zebda pisze:
A ja mam benzyne i jak wsiadlem to odpalil za pierwszym razem (fakt ze z lekkim gazem)...no i tez ruszyl bez problemu - choc po odpaleniu czuc bylo ze olej to musi byc strasznie gesty tak nie ladnie chodzil...tak i na tym polega szczescie w posiadaniu benzyny...mrozy im nie az takie straszne
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
wiadomo - beznyna to jest silnik, zawsze odpali, i jest idealny do samochodu. Ma jednak wady - jest stosunkowo czuły na wode ( układ zapłonowy)
Podawali w serwisie informacyjnym w radiu: "Prosimy posiadaczy ciężarówek o nie rozpalanie ognisk pod miskami olejowymi, i nie podgrzewanie silnika" - jakiś strażak sie wypowiadał bo:
Gdzieś w Suwalskim koleś rozpalil ognisko pod Tir'em, jakis laik się wystraszł zadzwonił po Straż - że sie pali!!, a kierowca Tir'a podgrzał, odpalił i odjechał jak nigdy nic.. zanim przyjechała Straż
Rownież w tych rejonach Polski, ktoś suszarką podgrzewał miske olejowa diesla w W123, i tak ją podwędził że sie silnik zapalił, potem cały Mercu i sąsiedni samochod
ludzie to mają pomysły.
w książce do W123 jest tabela ile Pb na ON trzeba zmieszać żeby diesel MB poprawnie pracował :
0*c - 10*C
ON letni 70% na 30% Pb zwykła ( nie super)
ON zimowy - nic
-10*C do -15*C
ON letni50% na 50%Pb zwykła
ONzimowy - nic
-15*C do -20*c
nie używac ON letniego
ON zimowy 70% na 30% Pb zwykła
-20*C do -25*C
On zimowy 50% na 50% Pb zwykłej
Uwaga:
Po do daniu Pb zmniejsza się moc silnika.
gdy na silnym mrozie silnik przestanie pracować z powodu zgęstnienia ON:
1)wymontowac filtr paliwa i rozgrzać go w kąpieli wodnej, az paliwo będzie płynne
2)wymontować filtr paliwa i zastąpić innym
3) wstawić do garażu ( najlepiej do wiosny
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
- moja myśl)
4)polać układ wtryskowy gorąca wodą
teraz najleprze:
W żadnym wypadku nei wolno podgrzewać układu wtryskowego lub zbiornika lampą lutowniczą lub podobnym urzżdzeniem, gdyż grozi to wybuchem