Mor pisze:
No mam w takim razie nadzieje, że kolega z takim podejściem do praw Najjaśniejszej pisze to wszystki na legalnej Windzie i posiada wszystkie full legal inne programiki i nie ściąga muzy i filmów z neta, bo to też obowiązek każdego praworządnego obywatela.
Ano, Winde, Office, NOD'a itp. mam oficjalnie, a filmów i muzyki nie ściągam z sieci, bo na kupno w sieci mnie nie stać a kraść jakoś mi nie wypada. Acha, płacę abonament RTV.
Mor pisze:
I mam nadzieję, że kolega zawsze zgodnie z przepisami kodeksu drogowego, życzę powodzenia. Naprawdę.
Staram się. W szczególności uważam jak cholera przy wyprzedzaniu, na skrzyżowaniach i na przejściach dla pieszych. Nie parkuję na miejscach dla inwalidów i raczej przepuszczam staruszki, dzieci i psy na pasach.
Mor pisze:
A tak poza tym to na wyższej uczelni młodzieży się nie wychowuje, chyba że kolega czuje taką potrzebę w stosunku do swoich studentów. Ja ich nie traktuję jak dzieci, wychowanie mieli w domu i w szkole.
Jak najbardziej sie wychowuje. Wychowuje się nie poprzez prawienie kazań, tylko własym przykładem i odrobiną, jak by to powiedzieć, normalności (jakkolwiek to rozumieć). Nic wiecej nie trzeba robić... Wystarczy po prostu lubić młodych ludzi.
Mor pisze:
I jeszcze jedna uwaga. Ja tu nie głoszę tezy, że ktoś ma zapinać a inny nie.
Kolega stwierdzał, że nie zapina i postulował wolnośc wyboru. Wbrew prawu stanowionemu.
Mor pisze:
A w przepisach, zgodnie z teorią suwerena, można sobie unormować każdy durny pomysł. W końcu decyduje o tym 460 chłopaków w Wawie, z których znaczna część jest zupełnie nie w temacie i jak maszyna naciskają przycisk i podnoszą rękę. A przykładów "kiły legislacyjnej" można mnożyć, tylko to nie to forum, więc sobie podaruję.
Demokracja ma tą wadę, że jest najmniej sprawnym sposobem rządzenia, ale nikt jeszcze nie wymyślił lepszego. Nasi parlamentarzyści są dokładnie tacy, jakich wybrali sobie obywatele (a w praktyce, jakich nie chciało sie obywaltelom wybierać).
Niezwykle sprawne rządy Adolfa, Józefa, Benito i kilku innych skończyły się w wiadomy sposób.
Mor pisze:
Pozdrawia leopolda (co pisze posty po przypaleniu zioła i innych zabawach z kogutem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
) i wszystkich innych zadowolony z życia Mor
Wnioskowanie, iż Leopold jest zadowolny z życia jest błędne.
Pozdrawia niezadowolony Leopold