MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 11:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Wolnoć ( nomen omen ) Tomku w swoim domku...i aucie A wszystko na własne ryzyko. Popieram w całej rozciągłości Niestety bez politykowania się nie obejdzie- państwo za bardzo ingeruje w sferę prywatną obywateli, ale nie powinno nas to dziwić, wszak żyjemy w quasi- socjalistycznym głupolandzie

Kiedyś była na ten temat rozmowa, nie chce mi się jej szukać. Jednakże ja nie zgadzam się z Wami w całej rozciągłości. Łamiąc sobie kark przez niezapięte pasy, będziesz na moim utrzymaniu ! Bo to ja na Ciebie będe płacił podatki, żebyś Ty mógł sobie odbierać rentę do końca życia.

Można zrobić podział, przyjeżdża pogotowie, patrzy nie miał zapiętych pasów, odnotowuje w swoich raportach i do końca życia na WŁASNE ŻYCZENIE ( w końcu jeździłeś na własne ryzyko ) utrzymujesz się sam.

Tytuł:
postmajtek

moze tak byc. pod warunkiem, ze nie ma obowiazkowego przymusowego ubezpieczenia jak to u nas, niestety jest.
eot :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Łamiąc sobie kark przez niezapięte pasy, będziesz na moim utrzymaniu ! Bo to ja na Ciebie będe płacił podatki, żebyś Ty mógł sobie odbierać rentę do końca życia.

Dzieje się tak nie dlatego, że ja chce by ktokolwiek za mnie płacił, ale dlatego, że ŻYJEMY W SOCJALISTYCZNYM PAŃSTWIE I TE SAME BĘCWAŁY, KTÓRE INGERUJĄ W NASZĄ PRYWATNOŚĆ, WPROWADZAJĄ TAKIE PRZEPISY!!! Czego nie rozumiesz w " A wszystko na własne ryzyko" ???!!!
WeebShut pisze:
Można zrobić podział, przyjeżdża pogotowie, patrzy nie miał zapiętych pasów, odnotowuje w swoich raportach i do końca życia na WŁASNE ŻYCZENIE ( w końcu jeździłeś na własne ryzyko ) utrzymujesz się sam.

Uff, widzę, że jakaś nadzieja jest w tym Narodzie...

Szczerze namawiam do przeniesienia rozmowy na PW a najlepiej na spot ( dla zainteresowanych ) zanim Imć Idzik wpadnie i podsumuje nas za ten bałagan [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja wszystko rozumiem, popieram nie płacenie składek przymusowych, na pewno sam bym sobie lepiej swoje pieniądze na emeryturę odłożył.

Ale jeżeli masz tą świadomość, że płacisz na innych, a w razie wypadku inni będa płacić na Ciebie, to nie lepiej samemu zacząć ten kraj naprawiać ? ;-)

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
nie lepiej samemu zacząć ten kraj naprawiać ?

Owszem, ale nie zrobię tego pokornie stosując się do absurdalnych przepisów generowanych, najczęściej, przez ludzi o dwucyfrownym IQ. Zgodzę się, że wojując i sprzeciwiając się tym regułom też nic nie zdziałam, ale mam dzięki temu czyste sumienie i dobre samopoczucie [zlosnik] a to niezmiernie potrzebne by jakoś funkcjonować w krainie rządzonej przez debili, cwaniaków i degeneratów, o przestępcach nie wspomnę...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Ja wszystko rozumiem, popieram nie płacenie składek przymusowych, na pewno sam bym sobie lepiej swoje pieniądze na emeryturę odłożył.

ale wtedy kilku ministrów nie miało by czym jeździć [zlosnik]
chociaż co poniektórzy nie potrzebują auta by regularnie tenkować benzynę... [zlosnik] [zlosnik]

wszystko to pięknie by było gdyby kraj był bardziej normalny i uczciwy.
bliska mi osoba pobiera rentę inwalidzką i zasiłek pielęgnacyjny
zasiłek został cofnięty, gdyż wynagrodzenie dobiło do 900zł netto
(chora z winy lekarza, za którego ja płaciłem) te zas..ne kilka (300) złotych zasiłku nie starcza nawet na leki.
bo ktoś wpadł na pomysł by nie refundować pewnych zagranicznych leków a wspierać polskie (które nie działają)... i tak z 5zł za opakowanie, trzeba płacić 282zł (miesięcznie idą 4 opakowania) - rachunek prosty! :evil:

nawet jak się (tfu, tfu) zawinę na słupie... to:
1. pewnie nie doczekam na karetkę...
2. pabulonik
3. zabije mnie sam czas oczekiwania na jakiekolwiek badania, wizyty lekarskie itd.. + niekompetencja lekarzy (to akurat OT)
4. nawet jak otrzymam jakąś rentę czy cokolwiek, to z tej kasy też ciężko będzie przeżyć... - o ile otrzymam!!

Tak więc, wydaje mi się że te wszystkie pieniądze są bezpieczne!! w kieszeniach urzędników itd... itp...

może WeebShut twoje argumenty są dobre, ale raczej nie w naszej kochanej PL...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Czytam to po prostu z przerażeniem, dopóki sami nie zaczniemy działać, nikt za Nas lub w Naszym imieniu nic nie zrobi.

Kraj jest daleki od ideału, jak niestety wszędzie, a wasze argumenty kojarza mi się tylko z jednym powiedzeniem:

"Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma"

Wiem :

- że u Nas kradnie sie więcej
- że paliwo jest jednym z najdroższych a my prawie najbiedniejsi
- że służbę mamy do bani itd itp,

Ale to jest mój kraj, w nim się urodziłem, i wszyscy powinniśmy próbować razem go polepszać. Marudzeniem, narzekaniem nic nie wskóramy. Tylko od Nas samych zależy czy kraj kiedyś będzie lepszy czy stoczymy się na samo dno.

Po wypowiedziach tutaj widzę, że jesteśmy bliżsi tej drugiej opcji.

Mi tez nie jest łatwo, powiem więcej, jest mi ciężko, nie dośc że drogo, to trzeba jeszcze w dwóch miastach żyć. Wszędzie płacić, za paliwo i dojazdy też. Ale lepsze samopoczucie mam wtedy, kiedy widzę innych ludzi pozytywnie nastawionych a nie wiecznie zmęczinych zyciem w Polsce.

Pozdrawiam

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

a oto moje podejście:
- nie rzucam papierków na ulice
- nie parkuje na trawniku lub w miejscach utrudniających jazdę innym
- nie kradnę
- nie daję łapówek
- sprzątam kupy po moim psie (u mnie na osiedlu tego nie robię - brak koszy na śmiecie ;)
- płacę mandaty za nieprzestrzeganie przepisów
- wysyłam sms'y na budowę instytuty wybudzania dzieci ze śpiączki, bądź na ofiary tsunami...
i wiele innych rzeczy zależnych bezpośrednio odemnie!

ale nikt mi nie powie że:
idąc na wybory, zapinając pasy, przestrzegając przepisów (nie tylko drogowych) itd. itp... - będzie lepiej!
- nie będzie lepiej!

może dokończymy na spocie... ;)

124 3.0 CE - "NOS"

123 2.0 D - "Zielony"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
dopóki sami nie zaczniemy działać, nikt za Nas lub w Naszym imieniu nic nie zrobi.

I zapinając pasy właśnie "działasz"...tja [ok] ;)
WeebShut pisze:
"Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma"

To nie "my" jesteśmy problemem, ale "oni" i debile, którzy na nich głosują, proste :evil: Więc moży Ty podpiszesz się pod tym stwierdzeniem, ale napewno nie ja!
WeebShut pisze:
Po wypowiedziach tutaj widzę, że jesteśmy bliżsi tej drugiej opcji.

Tutaj się z Tobą w zupełności zgadzam, z tą różnicą, że mam na myśli zupełnie inne wypowiedzi niż Ty...
WeebShut pisze:
zmęczinych zyciem w Polsce.

Cięzko takim nie być, ale :
WeebShut pisze:
ludzi pozytywnie nastawionych

jestem wśród nich :)

No właśnie, "może dokończymy na spocie" .

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mnie kiedyś do zapinania pasów przekonał filmik (teraz nie moge znaleźć) jak facet bez pasów na tylnym siedzeniu zabija glową wszystkich innych pasazerów.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Temat pasów wałkowany był wiele razy, więc krótko:

Nie jestem przeciwnikiem pasów bezpieczeństwa, przeciwny jestem natomiast wszelkiej ingerencji państwa w prywatne życie obywateli, koniec kropka. ( piszę to dla tych, którzy mają wyraźne problemy ze zrozumieniem słowa pisanego...)

and6412 pisze:
jak facet bez pasów na tylnym siedzeniu zabija glową wszystkich innych pasazerów

To nie był przypadkiem Chuck?? Żeby jeden... tak wszystkich... z główki...w pojedynkę...zakapior co się zowie [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No właśnie filmik był kurewsko realistyczny i wcale nie śmieszny

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Szkoda zatem, że osobiście nie mogłem się o tym przekonać- filmik może być śmiertelnie poważny, ale Twoje sformuowanie było arcy zabawne :) ( nie ma w tym kszty uszczypliwości [ok] ) Sam widziałem serię zdjęc pt. "zapnij pasy" - gość w Camry, jadąc bez pasów, uderzył w barierkę na autostradzie. W efekcie mózg leżał przy drązku od ASB, a głowa kierowcy rozsmarowała się na asfalcie...Okropne, bo prawdziwe.

Pozdrawiam, Radek

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

and .. ten filmik jest na www.funiaste.net w dziale kiepofcy

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Twoje auto zniosło przy ok 80 km/ h, inne dałoby sobie świetnie radę przy 120 i więcej...

Zapewne jest to możliwe, ale niekonieczne, moim zdaniem wątpliwe. Ale to już zależy
Radunio pisze:
przede wszystkim możliwości auta ( stan techniczny i przeznaczenie) oraz umiejętności kierowcy ( tu wchodzi w grę zdrowy rozsądek)...

Wiadomo że zakazy są obliczone z dość dużym marginesem bezpieczeństwa, ale jadąc pierwszy raz przez dany zakręt nie jesteś w stanie określić czy przy ograniczeniu do 50 dasz radę przejechać go z prędkością 100 czy 120, więc ograniczenia są jak najbardziej użyteczne i potrzebne.

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00