MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 1:35 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior

Czy ktoś ma doświadczenia związane z używaniem "wolnostojącej" nawigacji TomTom 700? Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ano doświadczeń nie mam żadnych, ale jakiś czas temu w Auto Świecie był opis - jeśli jeszcze nie czytałeś.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Pytaj wasc co Cie interesuje mam wlasnie 2 sztuki do obioru przez klienta w firmie..... ja nie ale szef ma obstukane to urzadzenie i moge zapytac sie jezeli masz jakis problem
pozdrowienia

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus senior

Chciałbym do domu kupić nawigację, która nie byłaby związana z jednym samochodem. Jeden z kolegów polecił mi właśnie ten "przenośny" model i dlatego szukam o nim opinii, zanim podejmę decyzję o zakupie. Chodzi mi generalnie o to, jak przyjazne jest to urządzenie, czy "da się lubić", jak sprawdza się rozmiar, nałądowanie baterii, aktualizacje itd. Ot, takie ogólne wrażenia z używania :-)

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

te urzadzenia sa ok
model 700 ma mape europy

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Moj ojciec kupil Blaupunkt Travelpilot Lucca, tez przenosne do auta, ale nic o nim nie wiem, za tydzien bede w Lodzi to sie nim pobawie i dam znac, jesli chce ci sie tydzien czekac!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Obecnie estem w UK i z teo co zauważyłem jest to tu potwornie popularne. Po wygladzie moge powiedziec ze jest to chyba najpopularniejszy model tutaj wiec nie moze byc chyba zły.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

proponuje abys skontaktowal sie z firma digitalo.pl (www.digitalo.pl) - maja to tam i ci wszystko wyjasnia i pomoga.

Obrazek

'08/09 Citroen C3 1,4 16V sx pack - z salonu :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Pochwale sie jak sie jezdzi z Balupunktem TravelPilot Lucca.

Po Lodzi (znawigowana bez czesci numerow, ale mozna jezdzic po przecznicach) calkiem ok, jedna ulica zle znawigowana (niewie ze ze to jeden kierunek), dosyc szybko liczy nowa trase (najpierw sugeruje zeby zawrocic, a potem wytycza nowa trase), choc podczas objazdu przez Gorzow Wlkp. zagubila sie totalnie - nie miala czesci drog nowych wpisanych (no ale tylko 70% Polski znawigowana)...Po Szczecinie elegancko prowadzila mnie na Pogodno od wjazdu...Generelnie fajna rzecz i w miastach o ktorych nic sie nie wie napewno baaaaardzo pomocne, zapewne jadac do Warszawy czy na Slask bylbym wdzieczny za to urzadzenie (moze i sie czasem pojedzie inaczej niz miejscowi, raz dluzsza trasa raz krotsza, ale zawsze na miejsce)...Bardzo latwa i intuicyjna obsluga tego urzadzenia, ponadto dobrze widoczny i kontrastowy wyswietlacz.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja mam. [smiech]
IMO rewelacja.

Ostatnio przetestowalem te zabawke na dlugiej trasie do Austrii i z powrotem. W zasadzie dziala bezblednie, chociaz w kilku miejscach pokazywal dziwne rzeczy ze wzgledu na to, ze jego mapy nie byly do konca zaktualizowane - na dopiero co przebudowanych skrzyzowaniach w Czechach pojazywal, ze jade gdzies w polu. [oczko]

Ale w Polsce, Austrii i Niemczech nie mial zadnych problemow. Jest naprawde BARDZO dokladny, latwy w oblsudze a informacje wizualne i glosowe sa przejrzyste i zrozumiale.

Czasami komendy glosowe byly troche bezsensowne - np. na prostym odcinku autostrady mowil: 'po 800m jedz prosto'. :lol: [oczko]

Sposob mocowania tez daje sporo mozliwosci umiejscowienia urzadzenia w aucie.

Ogolnie - moge smialo polecic. [cool]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Używam AutoMapy wgranej do mojego iPAQ z zewnętrznym odbiornikiem GPS podłączonym po BT. W sumie jestem zadowolony i czekam na AM Europa. Serwis AM reaguje żywo na opinie i uwagi użytkowników nanosząc stosowne poprawki. TomTom'a nie znam. Jak chcesz, to moją AM możesz przetestować na spocie.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja mam Motorole A1000 ( taki telefon z nawigacja) i na nim korzystam z TT, za calosc z antena zaplacilem 800PLN wiec jest to dosyc dobra alternatywa dla kupowanie samego Palmptopa :) a tak bedziesz miał 2 w jednym :D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Hej. Pozawolę sobie odświerzyć temat, ponieważ sam się właśnie zastanawiam nad zakupem podobnej zabawki.

Generalnie widziałem już TomToma w akcji w UK i działa bardzo ładnie. Jedyne co mnei zastanawia to cena i mapy Polski. Moze ktoś napisać jak TT 700 sprawuje się w Polsce.?? Trochę odstrasza mnie 18% zmapowania kraju? Jak to się ma do planów mias w PL. Czy w standardowym pakiecie są też szczegółowe plany miast Polski??

Do tego jelsi ktoś ma taką wiedze to napiszcie który lepszy:
SONY NV-U70 - http://www.allegro.pl/item115070645_son ... _menu.html
BLAUPUNKT LUCCA - http://tinyurl.com/z96qa
TOM TOM GO 700 - http://www.allegro.pl/item115920704_tom ... anie_.html

Tom tom jest z nich najdroższy, a jak sie ma sprawa z dokladnoscia map i wogole funkcjonowaniem urzadzenia??

PS.
Najważniejsze sa dla mnie trasy w PL i UK. Nie wchodza w gre zadne inne urzadzenia ktore nie maja przyzwoicie zmapowanych tych krajow wraz z miastami. Tak samo preferuję urządzenia dedykowane, a nie np. palmtopy z nawigacja. Z góry dzieki.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

A ja używam następującego zestawu: Palmtop Fujitsu Siemens PocketLoox z zainstalowaną mapą Automapa XL w wersji 3.95 - bardzo dobra na Polskę oraz I-Go Europe 2006 - na Europę.
Zestaw jest mobilny, ma dodatkowy uchwyt i ładowarkę samochodową oraz wbudowany GPS. Uzywam go w dwóch samochodach. W Vobisie wszystko kosztowało z tego co pamiętam ok 1700 pln.

Dodano po 6 minutach.:

Ma jedną dużą zaletę - to palmtop. I mogę naprzykład w podróży puścić dziewczynie film w DivX (dzwięk mam podłączony pod radio) a nawigacja działa w tle.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Tak samo preferuję urządzenia dedykowane, a nie np. palmtopy z nawigacja. Z góry dzieki.

Miałem już ze 4 palmtopy. Nie mam nerwów do WinCE, a PalmOS mnie nie przekonuje (choc obecnie uzywam Vx). Chcę urządzenie autonomiczne, czy jak kto woli dedykowane gdzie nei bede sie musiał martwić czy aby na pewno mam odp. sterowniki, ze wszystko bedzie dobrze skonfigurowane itp... To nie ma być zabawka tylko coś co działa i nie psuje mi nerwów. Wiem że zaraz wszystcy mi napisza że nie ma najmniejszych problemów, ale ja i tak swoje wiem, troche juz tego w zyciu miałem. Problemy z kompatybilnoscia, tym ze podswietlenie sie nagle wylacza, ze nie chce sie synchronizować, że..... ech no właśnie nie mam czasu i nerwów aby sobie tym dupę zawracać ;-)

PS,
A jak bede chciał w trasie puścić Phill film to zrobie to na laptopie ;-) albo opowiem jej bajkę [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00