MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 17, 2025 3:28 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

PK2: moim zdaniem nie masz racji, ale nie będę sie wywijał i martwił.

Są odpowiednie składki, które pokrywają koszty leczenia. Tak działa państwo. Teoretycznie jest przepis - trzeba go przestrzegać. Wypadku nie można przewidzieć ani jego przebiegu, bo czasem pasy pomagają, czasem szkodzą, a czasem nic nie dają.

Pamiętać nalezy również o kondycji pojazdu, a jeśli mowa o pasach, to czy nasza podłoga nie jest zgnita, bo już nieraz na szrotach wyrywałem fotele z podłogi.

gdyby też pasy nie były potrzebne to by ich nie produkowali i nie wprowadzili do produkcji.

Podobnie z tyłu i tu znowu z życia wzięte:

poszła czołowka, osoba z tyłu nie miała pasów i pasażerowi z przodu połamała kręgosłup.

Także ja uważam, że każdy żyje w jakiś swoich przekonaniach i jeśli mu z tym dobrze to się nie powinniśmy czepiac ( chodzi o pasy, oraz inne rzeczy którymi nie naraża osob trzecich)

Tytuł:
wiarus junior

amatox pisze:
@leopold - kolejny z agresorem na klawiaturze, oczywiście dla co poniektórych super fajny tekst bo popiera zapinanie pasów. Po co odreagowujesz na koledze Mor?

Stara jak świat socjotechnika - adwersarz to agresor, a więc moralne dno i dlatego nie ma racji. Ukłony.

amatox pisze:
Masz jakieś niepowodzenia w życiu zawodowym?

Tak, w 1D modelu pętli koronalnej słabo relatywistyczne elektrony nietermiczne zbyt głęboko wnikają w chromosferę, bo źle estymowany jest przekrój czynny QFL liczony wg. Fischer'a. Pomożesz mi?

Pozdrawia Leopold

Tytuł:
wiarus senior

leopold pisze:
Tak, w 1D modelu pętli koronalnej słabo relatywistyczne elektrony nietermiczne zbyt głęboko wnikają w chromosferę, bo źle estymowany jest przekrój czynny QFL liczony wg. Fischer'a. Pomożesz mi?

zapal troche zioła, zawsze pomaga [zlosnik] ;) ;)

Tytuł:
wiarus junior

drwalu pisze:
zapal troche zioła, zawsze pomaga [zlosnik] ;) ;)

Żeby tylko zioła :). Już i czarnego koguta dusiłem o północy, i trzy razy spluwałem przez lewe ramię, i okadzałem procesor intonując pieśni mętne a ponure... nie pomaga. Ostatnia nadzieja to iść do jasnowidza (a co, zawód zobowiązuje, powinien wszystko widzieć i... wiedzić).
Pozdrawia racjonalistyczny Leopold

Tytuł:
wiarus senior

drwalu pisze:
PK2: moim zdaniem nie masz racji, ale nie będę sie wywijał i martwił.

Są odpowiednie składki, które pokrywają koszty leczenia. Tak działa państwo.

Czy sądzisz, że leczenie p. Zientarskiego zostanie pokryte ze składek, które on zapłacił??? Niestety jego leczenie zostanie pokryte z jego składek oraz z naszych składek, bo tak działa ubezpieczenie. Wobec powyższego i ja mogę wyrazić swoje zdanie na temat bezpiecznej jazdy oraz zapinania pasów. Bo w razie czego i ja i Ty zapłacisz za koszty leczenia jakiegoś barana, który sobie lekceważy "reguły gry".

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior

a czy ciebie badz mnie lecza tylko z twoich badz moich skladek ? nie. Wiec z twojej teorii wynika, ze kazdy powinien za siebie placic?
Wypadki sie zdarzaja. Nie ominie sie tego.

Tytuł:
wiarus senior

drwalu pisze:
Wiec z twojej teorii wynika, ze kazdy powinien za siebie placic?

W przypadkach rażącego naruszenie reguł gry (jazda z szaloną prędkością czy niezapięcie pasów" - być może tak.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

leopold pisze:
Zapinanie pasów jest o_b_o_w_i_ą_z_k_i_e_m i Najjaśniejsza Rzeczpospolita nie zostawiła ani Koledze Morowi ani nikomu innemu żadnej możliwości postępowania według swojego widzimisię. A może Kolega stworzył własny katalog praw, które go nie obowiązują, gdyż na podstawie własnych preferencji stoi ponad tym prawem? Nie uczyli Kolegi: "dura lex, sed lex"?

No mam w takim razie nadzieje, że kolega z takim podejściem do praw Najjaśniejszej pisze to wszystki na legalnej Windzie i posiada wszystkie full legal inne programiki i nie ściąga muzy i filmów z neta, bo to też obowiązek każdego praworządnego obywatela. I mam nadzieję, że kolega zawsze zgodnie z przepisami kodeksu drogowego, życzę powodzenia. Naprawdę.
A tak poza tym to na wyższej uczelni młodzieży się nie wychowuje, chyba że kolega czuje taką potrzebę w stosunku do swoich studentów. Ja ich nie traktuję jak dzieci, wychowanie mieli w domu i w szkole.
I jeszcze jedna uwaga. Ja tu nie głoszę tezy, że ktoś ma zapinać a inny nie. A w przepisach, zgodnie z teorią suwerena, można sobie unormować każdy durny pomysł. W końcu decyduje o tym 460 chłopaków w Wawie, z których znaczna część jest zupełnie nie w temacie i jak maszyna naciskają przycisk i podnoszą rękę. A przykładów "kiły legislacyjnej" można mnożyć, tylko to nie to forum, więc sobie podaruję.

Pozdrawia leopolda (co pisze posty po przypaleniu zioła i innych zabawach z kogutem [zlosnik]) i wszystkich innych zadowolony z życia Mor

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Ostatnio zmieniony pt lut 29, 2008 10:54 am przez Mor, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
W przypadkach rażącego naruszenie reguł gry (jazda z szaloną prędkością czy niezapięcie pasów" - być może tak.
Los sam w sobie jest grą - ale co powiesz o sytuacji kiedy zapięcie pasów - chociażby w zderzeniu ze wspominanym głazem spowoduje śmierć (bo nie wylecisz za szybę?)

Prawda jest taka - składki są, rzeczywistość jednak pokazuje że w przypadku poważniejszych obrażeń itp. sporo pokryjesz z własnej kieszeni.

Skoro składki płacimy by grać w tej grze - to wówczas są one dla tych którzy przegrywają a nie dla tych co wygrywają - czyż nie tak? więc skoro płacisz składki i uważasz to za grę to miej świadomość tego że na drodze jest większy wariat od Ciebie (np. ja - bo nie zapinam pasów) i to dla niego się składasz jako dobry samarytanin i przykładny chrześcijanin..... (zakładam że wierzysz ;P)

Moja propozycja na składki - zamiast się leczyć, lub tych co nie zapną pasów - kupmy im/sobie bilety - tak! niech ze składek opłacane będą bilety MZK/PKS/PKP!

Pewnie bym nie komentował Twojej wypowiedzi (a być może częściowo bym przytaknął) gdyby nie po raz wtóry stawianie na jednej linii piratów drogowych z osobami niezapinającymi pasów!!!

Pytam po raz kolejny (niektórych to znudzi :P ) czy jeśli nie założę czerwonych gaci to przejadę pieszego??? dla mnie takie myślenie jest równoznaczne ze stawianiem pirata drogowego z osobą niezapinającą pasów na jednej linii krytyki!

Honda VT 1100 SHADOW
Ex: MB W123 300 d '79
Ex: BMW E32 735i '87
Ex: Honda VF 750 F

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
drwalu pisze:
Jak to powiedział kiedyś Korwin-Mike: "jak chcesz jeżdzić w pasach to je zapinaj, jak nie to nie, to twoja decyzja i twoje zdrowie"

Na jakiej podstawie mówisz, że "to Twoja decyzja i Twoje zdrowie"? A koszty ew. leczenia, ciekawe ile tomografii komputerowych i innych złożonych badań przechodzą owe osoby, o których piszesz, "że to ich sprawa"? Ile kosztują późniejsze rehabilitacje itd? Żyjemy w społeczeństwie, które stanowi zbiór naczyń połączonych i w żaden sposób nie można powiedzieć, że kogoś pewne reguły nie dotyczą.

Pozdrawiam!

Od tego place co miesiac ubezpieczenie - prywatne ubezpieczenie!! I to jest do uzgodnienia miedzy mna a ubezpieczycielem, czy moje ubezpieczenie pokrywa jazde bez pasow (oczywiscie bedzie drozsze) czy nie.

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior

Mor pisze:
No mam w takim razie nadzieje, że kolega z takim podejściem do praw Najjaśniejszej pisze to wszystki na legalnej Windzie i posiada wszystkie full legal inne programiki i nie ściąga muzy i filmów z neta, bo to też obowiązek każdego praworządnego obywatela.

Ano, Winde, Office, NOD'a itp. mam oficjalnie, a filmów i muzyki nie ściągam z sieci, bo na kupno w sieci mnie nie stać a kraść jakoś mi nie wypada. Acha, płacę abonament RTV.

Mor pisze:
I mam nadzieję, że kolega zawsze zgodnie z przepisami kodeksu drogowego, życzę powodzenia. Naprawdę.

Staram się. W szczególności uważam jak cholera przy wyprzedzaniu, na skrzyżowaniach i na przejściach dla pieszych. Nie parkuję na miejscach dla inwalidów i raczej przepuszczam staruszki, dzieci i psy na pasach.

Mor pisze:
A tak poza tym to na wyższej uczelni młodzieży się nie wychowuje, chyba że kolega czuje taką potrzebę w stosunku do swoich studentów. Ja ich nie traktuję jak dzieci, wychowanie mieli w domu i w szkole.

Jak najbardziej sie wychowuje. Wychowuje się nie poprzez prawienie kazań, tylko własym przykładem i odrobiną, jak by to powiedzieć, normalności (jakkolwiek to rozumieć). Nic wiecej nie trzeba robić... Wystarczy po prostu lubić młodych ludzi.

Mor pisze:
I jeszcze jedna uwaga. Ja tu nie głoszę tezy, że ktoś ma zapinać a inny nie.

Kolega stwierdzał, że nie zapina i postulował wolnośc wyboru. Wbrew prawu stanowionemu.

Mor pisze:
A w przepisach, zgodnie z teorią suwerena, można sobie unormować każdy durny pomysł. W końcu decyduje o tym 460 chłopaków w Wawie, z których znaczna część jest zupełnie nie w temacie i jak maszyna naciskają przycisk i podnoszą rękę. A przykładów "kiły legislacyjnej" można mnożyć, tylko to nie to forum, więc sobie podaruję.

Demokracja ma tą wadę, że jest najmniej sprawnym sposobem rządzenia, ale nikt jeszcze nie wymyślił lepszego. Nasi parlamentarzyści są dokładnie tacy, jakich wybrali sobie obywatele (a w praktyce, jakich nie chciało sie obywaltelom wybierać).
Niezwykle sprawne rządy Adolfa, Józefa, Benito i kilku innych skończyły się w wiadomy sposób.

Mor pisze:
Pozdrawia leopolda (co pisze posty po przypaleniu zioła i innych zabawach z kogutem [zlosnik]) i wszystkich innych zadowolony z życia Mor

Wnioskowanie, iż Leopold jest zadowolny z życia jest błędne.
Pozdrawia niezadowolony Leopold

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

leopold pisze:
Kolega stwierdzał, że nie zapina i postulował wolnośc wyboru. Wbrew prawu stanowionemu.

wpadka ;] prawo nie powinno być przeciwko wolności - chyba że ta w swoich skutkach ma na rzeczy ograniczenie cudzej wolności.

leopold pisze:
Demokracja ma tą wadę, że jest najmniej sprawnym sposobem rządzenia, ale nikt jeszcze nie wymyślił lepszego

politynea, autor - Arystoteles w oparciu o nauki Sokratesa, który poniósł śmierć z rąk demokratów - winą jego było wyznać inne niż oni normy i głosić iż demokracja niesie zło. Demokracja była przedstawiana przez Arystotelesa jako to "złe" odbicie politynei - niczym totalitaryzm względem monarchii

leopold pisze:
Nasi parlamentarzyści są dokładnie tacy, jakich wybrali sobie obywatele (a w praktyce, jakich nie chciało sie obywaltelom wybierać)
Bezwzględnie się zgadzam.

Cytuj:
Niezwykle sprawne rządy Adolfa, Józefa, Benito i kilku innych skończyły się w wiadomy sposób

Stali się sławni?? [zlosnik]

Pozdrawiam ponurego leopolda :P

BMW E32 750iA '91 magia V12 8)

Ford Fiesta 1.3 [LPG] (do pracy)

Honda VT 1100 SHADOW

Ex: MB W123 300 d '79

Ex: BMW E32 735i '87

Ex: Honda VF 750 F

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Do tych wszystkich co się nie zapinają , proszę już nie piszcie głupot. Po prostu nie zapinajcie się i żyjcie w błogiej nieświadomośći, że tak jest lepiej, wygodniej, cool , ............*
* miejsce na cokolwiek.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

amatox pisze:
Niezwykle sprawne rządy Adolfa, Józefa, Benito i kilku innych skończyły się w wiadomy sposób

Stali się sławni??

Nie zapinali pasow ;p

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior

amatox pisze:
wpadka ;] prawo nie powinno być przeciwko wolności - chyba że ta w swoich skutkach ma na rzeczy ograniczenie cudzej wolności.

Nawet anarchiści postulowali społeczeństwo oparte na poszanowaniu wolności jednostki i solidarności społecznej. W takim razie domagam się poszanowania mojej wolności poprzez nie obciążanie mnie kosztami bezpośrednimi bądź pośrednimi leczenia, utrzymania, opieki i co kto tam chce osób nie stosujących pasów, kosztami, trzeba dodać, ktore z kolei muszę płacić w imię solidarności społecznej. Ja chciałbym tę kasę lepiej zainwestować (chociażby na szampana i panienki).

amatox pisze:
politynea, autor - Arystoteles w oparciu o nauki Sokratesa, który poniósł śmierć z rąk demokratów - winą jego było wyznać inne niż oni normy i głosić iż demokracja niesie zło. Demokracja była przedstawiana przez Arystotelesa jako to "złe" odbicie politynei - niczym totalitaryzm względem monarchii

Anitos, Likon i Meletos to marni herosi demokracji, raczej frakcja polityczna, która zaszczuła Sokratesa w imię swoich interesów. Ale reżimy zostawiaja za sobą więcej trupów.

amatox pisze:
Cytuj:

Stali się sławni?? [zlosnik]

Przeklęci.

amatox pisze:
Pozdrawiam ponurego leopolda :P

Bardzo ponurego Leopolda

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00