Student pisze:
A może by tak sprawdzić w kilku źródłach? A może by tak zajrzeć do najlepszego (według mnie przynajmniej) źródła, i tam przeczytać odpowiednią ustawę w oryginale? Bo wiadomości usłyszane w maglu to często mają niewiele wspólnego z prawdą.
Student, uparte podpieranie sie kodeksem i paragrafami nikomu tu nie jest potrzebne. Sam fakt istnienia tego wątku i ozywionej dyskusji swiadczy o istniejacym problemie.
Tak , prawa nalezy przestrzegać, rzecz jednak w tym, że prawo to powinno byc przyjazne obywatelowi i przejzyste w zapisie i interpretacji.
O tym, że nad Wisłą tak nie jest wi każdy z nas niezależnue czy dotkniemy Kd , prawa karnego czy budowlanego.
Nawet jeżeli mamy takie a nie inne zapisy w KD odnośnie strefy TAXI to można to można wyjść w keirunku kierowców tak jak to pokazuje fotka wklejona przez me:how`a
Ad rem - byłem w zeszłym tygodniu w Straży Miejskiej. Trochę trwało nim urocza pani zrozumiała, że przecietny obywatel w środku tygodnia o godzinie 8:30 pracuje więc jestem niezapowiedziany i nie wyjdę dopóki sprawy nie załatwię, potem jusz poszło gładko.
Zanabyłem kupon za 100pln, wygrałem 1pkt. ale rozmawiać niestety nie było z kim. A szkoda.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)