Futrzak pisze:
Corolla Verso (niezbyt duży bagażnik, podłokietnik dla kosmitów i słaba widoczność do przodu),
Mi się podoba, zarówno design jak i jakość. Do tego dobry silnik D-4D. Jeździłem testowo i niestety wykryłem poważny mankament, który był przyczyną, że autka nie kupiłem - cholernie twarde zawieszenie. Jadąc z tyłu czułem się jak w wozie drabiniastym, a w końcu tam ma jeździć dziecko!
Cytuj:
Zafira II (pierwsza bardzo mi sie podobała czekam więc na nową. Kiedy premiera?)
Pierwsza miała koszmarne wnętrze, takie, że jak wsiadam do Zafiry kumpla w doskonałym nastroju, to po 1 minucie chce mi się wyć, a po kolejnych mam myśłi samobójcze. Ale 2,2 diesel bardzo dobrze radzi sobie z tym wozikiem i nie wali po kieszeni. Jak dotąd kolega nie narzeka na awaryjność ... ale pracuje w Oplu, więc co ma narzekać.
Cytuj:
Reanult Scenic (ale nie krótki tylko Grand Scenic. Wydaje się fajne autko z mnóstwem bajerów przydatnych rodzince w podrózy tj schowki, skrytki, foteliki, lutereczka,zasłonki, mnóstwo poduszek itp.)
Miałem dwa (poprzednie modele). Ogólnie OK, ale jakość wykonania słaba. Do obecnego granda też się przymierzałęm i miałem dci 120KM na kilka dni do testu - NIE. Tragiczna ergonomia, co jest nie do przyjęcia w vanie. Wykonanie durzo gorsze niż w poprzednich modelach. I do tego cena - grand z dci z gadżecikami które wymieniłeś to około 100k PLN. Nie za nadmuchanego, francuskiego kompakta.
Jeździłem też 307 SW i też odradzam - jakość gorsza niż w renault. Mi natomiast spodobał VW Touran, rzuć na niego okiem, a jak będziesz chciał kupić VW to do mnie zadzwoń.