Witam,
przypomnialo mi sie, ze kiedys przeszla mi kolo nosa okazja na W123 280E z kierownica z prawej strony.
1. czy moze ktos sie orientuje czy mozna w ogole wjechac czyms takim do Polski z Niemiec na nieeuropejskich blachach, legitymujac sie miedzynarodowym prawem jazdy ale bedac obywatelem Polski?
2. czy mozna cos takiego zarejestrowac? bardziej mnie interesuje aspekt pochodzenia samochodu niz strony po ktorej jest kierownica, bo przy odrobine staran (no moze troche wiecej

) da sie to zmienic. hehe, chcialbym zobaczyc mine urzednika ktory spojrzy na dowod rejestracyjny z płd. afryki
przy tej okazji, chcialbym rozstrzygnac spor miedzy mna a pewna osoba polegajacy na odmiennosci zdan co mozliwosci poruszania sie pojazdem na (mniej juz egzotycznych) np. niemieckich blachach w Polsce?
cos slyszalem o jakichs dwoch tygodniach przy posiadaniu polskiego prawa jazdy. Nie mowie o blachach wywozowych, tylko normalne.
czy miedzynarodowe prawo pokazane polskiej drogowce czyni w takim przypadku jakas roznice?
pozdrawiam,
Nimnod