gieniek pisze:
wiem ze nie mam wielkiego pola manewru, ale musze jakos odkrecic sprawe na moja korzysc bo one mi wisza jeszcze troche kasy za wynajem i boje sie ze moge byc problemy z wyciągnieciem od nich tych pieniedzy.
Kasy raczej rzadnej od nich nie dostaniesz(bez umowy nic ci sie nie należy, zmień zamek i nie wpuszczaj do domu, wywal rzeczy na klatkę (tylko pilnuj ich do jej przyjscia, zeby jej nie rozkradli). najwyzej zostaw cos za co będą ci musiały zaplacic / ale to juz chyba kradziez/szantaż
Cytuj:
w mieszkaniu wszyscy mieszkaja do konca lutego, ja rowniez bo wyjezdzam i zdaje mieszkanie, wiec chyba bede mial marne szanse zeby je wczesniej wywalic.
musze byc ostrozny bo ta panna z siostra to kombinatorki, u swoich pracodawców wyszukuja niedociagniec zeby pozniej szanatazowac o kase):
najgorsze jest t oze jest zima, i chroni je chyba przepis dodtyczacy eksmisji, bo tak to odrazu wywaliłbym na zbity leb
watpie zeby sie znały na prawie, wiec dobry i ten art 212,
wiem ze sprawy ciągnąl sie długo, ale nie zalezy mi na wygraniu takiej sprawy, chce tylko sprawic pozory w ktorych one by sie poczuły zagrozone i zalezne od mojej dobrej woli
Czyli piszesz że to zimne i wyrachowane i nielojalne suki ... przekaż swoja wiedzę pracodawcy jej (np w zamian za namiar na zdjęcia) i pracodawcą siostry[moze to uczciwy czlowiek, szkoda zeby padl ofiara suki]. PS. Bez umowy najmu GOWNO je chroni ... ty mozesz je wywalic na zbity pysk, a one mogą ci nie płacić. Ja na twoim miejscu bym się bał z nimi mieszkać jeszcze godzinę i wypiepszył na zbity pysk ... po czyms taim nie da sie mieszkać w jednym mieszkaniu, bez "plucia sobie do jedzenia"
Cytuj:
jedna z siostr (bo to siostry) ma chyba jakies kłopoty z "PROWIDENTEM" prawdopodobnie zacigneła jakis kredyt, i co jakis czas nachodzi ją przedstawiciel a ona sie ukrywa, zastanawia mnie czy moge to jakos wykorzystac
[/quote]
Zadzwoń do proVidenta , niech ci pomoże pilnować ich rzeczy na klatce ... jak one przyją to będą miały więcej spraw do załatwienia niż sie spodziewały ... tzw " piękny busy day"