MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 05, 2025 1:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam, wczoraj wróciłem z Niemiec więc moge zdać relacje co zobaczyłem tam ciekawego. Otóż w pewnym miasteczku był sobie handlarz. ten handlarz miał na placu kilka aut. Jednym z nich był oryginalny, idealny Mercedes W 124. Pierwszy raz widziałem takie auto. Auto było z 87r. na wąskiej listwie, miało silnik 2.3 benzyna, lakier był oryginalny, nie było żadnych rys ani wgnieceń. Korozji sie praktycznie do doszukałem na całym samochodzie, od dołu wyglądał jak nowy, jedynie w miejscu gdzie się podnośnik wkładado proga, delikadnie dżwigało lakier (ok 1cm na 1cm). Tak jak mówie, popatrzałem na spód auta, a tam zero korozji, nowy tłumik, przystkie podzespoły idealne. Zawieszenie nic nie zużyte, był cholernie wysoki, opony nówki, ale na stalówkach. Silnik był bez wycieków, chodził bardzo równo i bezszelestnie. Wnętrze zadbane, chociaż na fotelu była plama którą można było łatwo zmyć. Siedzenia nic nie przetarte w idealnym stanie.Wyposażenie standardowe, jakas elektronika, wspomaganie, bez klimy. Miał oryginalne radyjko, skrzynia 4 biegowa. Auto było od pierwszego właściciela miało ok 100tyś km!!!!! I Pełną książke serwisową praktycznie co 5-9 tyś km. Naprawde miodzio. Cenił go 2750€ jednak wstępnie minimalnie powiedział 2500€, myśle że za 2300€ poszedł :(. Zobaczyłem gow środe a w czwartek rano go już nie było. Gdyby to był diesel to bym się już dzisiaj chwalił. Nie wiem gdzie on poszedł, handlarz nic nie mówił więcej. No ale cóż, mnie już takie auto nie jest potrzebne...

Poza tym jeżeli kogoś interesuje to znalazłem ładnego Rovera 620 SDI z końca 96roku przebiegiem 140tyś, ma kilka kartek na silniku które potwierdzają przebieg. Wyposażenie pełne, wersja jakaś tam z koroną. Skóra, klima, pełna elektryka, ABS, airbasy itd. Ma lekko stuknięty tył, jednak to w godzine przy użyciu korby z lawety można naciągnąć. Blacharka jest cała dobra oprócz tylnego lewego błotnika, który tak jak mówie można naciągnąć bez lakierowania błotnika. Lampy i klapa dobra, jedynie tylni zderzak ma 5 cm pęknięcie. Silnik pali pięknie. Moge go sprowadzić do Polski w cenie 9300zł do opłat.

Pozdrawiam Grzegorz

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00