No dobra, to wstapiuem do klubu tych co przeryli cauy watek (na dwie raty po 3/2 godziny).
Pierwotnie myslauem zeby robic notatki by sie do tego i owego ustosunkowac, ale sobie dauem spokoj.
Za te lektore sie wziouem gdyz zarzepakowauem swoj wehikol (OM602, wiecej niz 360 tys km).
Pisze bo chciaubym zweryfikowac swoje obserwacje.
Szanowni koledzy rozczyniaja specyfik w roznych proporcjach z ON, a nie zauwazyuem [poza wzmianka me:chowa (wzmianka nacechowana negatywnie)] zeby ktos rozcienczau z benzyna. Zapytuje zatem czy ktos zrobiu ten krok i czy jemu tez sie wydaje ze auto zapala pewniej i smrod jest mniejszy.
Ja rzepakowauem sie dwokrotnie, raz pierwszy na ~10l ON, 18l zuotego dobra (OR), raz drugi na (technicznie) pusty zbiornik 36l OR i 5l Pb_skreslone.
W pierwszym przypadku samochod zapalau pewnie, ale reaktorem przez chwile delikatnie telepauo i ogolnie fauszywa nute byuo syuchac za kazdym razem, niezaleznie czy start zimny czy po dluzszej przerwie [silnik kouo 60 stopni (na goraco zawsze zapalau ok)]. Nadto zapachy dobiegauy wnetrza auta, co byuo najnegatywniejszym doswiadczeniem cauego eksperyentu.
Za drugim razem zapalanie byuo nieneganne w kazdych okolicznosciach i nie czulem zapachu wewnatrz auta a i na zewnatrz zdaje sie fryciuo suabiej. Uprzejmie prosze o zweryfikowanie moich obserwacji najlepiej na drodze empirycznego doswiadczenia.
Jeszcze zapytanie, gdyz moze i ja wyrzezbie sobie patencik. Czy OM602 wystepowauy z chuodnica oleju, znaczy czy jest nadzieja na jakies zaslepki, zeby sie uatwo wpiac, gdyz do podgrzewania chciaubym uzyc oleju - ma wieksza temperature i pojemnosc cieplna.
Aha co z gwarancja? Mam rekordowo nowe auto ('86) i nie wiem co na to producent, ktos cos suyszau?
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)