MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 12:36 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

Hellou!

Dziś zapakowaliśmy się w kombiaka i wyruszyliśmy na poszukiwania granatowej deski. Na miejscu okazało się, że gdzieś w zapyziałej mieścinie na skraju województwa istnieje coś dumnie przez właściciela nazywanego: "szrotem specjalistycznym".

Powitał nas parchaty wilczur stróżujący.

Dialog z panem parchatego:

- Dzień dobry, podobno ma pan granatową deskę, chcielibyśmy zobaczyć.
- Deskę? Mam. A może być czarna? [hehe]

Nogi sie pode mną ugięły, bo kilometrów natrzaskaliśmy juz sporo w jedną stronę.

Jak pan zobaczył, że my ludzie w temacie raczej obeznani, wpuścil nas łaskawie do środka. Generalnie bałagan na prywatnej posesji, ale wypasiony 230CE '83 z granatowym wnętrzem i z klimą na pachołkach oraz coś, co może kogos z Was zapaleńców zainteresuje: W116 280SE w super bladozielonkawym kolorze znaleziony w garażu i odkopany po ponad 10 latach. Lenkradautomatik, superzadbane jasne wnętrze, deska z drewnem jak nowa. Silnik out of order, kilka purchli na przednich błotnikach i tylnych nadkolach i drzwi w stanie, który widziałem tylko na Maćkowym Puzonie, z tą tylko różnicą, że te wyglądały na nigdy nie naprawiane :o Za auto chcą 3.500,- Są polskie dokumenty.

Facet ma rzeczy dużo. W115, 116 i 123. Ceny kosmiczne to mało powiedziane [hehe]. Urwać cokolwiek ciężko, już otwierałem furtkę, kiedy się zgodził opuścić na desce.

Obrazek

A po drodze na przystanku PKS-u Europa pełną gębą. Jak se człowiek pomyśli, że lud za taką deskę miesiąc jest w stanie przeżyć, to ciary po plecach przechodzą i człowiek się zastanawia, czy na pewno do przodu przez życie bez ogladania, czy może socjalizm był lepsiejszy, przynajmniej ten z ludzką twarzą. Żartowałem.

Obrazek

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A na którym skraju województwa tak z ciekawości? Może się kiedyś taka informacja przyda, jak już zarobię na własną gwiazdę [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

A nie miał dwoch granatowych? Ja też szukam. Ile dałeś?
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Gryfice. Koniec wojewódzwtwa w sensie wybrzeża. :lol:

Była jedna jedyna i to jeszcze modliłem się, żeby była trzecioseryjna. Jak na życzenie, bo z '83. To już trzecia, którą przepuszczam przez swoje ręce i piąta, którą oglądałem. Poprzednie nie pasowały mi odcieniem. Wyblakła deska w tym kolorze robi się szmaragdowa, a powinna być intensywnie niebieska, wręcz atramnetowa. Jak się jutro obudzę i stwierdzę, że w słońcu znowu coś mi nie pasuje, to chętnie Ci Futrzak odsprzedam, a potem założę popękaną, za to z pięknym odcieniem... [hehe]

Można życie stracić na poszukiwaniach, jak się ma za wysokie wymagania.
Każdej coś dolega. Nie ma bata. Tej na fotce akurat najmniej. No prawie nic, a jednak coś się znajdzie.

Zapłaciłem 200 zł. Chcieli sporo więcej i już wyglądało, że wróce z pustą łapą. Na ebay.de minimum 100 ojro i też nie widzisz na fotce, czy nie ma jakiejś miny.

Widziałem też konsolę środkową. Dwie dziurki na telefon i minimalne skaleczenie z tyłu. Hmmm... 100 zł. No ale cóż, zachciało się nam granatu... [oczko]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
, że w słońcu znowu coś mi nie pasuje, to chętnie Ci Futrzak odsprzedam

To nie wiem jak mam zaklinać pogodę żeby słońce ją jakoś dziwnie oświetliło ;) [zlosnik] . Jakbys jednak nie sprzedawał jej to przy okazji może gdzieś trafisz jeszcze jedną... daj mi znać.
Pozdrawiam
Futrzak

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00