filippo pisze:
Chyba jednak zacznę bo widzę, że jest co raz gorzej a większość zasłania się dysleksją lub tym, że jest to forum techniczne a nie ortograficzne.
Proszę o przeanalizowanie ostatniej części zdania -nie sposób się z nim nie zgodzić
filippo pisze:
Jeśli wielu abnegatom nie chce się wstawiać przecinków czy wysilić by sprawdzić pisownię (dla własnego dobra) to nie dziwcie się, że adyslektyk będzie zwracał na to uwagę.
Proszę nam zwracać każdy inteligentny człowiek przyjmie to z pokorą -jednak istotny jest sens wątku a nie dążenie do czystej formy.Często za cenę zagmatwania tego watku.
filippo pisze:
. Nie sztuką jest poprawiać czyjeś błędy, sztuką jest oduczyć ich popełniania. Wydaje mi się, że każdy z nas powinien iść do przodu a nie biernie przyjmować zastane sytuacje. Połączenie przyjemnych tematów, jakimi niewątpliwie są te o Mercedesach, z doskonaleniem swojej pisowni to połączenie idealne.
Czekam na wasze opinie.
Moim skromnym zdaniem o formę i styl na forum ,powinni dbac moderatorzy (i robią to ) Ataki na niepoprawnośc stylistyczną ,gramatyczną itp.
mogą przynieśc szkodę w postaci zawstydzenia ,ośmieszenia ,upokorzenia innych użytkowników tego forum.
I osobiście uważam ,że to robią .
Zamykanie ust świetnym praktykom ,doświadczonym mechanikom i pasjonatom tylko dlatego ,że popełniają błędy bedzie szkodliwe dla nas samych (czyt. uzytkowników tego forum).
Nie znaczy to że nie mam czasem problemów z przeczytaniem danego postu .W 90% są to jednak posty wypełnione skrótami ,slangiem tudzież pieniactwem .
Dlatego podkreślam od poprawiania gramatyki i dbałości o wizerunek powinni być moderatorzy.
Dodam -głosowałem" tak ale ................"
Z wyrazami szacunku.