MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz wrz 07, 2025 5:04 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior

Panowie znawcy
Moze to wydaje się śmieszne ale mam z tym problem.
Mam już dwa kpl.róznych firm i albo są jakieś nie całkiem uniwersalne albo paskudnie się deformują ( większość nowych ma teraz otwory na dziwne poduszki ,pasy,itp)
Czy ktoś może polecić jakieś fajne i sprawdzone ,koniecznie pasujące do 123-ki?

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Irek pisze:

To będą....żadne [zlosnik] Miałem kiedyś pokrowce, tzw misie, ktory byly w aucie gdy je zakupilem i pierwsza rzecza jaka zrobilem bylo ich zdemontowanie. Pasowaly, wszystko jak trzeba, ale jak to wygladalo....Wiadomo, kwestia gustu, no i pokrowce sa praktyczne, ale...
Skoro nie mozesz znalesc, moze bedziesz jezdzil bez ? :) A juz tak powaznie, moze powinienes pogadac z taxowkarzami w swoim miescie. Oni sa chyba najbardziej obeznani w takich pragmatycznych gadzetach. Ja bym tak zrobil.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior

Radunio pisze:
[ A juz tak powaznie, moze powinienes pogadac z taxowkarzami w swoim miescie. Oni sa chyba najbardziej obeznani w takich pragmatycznych gadzetach. Ja bym tak zrobil.

Pozdrawiam

Sęk w tym że tu na forum jest spora liczba tych co mają beczki a wśród taksiazy to ostatnio rarytas :)
inna sprawa że na oryginałach nie sposób jeździć latem (dłuższych tras ) chyba że za karę .

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.

W123 200D

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

A misie misie podobają, ale te drogie, niemieckie i strzyżone, np takie szaro-niebieskie. Przednie kosztują 99 ojro i jakość jest naprawdę obłędna.

Kupiłem na e.de oryginalne MB do V-Klassy po 1 EUR (chyba jeszcze są) i pasują idealnie, tylko wzorek mają po środku właśnie w stylu Vito. Jak będą OK, to wszyję tam materiał identyczny jak w fotelu.

Ostatnio zmieniony wt gru 06, 2005 12:21 pm przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nie traktuj tego jak złosliwosc!:)Myslalem, ze to dobra rada, tak na wypadek gdyby nikt inny nie znal odpowiedzi...Na oryginalach? Masz MB tex? Ja np nie moglem wysiedziec na tych moich pokrowcach, grzaly niemilosiernie :)

Faktycznie, chronia tapicerke, ja mam jasniutka i pies ja troche "załatwił" ...

Tytuł:
wiarus junior

(me: how) pisze:
Kupiłem na e.de oryginalne MB do V-Klassy po 1 EUR (chyba jeszcze są) i pasują idealnie, tylko wzorek mają po środku właśnie w stylu Vito. Jak będą OK, to wszyję tam materiał identyczny jak w fotelu.

Podaj adres tej aukcji .Jestes pewny że zapasuja do beczki?Jak tak to biorę .Swoje misie też kupiłem w DE i też sporo kosztowały ale miały otwory na poduszki i się okropnie pokrzywiły .nie mam zdrowia ich co tydzień poprawiać.
Radunio pisze:
Nie traktuj tego jak złosliwosc!:)Myslalem, ze to dobra rada, ...

To dobra rada ale jak pisałem u mnie niewielu taksiazy ma beczki
Radunio pisze:
...Na oryginalach? Masz MB tex?

Mam coś oryginalnego a czy to MB tex hmmmmmm .... pewnie tak.

W123 200D

Tytuł:
weteran

(me: how) pisze:
A misie misie podobają, ale te drogie, niemieckie i strzyżone

A ja mam, ja mam. Jedne beżowe z łatek, a drugie ciemny granat (prawie czarne), z całości. Te jasne (powycierane troche) właśnie wsadziłem do kojota, niech ma futrzaki na zimę [hehe] .

Ogólnie Irku, to jest tak, że pokrowce = kupa. Zwijają się, ruszają itd. Kiedyś ojciec dał siedzenia i materiał (fordowski welurek), żeby mu uszyli dopasowane, ładnie leżące pokrowce do aut. I [dupa3]. Jakieś tasiemki urywające się, a idź. Zakładam je jak coś robie przy samochodzie.
Chyba najlepiej będzie, jak sobie wstawisz siedzenia inne i tyle [oczko]

Tytuł:
wiarus junior

wojz pisze:
Ogólnie Irku, to jest tak, że pokrowce = kupa. Zwijają się, ruszają itd. Kiedyś ojciec dał siedzenia i materiał (fordowski welurek), żeby mu uszyli dopasowane, ładnie leżące pokrowce do aut. I [dupa3]. Jakieś tasiemki urywające się, a idź. Zakładam je jak coś robie przy samochodzie.
Chyba najlepiej będzie, jak sobie wstawisz siedzenia inne i tyle [oczko]

No prawdę pisząc te Twoje to sie przynajmiej jakoś prezentują .
Stara mi psioczy że jej wstyd do tego wsiadać ( i się jej nie dziwię ) .Liczyłem na hurra optymizm i fure linków do polecanych firm a tu klapa :(

W123 200D

Tytuł:
weteran

Irek pisze:
No prawdę pisząc te Twoje to sie przynajmiej jakoś prezentują

A skąd Ty to moższ wiedzieć? Nigdzie nie mam zdjęcia moich foteli w pokrowcach [zlosnik]
Teraz założyłem tylko stare futrzaki, żeby się bez potrzeby tapicerka nie kurzyła w garażu przez zimę
Irek pisze:
Stara mi psioczy że jej wstd do tego wsiadać ( i się jej nie dziwię )

Daj w ucho [oczko] albo kup fotele np. ze 126, w welurku i będzie zadowolona [cool]. Będzie wyglądało jak należy i pewnie drożej wiele nie wyjdzie. Porządne pokrowce pewnie kosztują więcej niż takie siedzenia.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zamiast inwestować w niewygodne pokrowce,nie lepiej raz na rok dac tapicerke do czyszczenia?Mi pokrowce na fotelach kojażą się z trzymaniem pilota w worku.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

lukasz 200 pisze:
Zamiast inwestować w niewygodne pokrowce,nie lepiej raz na rok dac tapicerke do czyszczenia?

Czym? Pianką za 9,50, czy odkurzaczem z telezakupów?
Jedyne słuszne jest pranie tapicerki tak jak pokrowców. Patrz: Puzon.

lukasz 200 pisze:
Mi pokrowce na fotelach kojażą się z trzymaniem pilota w worku.

A mi nie, ale morze to tylko dlatego, że ja pilota w worku nie trzymam.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ja mialem szyte na miare, bielusienkie

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja co prawda mam 124, ale za to wersję Taxi, więc oryginalnie był też MB-tex. nie da się na tym jeździć w lecie. Jak kupiłem auto, to importer zaaplikował takie zwykłe miśki. Nie na tym też nie dało się jeździć. Zakupiłem za ok 200zł pokrowce szyte do 124 z weluru, ale to też nie to. Dopiero obszycie u tapicera nowym materiałem załatwiło sprawę.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Irek pisze:

proponuję abyś zapoznał się z tym postem.

http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic. ... ht=tapicer

W cenie dobrych pokrowców, cała nowa tapicerka :)

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus junior

kalis pisze:
proponuję abyś zapoznał się z tym postem.

http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic. ... ht=tapicer

W cenie dobrych pokrowców, cała nowa tapicerka :)

Serdeczne dzięki .Wezmę to pod uwagę !!!!
Jedyny mankament to odległośc do Wrocławia ale czego się nie robi dla kobiety :)

Grigorij0 pisze:
wojz- gratuluję wozu, bardzo ładnie utrzymany (z tego co widać ;) ) a i kolor też niczego sobie.

Ja także !!!!

Cały pomysł tego watku powstał ponieważ są tysiące ogłoszeń na Allegro dotyczace pokrowców .Myslałem że tylko ja tak szpetnie utopiłem kasę bo czasem na zdjęciach kolegów widać ładnie wyglądające pokrowce .Jednak z większości postów wynika że to jednak kiepski pomysł .Może jednak ktoś ma inne doświadczenia ???

W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00