MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 3:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Pewnie, 13-ta pensja, mundurówka, dodatki za brak mieszkania, rozłąkowe itd....Straszne warunki.

Ale nie ma to, jak 900zł na rękę w markecie na kasie, nie?

Co do wcześniejszych propozycji tyberiusza, to chciałem pracować w policji, ale niestety nie wyszło.

Emerytura 1000-1200zł po 15 latach?? To tez strasznie mało, lepiej mieć taką po 35 latach pracy w "realnym świecie".

No i nie wiem, jak to jest, że ci policjanci, których znam zawsze załatwiaja swoje sprawy np. u mnie w czasie swojej pracy, pogadają, kawę wypiją, ale jakoś ja nie mogę sobie pozwolić(jak większość z nas zresztą) na takie wycieczki podczas pracy.

A wracając do tematu, to pan policjant może wszystko, bo zawsze może zaistnieć "uzasadnione podejrzenie..." :evil:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dlatego napisałem, że prawda leży pośrodku.

ghost2255 pisze:
bo zawsze może zaistnieć "uzasadnione podejrzenie..."

właśnie dlatego trzeba znać swoje prawa, żeby żaden mądrala, któremu się udało zostać policjantem nie wymyślał Ci co wolno a co nie.
Ale jak juz mówiono wcześniej - "papier przyjmie wszystko", także jak nie mamy nic nagrabione-grzecznie, krótko i na temat i nie powinno być problemów.

ghost2255 pisze:
to chciałem pracować w policji
- jak Ci jeszcze nie przeszło, to może spróbuj jeszcze raz. Są braki kadrowe także nie trzeba już mieć wujka generała żeby się dostać. Ale, jeżeli chodzi o budżetówkę to bardziej bym myślał nad Państwową Strażą Pożarną lub Strażą Graniczną.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Kto i po co dał trollowi pomarańczowy status? Przecież to śmierdzi od tygodnia, a wszyscy z jak z jajkiem, bo niby BABA więc UWAGA.

Nie nazywajmy szamba perfumerią.

Jedni zbieraja znaczki , drudzy pocztowe.... widac ty nalezysz do tych drugich.

a pozatym zdecydowanie zgadzam sie z wypowiedziami gost'a

niech pojda "panowie policjanci - i panie policjantki tez - zeby nie było- do normalnej pracy to zobacza jak zycie wygląda.

FSO Polonez caro plus 1.6

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Katrina pisze:
niech pojda "panowie policjanci - i panie policjantki tez - zeby nie było- do normalnej pracy to zobacza jak zycie wygląda.

a w tym czasie Twoje ciężko zarobione pieniądze wyrwą Ci z banku, z domu wyniosą telewizor, a z parkingu odjadą Twoim CLK.
Ktoś Cię oszuka, i jak pojedziesz do Egiptu na wczasy to okaże się, że nie ma tam dla Ciebie hotelu o papu nie wspomnę.

Wiem, że nie wszyscy policjanci spełniają naszym wysokim oczekiwaniom co do zachowania, umiejętności pisania i czytania, ale jak już wyżej napisałem w policji jako organizacji zrzeszającej kilkadziesiąt tysięcy ludzi zawsze znajdzie się jakaś szuja i chamszczak, ale wśród ludzi wykształconych, dyrektorów i ciężko pracujących ich podwładnych jakieś zero także się znajdzie.
Więcej luzu i zrozumienia dla pracy policjanta, nawet za 2000 zł/miesiąc nie chciałbym codziennie spotykać się z patologią, pijaczynami i innego rodzaju marginesem, często cuchnącym i klejącym się od krwi, brudu i rozlanego alkoholu.

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

kali pisze:
Wiem, że nie wszyscy policjanci spełniają naszym wysokim oczekiwaniom co do zachowania, umiejętności pisania i czytania (...)

dlatego dzielnicowi dobieraja sie w pary i jeden umi czytoc, a drugi pisac, zeby nie mieli problemow ze spisywaniem.. [zlosnikz]
a tak na powaznie, to juz tak jest, ze latwiej krytykowac innych, nie majac pojecia, o czym tak naprawde sie mowi, niz spojrzec krytycznym okiem na siebie i to co sie swoja osoba reprezentuje. niestety ludzie za czesto ogladaja sie na innych, zamiast martwic sie o siebie..

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ghost2255 pisze:
Hahahaha!!! No to rzeczywiście dobry kawał

Osobiście nie znam żadnego policjanta, który ani ciężko pracuje, albo słabo zarabia.

Niech jeden z drugim poświęci tyle czasu i energi na pracę "u prywaciarza", czyli w realnym świecie-to mu nawet na waciki nie wystarczy.
Oczywiście urlopy, płatne nadgodziny i 100% za chorobowe to w porównaniu z resztą świata też jest całkiem sprawiedliwe, no i emertyutra po 15 latach "służby"

Człowieku, jak czytam Twoje wypowiedzi (skomentuję jeszcze kolejne na następnych stronach) to mnie w środku rzuca i scyzoryk mi się w kieszeni otwiera. Jak można być tak... krótkowzrocznym (delikatnie to ujmując) ! no ludzie : | Co Ty wiesz o policji ? Prawdopodobnie nie znasz ŻADNEGO policjanta W OGÓLE. Pracowałeś kiedyś u prywaciarza 24 godziny na dobę ? Spacerowałeś przy -10 stopniach w czapeczce patrolując niebezpieczne osiedla ? Szarpałeś się z pijanymi, ścigałeś ludzi którzy walili do ciebie z broni palnej jak do kaczek ? Którzy grozili Tobie i Twojej rodzinie śmiercią plując Ci w twarz ? Korci mnie normalnie w tej chwili, żeby użyć słowa na "G..." i "wiesz" !! :-? Policja to nie jest realny świat ? Myślisz, że przy postrzale w plecy wciśniesz "ESC" dasz "wczytaj" i będzie wszystko dobrze ?! NIE BĘDZIE CIE ! Człowieku to jest realne tak bardzo jak tylko możesz sobie wyobrazić. Wytrzymaj w tej instytucji 15 lat i wtedy się wypowiedz.... siwe włosy w wieku 22 lat coś Ci mówią ? Masz to samo u prywaciarza ? -_-

siekan pisze:
Ale zdecydowanie za często zdarza się, że do policji trafiają przypadkowi ludzie nie mający pojęcia o tej pracy. I właśnie przez takich ludzi policja ma taką opinią jaką ma w społeczeństwie. Swoją drogą wiem ile zarabia początkujący! policjant. I nie jest to 1200 zł jak napisałeś a 1800 na rękę jeżeli nie więcej nawet. A po 15 latach służby taki policjant idzie na emeryturę i dorabia w jakiejś ochronie, czy w staży miejskiej na kierowniczym stanowisku. Więc nie pisz, że życie policjanta jest ciężkie. Jak mu ciężko to niech pracuje za mnie po 10 godzin w tygodniu za 1200 zł na umowę zlecenie.

To zadziwiający wzrost wynagrodzenia w stosunkowo krótkim przedziale czasu... ale przynajmniej to cieszy, bo jeszcze około 6 lat temu początkujący policjant zarabiał... trochę ponad 1000zł na rękę. po 15 latach służby dorabiasz na "kierowniczym stanowisku" ? haha, no tutaj już nie mogę się nie zaśmiać... nie wspominając już o tym, że rozmowa z ewentualnym pracodawcą wygląda mniej więcej tak:
-a gdzie pan wcześniej pracował ?
- w policji
- aha, dobrze, zadzwonimy do pana
- ale ja nie mam telefonu...
- ok, ok.
to "kierownicze stanowisko" mnie po prostu zabiło. :lol:

co do Twoich zarobków: 1000zł za 10 godzin pracy ? człowieku to starszy wykładowca akademicki z tytułem doktora zarabia POŁOWĘ tego licząc na godzinę... :0 :o

ghost2255 pisze:
Pewnie, 13-ta pensja, mundurówka, dodatki za brak mieszkania, rozłąkowe itd....Straszne warunki.

Ale nie ma to, jak 900zł na rękę w markecie na kasie, nie?

Co do wcześniejszych propozycji tyberiusza, to chciałem pracować w policji, ale niestety nie wyszło.

Emerytura 1000-1200zł po 15 latach?? To tez strasznie mało, lepiej mieć taką po 35 latach pracy w "realnym świecie".

No i nie wiem, jak to jest, że ci policjanci, których znam zawsze załatwiaja swoje sprawy np. u mnie w czasie swojej pracy, pogadają, kawę wypiją, ale jakoś ja nie mogę sobie pozwolić(jak większość z nas zresztą) na takie wycieczki podczas pracy.

jasne, 13 pensja, mundurówka... osoba, bardzo mi bliska, którą znałem i która pracowała w policji przez SZEŚĆ (6] LAT nie ujrzała żadnego dodatku, a o świętach czy sylwestrze z rodziną mogła zapomnieć. Ciekawi mnie Twoja interpretacja takowej sytuacji biorąc pod uwagę iście wnikliwą znajomość zawodu policjanta... proszę o odpowiedź. Co do "realnego" świata (jak można takie durnoty wypisywać... ręce opadają ehhh a chciałbym jeszcze skomentować) napisałem Ci o nim już wcześniej. 1000zł emerytury: faktycznie nic tylko jeździć po świecie i zwiedzać.
Co do załatwiania spraw w pracy: nie znasz po prostu swoich praw i nie znasz zapewne kompletnie kodeksu pracy. No ale to już Twój i "realnego" świata problem.

Mógłbym jeszcze wiele pisać na temat tego zawodu, bo wiele się dowiedziałem i nasłuchałem od naprawdę świetnego gliniarza, który dla mnie był wzorem, choć nie był ideałem. Jednak jak czytam te pierdoły za przeproszeniem to sprawdza się teoria, którą przekazał mi ten gliniarz: oglądasz telewizję i czytasz gazety (teraz dołóż do tego jeszcze internet)to praca w policji to RAJ !: 100% zwolnienia, dodatki, premie, trzynastki, 2000-3000zł NA RĘKĘ !, robisz co chcesz ! jesteś nietykalny, super-gitos ! <---- opinie ghost i jemu podobnych

Odpowiedź policjanta: przyjdź, zobacz jak jest różowo. Tyle.

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

Tytuł:
swój chłop

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy ja napisałem, że za 10 godzin pracy dostaję 1000 zł? NIE! Napisałem, że pracuje po 10 godzin w tygodniu ( chodziło o 10 godzin dziennie ) za 1200 zł miesięcznie, a to jest różnica. A co do tych kierowniczych stanowisk to napisałem, że emerytowany policjant pójdzie do ochrony albo straży miejskiej, gdzie dostanie ciepłą posadkę, a nie do biura jakiejś korporacji. A to jest znacząca różnica. Swoją wiedzę opieram na tym, co usłyszałem od policjanta z 13 letnim stażem, bratem mojego kolegi. Swoją drogą zauważyłem, że uważasz się za wszechwiedzącego. Opinie innych masz za nic, podobnie jak ich samych. Może trochę szacunku do ludzi by się przydało chłopcze drogi?!

W124 E250 Turbo Diesel '93

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy ja napisałem, że za 10 godzin pracy dostaję 1000 zł? NIE! Napisałem, że pracuje po 10 godzin w tygodniu ( chodziło o 10 godzin dziennie ) za 1200 zł miesięcznie, a to jest różnica. A co do tych kierowniczych stanowisk to napisałem, że emerytowany policjant pójdzie do ochrony albo straży miejskiej, gdzie dostanie ciepłą posadkę, a nie do biura jakiejś korporacji. A to jest znacząca różnica. Swoją wiedzę opieram na tym, co usłyszałem od policjanta z 13 letnim stażem, bratem mojego kolegi. Swoją drogą zauważyłem, że uważasz się za wszechwiedzącego. Opinie innych masz za nic, podobnie jak ich samych. Może trochę szacunku do ludzi by się przydało chłopcze drogi?!

niestety ale sam siebie pogrążyłeś, bo jasno wynika, że to Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Skoro napisałeś sam: "Jak mu ciężko to niech pracuje za mnie po 10 godzin w tygodniu za 1200 zł" No tak czy nie ? 10 godzin W TYGODNIU to jest DWIE (2) godziny dziennie przez 5 dni pracy. To co Ty miałeś na myśli nie jest dla mnie do odgadnięcia, bo nie nie jestem Panem Bogie. Dlatego ja czytam ze zrozumieniem i komentuje.
Emerytowany policjant do straży miejskiej ? Nie wiem czy to możliwe... Ochrona być może, ale ani jednego ani drugiego nie nazwałbym "ciepłą posadką" biorąc pod uwagę, że po 15 latach (hipotetycznie zakładając) patrolowania ulic wybierasz pracę w której znowu ciągle stoisz\chodzisz. Świetna perspektywa na kolejne lata.
Swoją drogą w jaki sposób zauważyłeś, że uważam się za wszechwiedzącego ? I gdzie napisałem, że mam opinie innych za nic ? I najlepsze: że mam ludzi wyrażających te opinie za nic ?? To już w ogóle bezpodstawne oskarżenia. Może jakieś argumenty ?!
Szanuję ludzi, którzy na to zasługują i nie nazywaj mnie chłopcem, bo to jest brak szacunku z Twojej strony i hipokryzja w jednym. :roll:

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

Tytuł:
swój chłop

Zgodzę się, że moja wypowiedź może nie była do końca jasna. Zresztą Twoje też nie są.

Mówiąc o ciepłej posadce, mam na myśli pracę za biurkiem, a nie łażenie po ulicy. Co zresztą napisałem wcześniej. Opieram to na rozmowie z bratem mojego kolegi i z jego znajomymi ze służby.

A co do moich końcowych słów w ostatnim poście, to uważam je za całkowicie uzasadnione. Styl Twoich wypowiedzi świadczy o braku szacunku do innych. Faktycznie starasz się wyjaśniać pewne sprawy ale, przy okazji, udowodnić, że czyjeś wypowiedzi są idiotyczne, że osoba, która to napisała nie zna się i bredzi głupoty. Zrozumiałbym gdybyś napisał "sorry, ale moim zdaniem nie masz racji bo według mojej wiedzy jest tak i tak". Ale Ty po prostu wyśmiewasz innych i ich opinie. Zrozum, że możesz się nie zgadzać z innymi, ale musisz szanować innych ludzi i ich opinie.

Z mojej strony koniec tematu.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Maksio i siekan Panowie, dalszą dyskusję na temat, który jaki jest, oraz kto marację, i kto pisze/czyta ze zrozumieniem proszę na PW przenieść :evil:

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Myślę, że należałoby zamknąć temat, aby nie niszczyć dobrej atmosfery na tym forum. Na zadane pytanie - co może pan policjant już sobie odpowiedzieliśmy.
A tych którzy chcą poczytać posty policjantów z różnym stażem pracy i o różnych rzeczach, zapraszam na http://www.ifp.pl/.
Może to Wam trochę naświetli plusy i minusy tej roboty.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jeszcze na chwile chce powrocic do tematu tylko troche z innym pytaniem, czy pan policjant moze przeszukac mi samochod bez zadnego uzasadnienia, tylko od tak poprostu zatrzymuje mnie w celu sprawdzenia dokumantow itd i czy przy okazji na jego widzi misie moze mi przeszukac samochodz w srodku plus bagaznik?? moze ktos odpowiedziec na to pytanie

z gory dzieki :)

Ex. MB W124 E250D 93r - skasowany :/ ...... ale wroce do gwiazdy

Tytuł:
swój chłop

Z tego co wiem to może jeżeli istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że masz w środku coś nielegalnego. Znaczy się zależy od widzi misie Policjanta [zlosnikz]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

,,uzasadnione podejrzenie" musi wystapic...czyli zawsze moze.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

m87 pisze:
jeszcze na chwile chce powrocic do tematu tylko troche z innym pytaniem, czy pan policjant moze przeszukac mi samochod bez zadnego uzasadnienia, tylko od tak poprostu zatrzymuje mnie w celu sprawdzenia dokumantow itd i czy przy okazji na jego widzi misie moze mi przeszukac samochodz w srodku plus bagaznik?? moze ktos odpowiedziec na to pytanie

z gory dzieki :)

tak jak napisał RychuTaryfiarz.

może

dlatego tutaj jestem

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00