and6412 pisze:
-Co do technologii mobilnych, to ja odpuscilbym sobie AMD i kupił Intera z technologią Centrino. Podobno laptopy z Centrino pracuja na baterii ok 4 godz. a bez niej (wiem z praktyki) ledwo 1,5 godz. Do tego sądzę że naprawdę przydatną rzeczą jest siecówka WiFi.
Co do WiFi to maja je wszystkie nowe firmowe sprzety bez wzgledu na procka. Co do intela Centrino, to o parametrach podobnych do AMD bedzie drozszy o 40-50%. Co do baterii to moj HP AMD 3000- 64 ciagnie 2h, Centino jest tu lepsze racja, ale prawie zawsze mam gniazdko, chyba ze kolega duzo lata
Duze rozdzielczosci 1600x1200 lub 1900 cos x cos tam sa juz malo czytelne, chyba ze kolega zajmuje sie DPI, czy innymi takimi sprawami, ale do tego sluza porzadne stacje. Wada taka, ze jak chce sie ogladac strone internetowa w normalnej rodzielczosci (1200x800) to nastepuje przeskalowanie i kiepsko widac, a 1200x800 do normalnego uzytkowania jest akurat. LCD to nie CRT i niestety jest sie skazanym na rozdzielczosc pracy matrycy, a jej zmiana wiaze sie z duzym spadkiem jakosci wyswietlanego obrazu.
Modernizowac tez mozna, wymiana procka (pole popisu nie jest wielkie), pamiec, naped, HDD tylko, ze ceny sa odpowiednio wieksze od zwyklych PC.