jeździć do ASO. Pokazana Octawka ma niestety wnętrze starego typu, niezbyt ładne i funkcjonalne, do tego zeszpecone plastikowym drewnem. Nowsze wersje mają deskę od Golfa 4 i o wiele lepsze materiały. Jeździłem także Octavią 1,6 i muszę powiedzieć, że też daje radę. Rakieta to nie jest, ale za to ceny zakupu bardzo niskie. W rodzinie mamy też Octavie 2,0 (115KM), auto od nowości u nas, serwisowane i jak do tej pory (ok. 60.000km) bezawaryjne, do tego ciche (bo silinik 8 zaworowy) i w miarę oszczędne (miasto 9,5 trasa ok 7,5). Mam też Superba 1,9tdi 130KM. Przebieg ponad 75.000km u mnie od nowości. Jedyna awaria to mechaniczne uszkodzenie chłodnicy (sytuacja losowa) i pęknięta sprężynka odpowiedzialna za powrót pedału sprzęgła (nie spowodowało to unieruchomienia auta - jeździliśmy tak ponad 3 miesiące, tylko sprzęgło inaczej powracało). Tak więc złego słowa o Skodach powiedzieć nie mogę. U wója w firmie, obok całej floty Peugeotów 206, VW LT T4 i T5, Spronterów i Vito, jeżdżą Octavie tdi i 1,6 oraz Fabie. O ile na MB nerzekają, Peugeoty często stoją w serwisie o tyle Skodillaki jeżdżą i jeżdżą...
O Focusach słyszałem doskonałe opinie jeśli chodzi o zawieszenie, a także bezawaryjność wersji z silnikami 1,6. Brak doświadczenia osobistego, więc na tym kończę o Fordzie.
_________________ pzdr - Maciek 41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM
|