MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 01, 2025 12:50 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 711 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
WeebShut pisze:
Więc chyba jednak tapicerka nie będzie oryginalna

No chyab tak bo obie moje 116 są wypuszczone po II połowie 75 i obie mają taką tapicerke jak twoja.

Już sam nie wiem, dzis przeglądając mobile.de wpadła mi w oko taka oferta:

http://www.mobile.de/SIDMZhT8abLEwwMcpl ... 155636303&

Wnętrze tej 116, mimo że produkcja to 1977, jest całkowicie inne od mojej, ma tą tapicerkę, która podobno była wkładana do modeli sprzed drugiej połowy 1975 [szalone]

Może to jednak jakoś inaczej było przydzielane :roll:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:

Mogło to też być związane z najtańszą wersją silnikową 280S, ale tego nie jestem pewien. Zobacz na tą w realnej cenie:

http://www.mobile.de/SIDBFsVrhSvq9ygtqG ... 176775818&

i tą z niewiarygodnym przebiegiem i niewiarygodną ceną:

http://www.mobile.de/SID1lQsq0pKGrz.YYG ... 176090027&

EX W201E20'86; W124E26'90; W116E28'79; C123E28'81; C126E56'90; C126E56'87; R107E28'78; W126E42'90; R107E50'84; R107E50'88;R129E50'98

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

georem pisze:
WeebShut pisze:

Mogło to też być związane z najtańszą wersją silnikową 280S, ale tego nie jestem pewien.

Nie ma to nic wspólnego z gaźnikowym M110. ;)
Do 280S można było zamówić ten sam wypas co do innych wersji silnikowych.

Tapicerka w tej 116'tce co pokazuje WeebShut jest typowo pierwszoseryjna.
Widocznie ktoś przełożył tapicerke, albo zawyżył rocznik. ;)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Cem pisze:
Tapicerka w tej 116'tce co pokazuje WeebShut jest typowo pierwszoseryjna.
Widocznie ktoś przełożył tapicerke, albo zawyżył rocznik.

No właśnie stąd mój dylemat, bo ja niby mam drugoseryjną, ale widzę, że nie zawsze się zgadzają tapicerki z seriami. Więc może to być tak samo jak ze znaczkiem, którego szukał arbies :D [oczko]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
No właśnie stąd mój dylemat, bo ja niby mam drugoseryjną, ale widzę, że nie zawsze się zgadzają tapicerki z seriami. Więc może to być tak samo jak ze znaczkiem, którego szukał arbies :D [oczko]

A gdzie masz głośniki na desce roździelczej? ;)
I jakie masz rodzaje pasów, zapięć? ;)

Tytuł:
wiarus senior

WeebShut pisze:
No właśnie stąd mój dylemat, bo ja niby mam drugoseryjną, ale widzę, że nie zawsze się zgadzają tapicerki z seriami.

no wlasnie! tez nie wiem jak to jest z tymi tapicerkami w W116!? jak ktos moglby to jednoznacznie i jasno wytlumaczyc. :P

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Cem pisze:
WeebShut pisze:

A gdzie masz głośniki na desce roździelczej? ;)
I jakie masz rodzaje pasów, zapięć? ;)

Głośniki mam z przodu zaraz pod drewniana listwą, pasy też mam chyba stare bo zapięcia nie są na górze, a z boku ( od strony fotela obok ).

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Głośniki mam z przodu zaraz pod drewniana listwą, pasy też mam chyba stare bo zapięcia nie są na górze, a z boku ( od strony fotela obok ).

Głośniki masz typowo pierwszoseryjne. Z koleji głośniki na górze deski były montowane w drugiej serii.
Jeśli chodzi o pasy to były trzy rodzaje. I Ty masz ten pośredni, jeśli dobrze myśle. Napewno najnowsze były te co w pierwszej serii beczki, czyli z przyciskiem z tyłu.

Tytuł:
swój chłop

W jednej 116 mamy tapicerkę z pierwszej serii prawie identyczną jak na tej pierwszej aukcji a samochod w kwitach ma rok produkcji 1980 albo nawet 1981 [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No i odebrałem, płakali i robili aż zrobili [oczko]

Kable wymienione, układ hamulcowy sprawdzony, płyn wymieniony, płyn chłodniczy również, bo wczoraj na jeździe testowrej z mechanikiem strzeliła gumowa rurka :roll:

Jakieś zezowate szczęście mam do tego samochodu [oczko]

Jeździ bardzo ładnie, silnik pracuje równo, ssanie włącza się tak jak powinno zaraz po odpaleniu. Nie ma problemów przy odpalaniu na ciepło. Po prostu nie ma żadnych problemów ( odpukać w niemalowane ) i mam nadzieję, że tak juz pozostanie.

W przyszłym miesiącu czeka mnie jeszcze wymiana tarcz hamulcowych, i gumek łączników stabilizatorów w kołach przednich. No i układ wydechowy.

Wreszcie samochód zbiera się jak powinien, nie dusi się nie dławi. Czuć wreszcie tą przyjemność jazdy S - klasą. [zlosnik]

Teraz muszę tylko policzyć finanse i mam nadzieję wpaść na zlot na 3 dni. [cool]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No i lipa, ASO w Opolu się na mnie wypięło. Podjechałem wczoraj zwrócić te nieszczęsne pseudo fajki ( gumki ) na kopułkę. Pan z obrażona miną przyjął je odemnie. Nie omieszkał mi przy tym wypomnieć, że popłynęli juz na moim samochodzie 400 zł. Odpowiedź moja zabrzmiała, że jakby potrafili znaleźć odpowiednie części to by zarobili a nie popłynęli.

Ponieważ chciałem dojść do porozumienia i załagodzić sytuację, więc zaproponowałem, żeby ściągnęli mi uszczelkę tylnej szyby, ponieważ moja przecieka. Na co Pan mi odpowiedział, że nic mi już nie ściągną bo nie mają mojej daten karty.

Myślałem, że mnie rozniesie, mówię, że od miesiąca tą daten kartę ściagają i nawet na własne oczy ją widziałem. Na co Pan mi odpowiedział , że ta daten karta to jest nieprawidłowa, i oni nie potrafią mi ściagnąć dobrej [totalszok] [szalone].

Na odchodne powiedział mi, że nie będą się juz moim samochodem zajmować i części muszę szukać gdzieś indziej :o [szalone].

No więc tak skończyła się moja przygoda z ASO Mirosław Wróbel na zawsze [szalone]. Na kolana powalił mnie ich profesjonalizm i dabłośc o każdego klienta. Jakby nie to, że samochody te po prostu mi się najbarzdiej podobają, to już dawno sprzedałbym Mercedesa i kupił Toyote. :evil:

Podjechałem do serwisu Janeczki, który przed Wróblem zajmował sie Mercedesami, Pan poprosił o numer nadwozia i powiezdiał, że uszczelka będzie kosztowała 270 zł i będzie w Opolu za półtora tygodnia. I jak się okaząło przy odorbinie dobrych chęci i minimalnej wiedzy da się załątwić wszystko.

Podusmowując, pieniądze odzyskałem ale nadal pozostałem bez daten karty ( może ktoś mi pomże w ASO w innym mieście ) i bez wiedzy z jaką tapicerką mój egzemplarz wyjechał z fabryki [szalone]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Na odchodne powiedział mi, że nie będą się juz moim samochodem zajmować i części muszę szukać gdzieś indziej :o [szalone].

No więc tak skończyła się moja przygoda z ASO Mirosław Wróbel na zawsze [szalone]. Na kolana powalił mnie ich profesjonalizm i dabłośc o każdego klienta.

Czytam twoje relacje z postępu prac z zaciekawieniem. To jak od początku cię potraktowano i jak rozwinęła się sytuacja jest po prostu poniżej krytyki. Naprawdę byłem już w różnych serwisach MB w DE. Także w takich miasteczkach na wschodzie, gdzie Mercedesy policzyć można na palcach dwóch rąk i jednej nogi. Na hasło W123 panowie nie zawsze byli super szczęśliwi i niekiedy nie wiedzieli do końca o jakim modelu mówimy, ale nie było śrubki, czy spinki, której by nie znaleźli, sprowadzili i z uśmiechem na twarzy wręczyli następnego dnia, za każdym razem polecając swoje usługi na przyszłość. Czasem szukania było na dobre pół godziny i dwie kawy, a kwota zamówienia: 1,50 EURO brutto...

Argument, że ASO popłynęło na jakąś tam kwotę jest wzięty z kapelusza. Jest magazyn centralny w Polsce, drugi duży gdzieś przy granicy z Polską i ruch zamawianych części odbywa się non-stop. Logistyka jest świetnie zorganizowana i z tego min. znany jest DC. W każdym razie nikt w serwisie nie został z zamówionymi częściami bez możliwości ich zwrotu. Co najwyżej może chodzić im o to, że ich brak profesjonalizmu wychodzi na jaw, kiedy muszą towar po raz kolejny zwrócić do centralnego.

Bardzo dobrze, że to stało sie teraz, a nie przy jakimś jeszcze większym zamówieniu, bo mogłoby być jeszcze mniej przyjemnie. Umieść odpowiednią opinię i adres w dziale "warsztaty". A w wolnej chwili napisz do DC Polska, wysyłając kopie do Wróbla. W myśl zasady: każdy ma swojego szefa lub nadzór i mniej lub więcej, ale się go boi, chyba, że z nim sypia..."

Powodzenia, nie tylko przy użeraniu się z ludźmi! [ok]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ja tam nie mam problemu z czesciami....Zawsze ide do tego ASo koło Cz-wy i zawsze wszelakie pierdoły sa na drugi dzien......Ja sie wziałem na sposob i jak mam do kupienia jaks pierdołe to ide z wydrukiem z EPC [zlosnik] jak pokaze palcem to nie ma bata zeby nie znalezli....Ale samochodu to bym im nie zostawił-ceny maja z kosmosu i tylko by wszystko wymieniali. [szalone] Ja bym napisal do centrali MB -Polska...niech mają.

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
To jak od początku cię potraktowano i jak rozwinęła się sytuacja jest po prostu poniżej krytyki.

Przyszłego szwagra w Daewoo lepiej obsługiwali, no ale w końcu marka pojazdu zobowiązuje [oczko]

Argument, że ASO popłynęło na jakąś tam kwotę jest wzięty z kapelusza. Jest magazyn centralny w Polsce, drugi duży gdzieś przy granicy z Polską i ruch zamawianych części odbywa się non-stop. Logistyka jest świetnie zorganizowana i z tego min. znany jest DC. W każdym razie nikt w serwisie nie został z zamówionymi częściami bez możliwości ich zwrotu. Co najwyżej może chodzić im o to, że ich brak profesjonalizmu wychodzi na jaw, kiedy muszą towar po raz kolejny zwrócić do centralnego.

Tak też myślałem, ale już żeby nie komplikować z kasą, która tak czy inaczej wydam, chciałem zamówić uszczelkę ... niestety daremnie ...

Umieść odpowiednią opinię i adres w dziale "warsztaty".

Nie omieszkam :roll:

A w wolnej chwili napisz do DC Polska, wysyłając kopie do Wróbla. W myśl zasady: każdy ma swojego szefa lub nadzór i mniej lub więcej, ale się go boi, chyba, że z nim sypia..."

No w sumie czemu nie, może następny który przyjedzie po mnie będzie miał lepiej. Czy jest gdzieś jakiś adres do nich ... ?

MERCEDES 4 EVER pisze:
Zawsze ide do tego ASo koło Cz-wy

Może tam mi moją Daten Karte załatwią ?

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Podjechałem do serwisu Janeczki, który przed Wróblem zajmował sie Mercedesami, Pan poprosił o numer nadwozia i powiezdiał, że uszczelka będzie kosztowała 270 zł i będzie w Opolu za półtora tygodnia. I jak się okaząło przy odorbinie dobrych chęci i minimalnej wiedzy da się załątwić wszystko.

Uwaga!! Wymiana samej uszczelki może okazać się niewystarczająca, może być podgnity i wtedy będzie już większy problem, mogą Ci się pourywać również te uchwyty od chromów, generalnie możesz napotkać na kolejne problemy, generalnie powodzenia i czekam na dalsze relacje.

EX W201E20'86; W124E26'90; W116E28'79; C123E28'81; C126E56'90; C126E56'87; R107E28'78; W126E42'90; R107E50'84; R107E50'88;R129E50'98

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 711 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00