Sikor pisze:
nie wymagam od ponad 20letniego auta, żeby było bez awaryjne
Właśnie tego można wymagać od zadbanego Mercedesa, ba, ja wymagam o wiele wiecej i auto zdaje każdy egzamin(odpluć odpukać

) To jeden z powodów dla którego kupuje się właśnie takie auto.
Sikor pisze:
Bardziej zalezy mi na w miarę zdrowej budzie
Prędzej dostaniesz auto z dobrą mechaniką niż blachą, to jedna z niewielu bolączek tego modelu. Jeśli chcesz kupić auto dobre pod tym wzgledem, to za 3000 nie będzie łatwo, o ile wogóle możliwe, ale cuda się zdarzają

Sikor pisze:
Dobra w takim razie wytłumczcie mi, czemu w ogłoszeniach ceny 123 rzadko przekraczają 5000 złotych.
No właśnie, dobre pytanie

Spytaj o to sprzedającego
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Gdybyś zrobił użytek z opcji "szukaj", przeczytałbyś, że sedan w zadowalającym stanie zaczyna się od 8- 10 tysięcy PLN, coupe znacznie drożej. Owszem, znajdą się osoby, które się ze mna nie zgodzą. Auto tak bezawaryjne i świetne, jeśli jest sprawne i dobre, nie szuka nowego właściciela za marne 3000, to proste. Chcesz się o tym sam przekonać? Droga wolna. To nie tylko moje zdanie, spytaj innych, pojezdzij, poogladaj te "okazje" zajżyj tu i ówdzie a czar szybko pryśnie.
Sikor pisze:
można kupić nieźle wyglądającą beczkę
Zdecyduj się w końcu czy chcesz nieźle wyglądające auto czy też :
Sikor pisze:
auto którym będę mógł jeździć, drzwi mi nie zostaną w ręku
, bo jak na mój gust "nieźle wyglądajaca" a taka, która się nie rozpada to 2 rózne beczki!
Za 3000 tysie kupisz z powodzeniem coś co będzie jeździć, a drzwi w ręku nie zostaną, chyba że jesteś nadludzko silny

Jeśli tego szukasz, problem masz z głowy.