Sebian pisze:
Proszę zatem o pełnomocnictwo.
Pełnomocnictwo drogi Kolego może być wyrazone w formie dowolnej, także dorozumiale, nie uchybiając przepisom wymagającym formy szczególnej dla czynności prawych, do dokonania których zostało udzilone.
W tym wypadku mogę także oprzeć się o art. 752 Kodeksu Cywilnego (prowadzenie cudzych spraw bez zlecenia). Chyba jednak to Ty po raz kolejny nie masz racji.
Najpierw prosisz mnie o pełnomocnictwo, a zaraz później piszesz to:
Sebian pisze:
Napisałem jasno w imieniu władz Stowarzyszenia
też mam poprosić o pełnomocnictwo?
Nie jesteś przedstawicielem całych Władz Klubu i nie możesz składać oswiadczeń woli w imieniu Klubu. Komisja rewizyjna jest organem kontroli wewnętrznej i nie ma prawa do reprezentowania stowarzyszenia na zewnątrz. Takie prawo ma tylko zarząd (par 39 statutu) a co za tym idzie każdy jego członek samodzielnie (par. 43). Uchwały Komisji są skuteczne wewnątrz Stowarzyszenia. O tym co może Komisja stanowi par. 52 - polecam!
Sebian pisze:
Od powyższej decyzji KR
KR nie wydaje żadnych decyzji! - par 53 - również polecam.
Chyba tyle kwestii formalnych.
Sebian pisze:
Nie widzę powodów do dalszej dyskusji i mam nadzieję, że nie będzie potrzebne zamknięcie tego wątku, aby zakończyć tą dysputę
Ja z kolei nie boję się polemiki, jeśli ktoś, kto ma pojęcie ma zdanie odmienne ode mnie to z chęcią przeczytam. Decyzja należy do Idzika.
Teraz chciałbym porzucić aspekty formalne i prawne całego zamieszania żeby przedstawić wersję wydarzeń z mojego punku widzenia:
Jestem na tym forum młody szczaw, nie ukrywam, na Mercedesach znam się marnie. Wpadłem tu kiedyś przypadkiem i spodobało mi się. Miłe towarzystwo, ciekawe wypowiedzi, wszystko ładnie pięknie! Postanowiłem zostać. Pewnego razu widzę że Kolega Ricco-HoldingPL wpadł na świetny pomysł - zapisałem się na liste - super! Aż tu post kolegi Filippo, że logo jest własnością klubu. Myśle sobie - święta racja, nikt nie zapytał to ja zapytam żeby dymu nie było. Trafiłem na kolege Popay- patrze fajny avatar, mądrze gada, pewnie miły facet, w podpisie napisane że wiceprezes to do niego napiszę. Zgodę uzyskałem, ucieszyłem się, wkleiłem wiadomość na forum i super.
Patrze dzisiaj w temacie się ruszyło, myślę - pewnie podkładki są!! A tu
![[wscieklosc]](./images/smilies/wscieklosc.gif)
niestety!
Miało nie być dymów - no i są!
Zastanów się o co kruszyć kopie Kol. Sebian? O to że 15 kolegów chciało dumnie wozić logo Twojego Klubu na samym czole swojego Mercedesa? Że w nie właściwej wg. Ciebie formie uzyskali zgodę? Twoim zdaniem potrzebujemy aktu notarialnego? Przecież to śmieszne...
Możemy to możemy, nie to nie- prosta sprawa! Lista chętnych jest dostępna, wzór także. Co to za różnica czy spytałem ja czy ktoś inny? Zachowujmy się jak rozsądni ludzie, połączeni wspólną pasją, a nie jak co niektórzy urzędnicy w wydziale komunikacji...
Na koniec chciałbym odpowiedzieć, że nie chcę nikogo zniechęcać ani do Klubu ani do forum, wręcz przeciwnie. Do Stowarzyszenia nie wstąpiłem, choć szczerze uważam że to bardzo fajny Klub. Jestem Wam również bardzo wdzięczny za to forum, za to że je utrzymujecie i organizujecie. Jest bardzo ciekawe a ludzie w przeważającej większości są chętni do pomocy.
Ewidentnie nam nie poszło - rzecz, która miała być tylko formalnością - uzyskanie zgody, okazała się być ponad nasz siły. Wierzę że przy dobrych chęciach, które niewątpliwie obie strony posiadają da się z tego wybrnąć.
Tyle ode mnie, Serdecznie pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli, spokojnej nocy życzę! Bouli
Gratuluję Kalis. Pewnie ja też kiesyś dorosnę, ale na pewno nie przed końcem sesji:) , pozdrawiam!