MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 4:44 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
kombatant
Awatar użytkownika

Dziś mi spadła moja kochana 3310... przeżyła wcześniej ze 150-200 upadków (nawet takie ekstremalne jak po schodach z 2 półpiętra na sam parter), czy nawet granie nią w piłke... a teraz spadła z 0,5 metra i mi 1/3 wyświetlacza padła.... nie jest wylany ale na tej 1/3 nic nie wyświetla.... ile może kosztować w niej zmiana wyświetlacza?? [szalone]

P.S.
To mój ukochany telefonik i mam go już kuuupppeee czasu... kochana pancerna Nokia :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mój brat ma taką samą, i jak przy śniadaniu mu się herbatka na nią ywleła to też nie było nic widać :D. Poszedłem z nim do serwisu, to powiedzieli, że nie mają teraz wyświetlaczy ale, że to będzie drogie tylko nie wiedziała ile dokładnie. No to braciak sie wnerwił i sobie rozkręcił telefonik i sam powyczyszczał tam wszystko i wszystko gra :d.

No, a w Twoim wypadku, to myślę, że udaj się do Ery, albo do komisu (tylko si zapytać ile) albo do serwisu komórkowego. Myślę, że cena nie powinna przekraczać 200 zł (nie znam sie).

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

200zł ??
Za tyle sie nowy aparat kupi w super stanie...

Radze zakupic wyswietlacz na allegro i zrobic to samemu, wystarczy srubokret (czy wkretak jak kto woli) ROTX 6 czy jakos tak, koncowką jest gwiazda ;-)
Jezeli masz takie narzedzie to odkrecasz szesc srubek wokol wyswietlacza, potem obok wyswietlacza sa jeszcze zatrzaski, wystarczy delikatnie odgiac i wyswietlacz z klawa wyjdzie...

Jezeli jednak zakupisz sam wyswietlacz, czyli te szybke, to mozesz zrobic to bez rozkrecania, wtedy wokol blaszki ktora dociska wyswietlacz sa takie zgrzewy, musialbyc je sciac nozykiem, wtedy blaszka zejdzie a Ty wyciagasz wyswietlacz ;-) Jakw lozysz nowy to wtedy te blaszke jakims kelejem trzeba wyciagnac, albo spoworotem te plastiki wwziac i sprobowac zgrzac lutownica...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Wyświetlacz [koniecznie z ramką, bo nie wiadomo czy zwaliło się szkło czy styki] kupisz na Zawalnej za jakieś 25-35 zł [nie śledzę cen od dawna, ale z 1,5 roku temu kupowałem po 30]. Możesz podjechać z tym do mnie, wymienię Ci to w 5 minut. Jak masz w domu TorXa i coś mogącego udawać lutownicę [może być nawet kawałek zaostrzonego pręta i zapaliczka], to zrobisz sobie to w domu, zero filozofii.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
TorXa

Dokladnie o to mi chodzilo [ok]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00