MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 3:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 33111 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Ten zakupiony na allegro Irek?

Tytuł:
wiarus junior

laudan pisze:
Ten zakupiony na allegro Irek?

Dokładnie . a do tego dwa kolana 90stopni R (nie pamiętam) przewodu fi 40 z cybantami (28zł) i po problemie z podgrzewaniem paliwa bez cięcia i innych kombinacji.Pozdrawiam.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nie wiem czy nie doczytałem czu co... ale chyba test się zakończył? bo mam nadzieje że nie ME:HOW jak tam potato jezdzi jeszcze?
jak dla mnie tremat stal się za bardzo zawiły dwa miliony linków do stron bio albo jakieś ustawy...
TEST jeżeli sie skończył a niedoczytałem to przepraszam...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

niedobry pisze:
e-sklepie producenta kosztuje $275. koszty przesyłki to około $10, nie wiem jeszcze ile kosztuje transfer pieniędzy za granicę ani czy wysyłają do Polski ale się dowiem

Moze zamowimy kilka szt. ???

inna firma odpisala o davco 234 z usa:
"Hi shipping is 55.00 4-10 days probably more like 10-15 days
can you get replacment filters?

Thanks,
vegpower.com
Lucas Macdonald
Ithaca, NY 14850
607-351-9641"

To cena wysylki 1szt. do Polski.

Moze ktos ma znajomych w USA???

U mnie 100% VO i lekko podgrzany... tzn. waz z paliwem owiniety wakol rury silnik-chlodnica. Olej po 5-7min ma 50* i dziala wyraznie lepiej niz zimny. Nawet mniej "pachnie". Narazie okolo 7kkm i bedzie wiecej. Jedyna wada to nieszczelnosc przewodow paliwowych elastycznych na odcinku bak-przewody metalowe. Ropa tez tam zaczynala kapac, teraz kapie mocniej i nie wiazal bym tego z OR. Musze troszke wyjezdzic paliwo i zapodac nowe gumniane rurki.

Z ekologicznym pozdrowieniem OR POWER!!!

dopisane

Taka instalacja bardzo ladnie :-) wyglada.
Obrazek

s123 240TD - 6.X.82; Taigabeige Drobinka

http://www.nanoelektrody.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

qzyn pisze:
Moze zamowimy kilka szt. ???

qzyn pisze:
Moze ktos ma znajomych w USA???

tak się szczęśliwie składa, że mam kumpla na wschodnim wybrzeżu, więc wysyłka przestaje być problemem :D
myślę jednak, że patent który kupił na allegro irek wygrywa w przedbiegach, głównie ze względu na koszt przy tej samej temperaturze paliwa wtryskiwanego.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

niedobry pisze:
patent który kupił na allegro

Juz do mnie leci. Tzn. poleci w poniedzialek. Sie zamontuje i obaczy.

Wczoraj zrobilem inny patent. Do kolektora przymocowalem rurke miedziana 10mm i dalej prrzewody paliwowe.
Filtr byl wiele cieplejszy niz poprzednio, auto dynamiczniejsze i bez kopcenia z wydechu na bialo przy zimnym silniku.
Jak sie okazuje przy 100% OR temperatura jest bardzo istotna.

Narazie zdjalem, bo to troszke "sparatanskie" bylo, ale 200km zrobilem i bylo superowo.

OR POWER !!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 34862
Jak ktos z was bedzie wiedzial kto w polsce zaklada instalacje do podgrzewania OR, to bardzo prosze o kontakt.

Zrobilem dzis test,wsadzilem OR do zamrazarki.....i zrobila sie z niego po 30 minutach masa jakas taka nieplynna. Wiec na zime trzeba by jakos przeinstalowac zasilanie,co by sie podgrzewal rzepaczek.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Postaram sie jescze dzisiaj zamontowac nagrzewnice z allegro. Ciekaw jestem ile podgrzeje.

Czy ktos trafil moze jakie zbiorniki na olej aby 2 bak zrobic?
jakies plastiki czy cos...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jeszcze nie zapoznałem się z całym wątkiem potato (co niedługo nadrobie) ale znalazłem nowe paliwko dla dieselka: http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=666608 [zlosnik]

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

No dobra, to wstapiuem do klubu tych co przeryli cauy watek (na dwie raty po 3/2 godziny).
Pierwotnie myslauem zeby robic notatki by sie do tego i owego ustosunkowac, ale sobie dauem spokoj.
Za te lektore sie wziouem gdyz zarzepakowauem swoj wehikol (OM602, wiecej niz 360 tys km).
Pisze bo chciaubym zweryfikowac swoje obserwacje.
Szanowni koledzy rozczyniaja specyfik w roznych proporcjach z ON, a nie zauwazyuem [poza wzmianka me:chowa (wzmianka nacechowana negatywnie)] zeby ktos rozcienczau z benzyna. Zapytuje zatem czy ktos zrobiu ten krok i czy jemu tez sie wydaje ze auto zapala pewniej i smrod jest mniejszy.
Ja rzepakowauem sie dwokrotnie, raz pierwszy na ~10l ON, 18l zuotego dobra (OR), raz drugi na (technicznie) pusty zbiornik 36l OR i 5l Pb_skreslone.
W pierwszym przypadku samochod zapalau pewnie, ale reaktorem przez chwile delikatnie telepauo i ogolnie fauszywa nute byuo syuchac za kazdym razem, niezaleznie czy start zimny czy po dluzszej przerwie [silnik kouo 60 stopni (na goraco zawsze zapalau ok)]. Nadto zapachy dobiegauy wnetrza auta, co byuo najnegatywniejszym doswiadczeniem cauego eksperyentu.
Za drugim razem zapalanie byuo nieneganne w kazdych okolicznosciach i nie czulem zapachu wewnatrz auta a i na zewnatrz zdaje sie fryciuo suabiej. Uprzejmie prosze o zweryfikowanie moich obserwacji najlepiej na drodze empirycznego doswiadczenia.
Jeszcze zapytanie, gdyz moze i ja wyrzezbie sobie patencik. Czy OM602 wystepowauy z chuodnica oleju, znaczy czy jest nadzieja na jakies zaslepki, zeby sie uatwo wpiac, gdyz do podgrzewania chciaubym uzyc oleju - ma wieksza temperature i pojemnosc cieplna.
Aha co z gwarancja? Mam rekordowo nowe auto ('86) i nie wiem co na to producent, ktos cos suyszau? [oczko] [zlosnik] [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Yetiii pisze:
ale znalazłem nowe paliwko dla dieselka

Panowie, teraz to tylko na koty polowac...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

a tak na serio:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... &rd=1&rd=1

i

http://cgi.ebay.de/Pflanzenoel-st-Diese ... dZViewItem

moze cos ciekawego tam znajdziecie!

Obrazek

'08/09 Citroen C3 1,4 16V sx pack - z salonu :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 34862
airkomin

sprawdze [oczko]

Tytuł:
Klubowicz

airkomin pisze:
Zapytuje zatem czy ktos zrobiu ten krok i czy jemu tez sie wydaje ze auto zapala pewniej i smrod jest mniejszy.
Ja rzepakowauem sie dwokrotnie, raz pierwszy na ~10l ON, 18l zuotego dobra (OR), raz drugi na (technicznie) pusty zbiornik 36l OR i 5l Pb_skreslone.

Uprzedziles mnie Komin z ta mieszanka z Pb. Przetestuje u siebie, ale wlasnie mieszanka z Pb powinna byc lepsza, w koncu ON zimowe tez ma domieszki Pb. [zlosnik] Przy jakich najniznych temp odpalales na tej mieszance? Ja z 90% OR przy 15-17 stopniach i troche dluzym grzaniu nie mialem problemow z odpalaniem. Przy 12-13 to juz i owszem. Przypomnialo mi sie jak odpapalem 240 <-10 ;)

airkomin pisze:
Jeszcze zapytanie, gdyz moze i ja wyrzezbie sobie patencik. Czy OM602 wystepowauy z chuodnica oleju, znaczy czy jest nadzieja na jakies zaslepki, zeby sie uatwo wpiac, gdyz do podgrzewania chciaubym uzyc oleju - ma wieksza temperature i pojemnosc cieplna.

Chlodnic oleju nie widzialem, ale skoro masz w201 z przeplywowym pogrzewaczem paliwa(spojrz na schematy w polowie strony):
http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... &start=435
to dlaczego ich nie wykorzystac. Wystarczy ominac termostat. Ja zabieram sie za to w ten weekend lub troche pozniej [oczko]

airkomin pisze:
Aha co z gwarancja? Mam rekordowo nowe auto ('86) i nie wiem co na to producent, ktos cos suyszau? [oczko] [zlosnik] [zlosnikz]

Producent szykowal silniki pod biodiesla, ale nie wszystkie (np odprezone nieznacznie Taxy). W zasadzie zbieram sie, aby napisac do nich maila [zlosnik] Moze sklecimy zbiorowego maila z nr VIN, aby odpisali nam jakie jeszcze inne alternatywne paliwa mozemy lac [oczko]

Tytuł:
wiarus junior

A jaki filtr zastosowac do oleju roslinnego???

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 33111 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00