MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz wrz 07, 2025 7:29 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nosił wilk razy kilka ...wystarczyło kilka minut i raz na tysiąc nie zdjety panel przez małżowinkę. Biały dzień w Krakowie przy ul. Fieldorfa Nila.
:cry: :evil:

Obrazek

Rozstałem się z Blaupunktem widocznym na zdjeciu, przy okazji sukinsyny wyłamujac radio jakims łomem zniszczyli konsole srodkowa w zaznaczonych miejscach. Ehhh....
Obrazek

Taki świat i nic sie nie zmienia. Policzyłem i wychodzi mi średnio jedno włamanie do samochodu na rok(!!!!). Policja to ekhmm.. najlepiej obrazuje to kawał z sąsiedniego watku o kradzieży 500SE.
P.S.
Dzień później w tym samym miejscu poleciała szyba i radio z Peugeota. :evil:

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Popaprańców nie brakuje. Koszt naprawy przez idiotów wzrasta o szkody jakie narobili. Rozumiem , że ktoś kradnie. Taki charakter. Nie popieram ale trudno. Tylko rób to z klasą. Otwórz a nie wyłam czy wybij. I tak mam koszty jak cos ukradną, ale czemu mam wymieniać połowe samochodu.

ps. Swego czasu miałem włamania co miesiąc. Chciałem pozabijać.

ghost

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Duszek pisze:

ps. Swego czasu miałem włamania co miesiąc. Chciałem pozabijać.

Ja dalej chcę !!! :evil: :evil: [zlosnik]

210 000 km

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mało brakowało a bym organizował patrole obywatelskie. Powiem jedno. Nauczyli mnie nie zostawiać w samochodzie nic na wierzchu. Wielu moich sąsiadów też nauczyli. Ale na nich to jedyny sposób. Nie dawac im okazji.

MB 123 280C '79

MB 124 230TE '91 - Cameroun'ka żony

ghost

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

kumplowi otworzyli Opla, zaparkowanego przed jego oknem bez śladu, zamki nie ruszone, zamykają i dalej otwierają, wyczyscili wszystko co mogli, nawet mapę i gumy do żucia - panel mial w schowku o ironio... a samego radia nie dali rady wyciągnąć..
policja zeby przyjąc zgłoszenie musiala dostac zamki do ekspertyzy, wiec kolega zwątpił - pare tygodni panel z widocznymi rysami takimi jak u niego znalazl sie na allegro...

a u mnie z garażu debile ukradli dwa klucze, dwa srubokręty a koła lezące z alu zostawili :lol:

pozdrawiam i zycze wszystkim jak najmniej takich przygód

Tytuł:
weteran

Croolick pisze:
Rozstałem się z Blaupunktem widocznym na zdjeciu

Acapulco?
W sumie radio to strata najmniejsza.... :-?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ciesz sie ze nie masz SEL-szybka nowa kosztuje 700zł a uzywek brak...a z tego rozbitka co wyciagałes te czesci nie ma szybki???? albo z allegro cos?

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Croolick pisze:
Rozstałem się z Blaupunktem widocznym na zdjeciu

Acapulco?
W sumie radio to strata najmniejsza.... :-?

To było Los Angeles MP72. Wiem, ze kontrast straszny w maluchowym wnętrzu ale radio ściągało znakomicie :cry:

Ale kit z radiem, w sumie strata najmniejsza, autko mi okaleczyli i kłopotu sporo.

Nie wiecie czy szyby to w jednym kolorze czy w kilku robili??? Mam jusz coś nagrane tylko kolor mnie trzyma. Cena za szybke około 40PLN więc niedużo. Nie wiem tylko czy z wymiana poradzę-robił może ktos? W Golfie IV to jest babrania troszeczkę a tutaj?
A wracajac do histroii włamań to z Poldolota ( włam co 2 tyg. w róznych miejscach) zajumali w pierwszym rzucie Blaupunkta San Remo , potem wytargali tylna półke z głosnikami (zacne były) a potem dźwigneli zawartość bagaznika- trójkat gaśnicę , skrzynke z narzędziami o wielkiej jak dla mnie wartosci bo z narzędziami, którymi pracował mój ś.p ukochany Dziadek, wraz z kultową lutownica, której (wybacznie bo mnie roznosi -ku...a jego mać!!!!) przeboleć nie mogę.
Z Focusa zajumali w scisłym centrum (Krupnicza) o 13:00 laptopa z bagażnika (przyczaili, że chowam) w Passacie poleciały tylko zamki.

Najlepiej oczywiście nie dawać okazji ale trudno przeca targać wszystko ze sobą do domu. Z Poldolota to nawet popielniczkę wybebeszyli.
A problem moim zdaniem jest sztuczny znaczy się li nikt nie chce go rozwiązać. Bo co to za problem głupich gnojków wyłapać przy użyciu dzisiejszych możliwośći (prowokacja, kamery etc.) Wystarczyłoby, żeby JEDEN dostał bezwarunkowo n.p 1 rok bez zawiasów. DZIESIĘCIU kumpli miało by jusz poważne obiekcje przed wejściem na cudza własność.

P.S
A gielda w Bronowicach kwitnie. Oceniam na kilkaset egzemplarzy radiootwarzaczy samochodowych i wszystkie bez pudła i papierów. O to nawet nikt nie pyta.

210 000 km

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
ciesz sie ze nie masz SEL-szybka nowa kosztuje 700zł a uzywek brak...a z tego rozbitka co wyciagałes te czesci nie ma szybki???? albo z allegro cos?

Wiem , wiem... łaska boska mam krótkiego :lol: :lol: :lol:
A rozbitek był własnie 199 blauschwarz metalick 199 tylko sie długość nie zgadzała bo to SEL [zlosnik] Mogłem nawet zapytac za ile by poszły -kolo niezorientowany wiec mozna by nałożyc odpowiednia marżę :lol:
A na allegro jusz wici rozpuszczone i pierwsze odp. są. Będzie dobrze. :P

210 000 km

Tytuł:
weteran

Croolick pisze:
Nie wiem tylko czy z wymiana poradzę-robił może ktos? W Golfie IV to jest babrania troszeczkę a tutaj?
Tysz troszkę. Całe drzwi trzeba rozbebeszać [szalone] .

Croolick pisze:
A wracajac do histroii włamań to (...)

Oj tak, w Kraku kradną na potęgę. Ojciec sporo jeździ, radio zawsze zostaje w aucie i nigdzie nie próbowali. Tylko w Krakowie wywalili szybę, do tego podrapali klamrą od paska drzwi. Radia nie dali rady wyszaprać, to wzięli jakieś pierdoły ze schowka (okulary, jakieś długopisy, kalkulator itp śmieci :lol: ).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Croolick pisze:
Nie wiem tylko czy z wymiana poradzę-robił może ktos? W Golfie IV to jest babrania troszeczkę a tutaj?
Tysz troszkę. Całe drzwi trzeba rozbebeszać [szalone]

T.zn co?
Bo zdjąc tapicerę/boczek to w sumie niewiele. Jakieś uszczelki trza targać czy inny czort?
:roll:

210 000 km

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

nie przejmuj sie. mi tez non stop rozwalają szyby w autach pod domem. Zamknieta posesja, dom jednorodzinny, pies (maly bo maly) i juz 3 radia tak stracilem ze gnoje potrafia wejsc na posesje. Nie chce nawet myslec ile razy wchodzili zeby tylko zobaczyc co jest i akurat nic nie bylo (np. panele zdjete). Jakbysmy mieli prawo USA to juz dawno zainwestowalbym w radio za 1000-2000zł na podpuche i ze strzelba sie przyczail.

PS.
A najgorzej ma moj tato (2 z tych radii to jego). Ma Forda Explorera i jak wywala mu szybe to ma miesiac- 6 tygodni czekania na nowa :o . A robi dziennie po 200km i jezdzij tu w trasie z folia, opie...olca idzie dostac.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł: .
swój chłop

Ja to robiłem, ale w beczce.
Też mi przez tą szybe weszli i nic nie ukradli wtedy bo nic nie było.
Więc tak, ja opuściłem całkowicie na dół tylną szybę i ta ramka co leci od góry, co oddziela tą małą trójkątną od tej dużej, ja tą ramką (czytaj ten drucik wysunąłem troche, nie pamiętam już dokłądnie jak, ale wyszedł, pociągałem od dołu. Następnie wyczyściłęm dokładnie i szybke nową wsunąłem w ten trójkącik, po czym ten drucik elegancko wcisnąłem na swoje miejsce żeby gumki dobrze powchodziły.
Zajęło mi to kilka godzin, ale jaki byłem dumny z siebie [zlosnik]

PS nie trzeba wcale drzwi rozbierać ani tapicerki, (no chyba że szyba nie schodzi do samego dołu, to wtedy trza by ją wyjąć)

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ale mili byli, tylko szybke z tylu rozbili a nie boczna...

ja mam alarm, jak narazie sie sprawdza!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

BamBam pisze:
ja mam alarm, jak narazie sie sprawdza!

Ale chyba nie do ochrony radia w samochodzie. Ja kiedyś widziałęm na Elektoralnej w Warszawie jak z bramy wyszedł gnojek, podszedł do jakiegoś auta... potem był brzdęk tłuczonego szkła i wycie alarmu, a gnojek już znikał z radiem w bramie... myślę, że zmieścił się w 7 sekundach.

Nie wiem jak się przez tyle czasu uchowało radio we Francuzce jak stała na KENie. Jak przyprowadziłem na gocław, to odrazu wyjąłem i wole za każdym razem chrzanić się z kabelkami i wpisywać kod niż raz wymieniać szybę.

Pozdrawiam,

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00