Mieszko pisze:
ZAMORDOWAĆ sprawce konserwacji podwozia
MercSwir pisze:
konserwować spręzuny półosie dyfer wahacze itp itd ZGROZA!!!!!
Ludzie, o co Wam chodzi z tą konserwacją?
Średnio rozgarniety oglądający bez gigantycznej wady wzroku dostrzeże, że podłoga jest zdrowa i oryginalna, bez śladu najmniejszych napraw. Wszystkie korki, odpływy i cała reszta - wszystko tak, jak ma być. Na dodatek widać również, że całe podwozie było przed zakonserwowaniem
umyte, nigdzie nie ma grud błota, piachu czy jakiegoś ogólnodrogowego syfu w zakamarkach. Widać
równą, zdrową, czystą podłogę. Niejeden ([hehe] hahaha, dobre sobie - raczej mało który) z Was, krytykantów (i nie tylko pewnie), może się taką podłogą cieszyć.
A konserwacja? Wolę, żeby była. Że Boll? Fakt, Boll to raczej "kategoria budżetowa" niż "najwyższa jakość

", ale na Allacha, po stokroć lepsza niż pojechanie po całości Bitexem, czy inną smołą!!!!
A jak Waszym zdaniem zrobić
w sposób SKUTECZNY konserwację podwozia, jeśli nie pokrywając "jak leci"? Gumie czy sprężynie to nijak nie zaszkodzi, a przynajmniej nie zostają niezabezpieczone miejsca, od brzegów których najszybciej atakuje korozja, no i na brzegach konserwacja zacznie się wcześniej czy później łuszczyć.
Może niech krytykanci pochwalą się zdjęciami swoich pojazdów z tej perspektywy?
Plastiki? No cóż, to już kwestia gustu i podejścia do tematu. Na dziś dzień C/CE jest na tyle dużo (stosunkowo

, że tak się wyrażę), że egzemplarz "optycznie stuningowany" wg wszelkich kanonów sztuki obowiązujących w tamtym czasie, jest myślę bardzo atrakcyjnym kąskiem. Poza tym auto ładne, proste, wygląda nader "świeżo". Kompletny laik zauważy, że nakładki nie służą tu do przykrycia wstydliwych miejsc, jak to często ma miejsce. Nawet ta ruda tapicerka (może i rzadka, ale ja o "urodzie"

) z białym lakierem ładnie konweniuje.
Jedyne, co jest wsiowo-obciachowe w tym pojeździe, to ten żałośnie flakowaty mieszek przy lewarku zmiany biegów - no tragicznie wygląda. Jak nie powiem co
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. I gwiazdę by pasowało przekręcić o te 60 stopni, bo to już niedbalstwo konkretne
Mnie się podoba, gdybym szukał coupe - właśnie bym znalazł.
Szkoda tylko, że to nie I seria......