MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 12:14 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 715 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 144 45 46 47 48 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

and6412 również się z tobą w 100% zgadzam i mam to gdzieś że niby nietolerancyjny jestem. niech sobie robią co chcą ale u siebie w domu bez obnoszenia się z tym i nikt mi nie wmówi że to normalne jak tłok porusza się nie w cylindrze a w rurze wydechowej. ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

A ja się z wami z całą stanowczością nie zgodzę choć to nie miejsce na takie dyskusje. Nie popieram celebracji ale nie uważam tego za jakiś odchył. Głupota jest 100 razy bardziej groźniejsza.
Homofobia to problem tylko homofoba!!!

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

and6412 pisze:

Popieram, tetgo nie powinno sie dzieciom pokazywac. JA należę do tzw. homofobów* [zlosnik]

*nie mam nic przeciwko takim ludziom dopuki zatrzymuja to dla siebie. Uważam ze nie powinno sie tego w jakikolwiek, poza krytycznym, sposobem pokazywac w srodkach masowego przekazu. Nie chcialbym zeby moje przyszle dzieci uwazaly to za normalne

Lepiej bym tego nie ujal. Chyba sobie kupie
http://www.allegro.pl/item198862198_now ... erta_.html
http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... 98862198_5

ps. jak nazwac odchylke w budowie muzgu czlowieka? Dla mnie jest to jednak choroba o podlozu genetycznym, tak samo jak parkinson, stwardnienie rozsiane itp. Pewnie, ze nie nalezy sie zadnej choroby wstydzic (no moze troszke syfilisu) ale dla mnie nie bylby to tez powod do dumy i obnoszenia sie...

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus senior

filippo i nie masz nic przeciwko temu żeby twoje powiedzmy 5 letnie dziecko oglądało 2 panów namiętnie całujących się na ulicy???

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

temat chyba już nie związany z humorem, proponuję go wyodrębnić ;)

osobiście jestem przeciwko publicznemu obłapianiu się, nawet w wykonaniu osobników płci przeciwnej...

niedługo dojdzie do tego że co niektórzy będą się publicznie pier....lili :evil:

absolutnie jestem przeciwny obnoszeniu się ze swoją odmiennością seksualną, też nie chciałbym żeby moje dzieci się pytały czemu tamci panowie się trzymają za ręce...

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Siedzi sobie dziecko, bawi sie klockami, przyszla mama i...
spuscila wode :) pozdrawiam

ex. MB W126 280
ex. MB W123 240D
ex. MB W123 250
ex. reszta ex nie MB, szkoda gadac :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sokol pisze:
filippo i nie masz nic przeciwko temu żeby twoje powiedzmy 5 letnie dziecko oglądało 2 panów namiętnie całujących się na ulicy???

Zdecydowanie mam tak samo w przypadku gdyby to była para hetero bo ulica to nie miejsce na namiętne całowanie!

voytas pisze:
absolutnie jestem przeciwny obnoszeniu się ze swoją odmiennością seksualną, też nie chciałbym żeby moje dzieci się pytały czemu tamci panowie się trzymają za ręce...

Tak jak napisałem nie popieram obnoszenia i celebracji jednakże w trzymaniu za rękę nie widzę nic zdrożnego. Moje dziecko nie będzie zadawało takich pytań gdyż będzie wychowywane w atmosferze w której dwaj panowie czy panie trzymający sie za ręce to taka sama normalność jak to że jego mama i tata trzymają się za ręce.
Problemem nie jest to, że dziecko zada takie pytanie a to co Ty odpowiesz!!!

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

filippo pisze:
Moje dziecko nie będzie zadawało takich pytań gdyż będzie wychowywane w atmosferze w której dwaj panowie czy panie trzymający sie za ręce to taka sama normalność jak to że jego mama i tata trzymają się za ręce.

No i tu widzisdz jest esencja naszej roznicy zdan. Moje dziecko nie bedzie wychowywane w takim przeswiadczeniu ;-) Co nie znaczy ze bedzie uczone nietolerancji, bo o tej wiem naprawde sporo i zawsze uwazalem ze to podstawa czlowieka na poziomie. Ale nigdy nie chcialbym aby w moim kraju zwiazek twoch hetero mogl byc traktowany chocby w przyblizeniu na rowni ze zwiazkiem homo. To nie ma nic wspolnego z normalnoscia, to jest roedzaj zboczenia. Oczywiscie podkreslam nie uwazam bycia homo za karygodne (nic mnie to nie obchodzi), za karygodne jednak uwazam wprowadzanie takich zjawisk do "normalnosci"

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
swój chłop

Obrazek[/img]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sokol pisze:
i nikt mi nie wmówi że to normalne jak tłok porusza się nie w cylindrze a w rurze wydechowej.

A przy parach hetero uprawiających sex analny jest to normalne. A co z tłokiem w jamie ustnej?

TReneR pisze:
Dla mnie jest to jednak choroba o podlozu genetycznym, tak samo jak parkinson, stwardnienie rozsiane itp.

Najpierw proponuję zorientować się w temacie a później nazywać homosexualizm chorobą. Co za genetyczna? Skoro geje zazwyczaj nie mają dzieci to jak jest przekazywana z pokolenia na pokolenia, że około 10% osób od wieków ma taką orientację?

voytas pisze:
osobiście jestem przeciwko publicznemu obłapianiu się, nawet w wykonaniu osobników płci przeciwnej...
niedługo dojdzie do tego że co niektórzy będą się publicznie pier....lili

Zgadzam się w pełni. Ale to zależy od kultury człowieka a nie orientacji.

and6412 pisze:
Moje dziecko nie bedzie wychowywane w takim przeswiadczeniu Co nie znaczy ze bedzie uczone nietolerancji, bo o tej wiem naprawde sporo i zawsze uwazalem ze to podstawa czlowieka na poziomie. Ale nigdy nie chcialbym aby w moim kraju zwiazek dwoch hetero mogl byc traktowany chocby w przyblizeniu na rowni ze zwiazkiem homo. To nie ma nic wspolnego z normalnoscia, to jest rodzaj zboczenia.

A co zrobisz jak twoje dziecko okaże się gejem lub lesbijką? Jest na to 10% szans. Powiesz że jest zboczone? Nie będziesz traktował na równi z innymi?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

BoogieCE pisze:
and6412 napisał:
Moje dziecko nie bedzie wychowywane w takim przeswiadczeniu Co nie znaczy ze bedzie uczone nietolerancji, bo o tej wiem naprawde sporo i zawsze uwazalem ze to podstawa czlowieka na poziomie. Ale nigdy nie chcialbym aby w moim kraju zwiazek dwoch hetero mogl byc traktowany chocby w przyblizeniu na rowni ze zwiazkiem homo. To nie ma nic wspolnego z normalnoscia, to jest rodzaj zboczenia.

A co zrobisz jak twoje dziecko okaże się gejem lub lesbijką? Jest na to 10% szans. Powiesz że jest zboczone? Nie będziesz traktował na równi z innymi?

Bede sie musial z tym pogodzic i tyle ;-)
BoogieCE pisze:
Sokol napisał:
i nikt mi nie wmówi że to normalne jak tłok porusza się nie w cylindrze a w rurze wydechowej.

A przy parach hetero uprawiających sex analny jest to normalne. A co z tłokiem w jamie ustnej?

Nie no stary, bądź poważny. Gość zażartował a ty będziesz sposoby wymieniał. Odsyłam na strony poswiecone tematyce ;-) na pewno jeest wiecej stron o tym niz o MB ;-) <br>Dodano po 13 minutach.:<br> ;) [zlosnik] ;) Tak popieram, wszystkiemu winne teletubisie ;-)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Bede sie musial z tym pogodzic i tyle

Zdrowe podejście.

and6412 pisze:
Nie no stary, bądź poważny. Gość zażartował a ty będziesz sposoby wymieniał. Odsyłam na strony poswiecone tematyce na pewno jeest wiecej stron o tym niz o MB

No dobra może nie zauważyłem że to żart. Wszystko przez te teletubisie :evil: A stron znacznie więcej [zlosnik]

Tak właśnie myślę, może ja jestem za bardzo tolerancyjny, ale nie rozumiem co kogo obchodzi kto z kim sypia. Osoby o innej orientacji nie są skrzywione psychicznie, są takie same jak wszyscy inni oprócz łóżka, a to juz prywatna sprawa każdej osoby niezależnie od orientacji. Mogą być rewelacyjnymi koleżankami czy kumplami. Problemem osób, które nie akceptują takich zachowań jest to, że mają często przyjaciół czy znajomych homo i o tym nie wiedzą, często pierd....lą przy nich jakieś bzdury na temat orientacji i wychodzą na idiotów nawet o tym nie wiedząc.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

BoogieCE pisze:
ale nie rozumiem co kogo obchodzi kto z kim sypia

Mnie na pewno nie ;-) I wlasnie dlatego nie życze sobie o tym wysluchiwać.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

BoogieCE pisze:

TReneR pisze:
Dla mnie jest to jednak choroba o podlozu genetycznym, tak samo jak parkinson, stwardnienie rozsiane itp.

Najpierw proponuję zorientować się w temacie a później nazywać homosexualizm chorobą. Co za genetyczna? Skoro geje zazwyczaj nie mają dzieci to jak jest przekazywana z pokolenia na pokolenia, że około 10% osób od wieków ma taką orientację?

Oj poczytaj o wadach genetycznych .... ciekawe skad sie biora ludzie z zespowlem Downa - oni raczej potomstwa nie miewaja.
Przeciez juz dokladnie okreslono obszar zmian w muzgu ktore odpowiadaja za taka orientacje, to nie nawyk wuczony czy problem w wychowaniu - po prostu niewielka czasc muzgu rozwinela sie nie w tym kierunku w ktorym powinna. <br>Dodano po 3 minutach.:<br>
BoogieCE pisze:

Tak właśnie myślę, może ja jestem za bardzo tolerancyjny, ale nie rozumiem co kogo obchodzi kto z kim sypia.

Dokladnie - ja naten przyklad nawet nie chce wiedziec kto z kim sypia - a tu idzie sobie parada i polnagi osobnik niewiadomej plci krzyczy przez megafon ze on woli z facetem... to jak ja mam niewiedziec kto z kim sypia jak oni we mnie wmuszaja ta wiedze?!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

TReneR pisze:
a tu idzie sobie parada i polnagi osobnik niewiadomej plci krzyczy przez megafon ze on woli z facetem... to jak ja mam niewiedziec kto z kim sypia jak oni we mnie wmuszaja ta wiedze?!

Parada równości ma na celu tolerancję i dotyczy różnych środowisk, odmienności, których ludzie w tym kraju nie potrafią zaakceptować. Wszyscy kojarzą je z paradami gejów, ponieważ najwięcej ludzi zwraca na to uwagę. W Poznaniu pokazywali kiedyś jedną paradę, w ktorej uczestniczyli również niepełnosprawni - nasze wspaniałe społeczeństwo jednych i drugich pięknie obrzuciło kamieniami.

Ciekawe czy drażni ciebie wmuszanie wiedzy przez parki siedzące na ławce, w tramwaju, w każdym miejscu, które pokazują, że jeśli się za chwile nie bzykną to pewnie nie przeżyją kolejnych 5 minut. Na to nikt nie zwraca uwagi i nie podnosi się tego na forum publicznym. Homosexualistów nie widzisz w takich sytuacjach na ulicy. Za to jak zrobią paradę raz na pó roku to się oburzasz.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 715 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 144 45 46 47 48 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00