MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 03, 2025 10:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

filippo pisze:
Jaką klub ma gwarancję, że ten kto zrealizuje wasze zlecenie za dwa tygodnie nie wystawi takich ramek na allegro???

A jaką masz gwarnację że nie ściągnie sobie logo z Waszej strony i nie wystawi ramek na allegro?
Zapytałem Zarządu o zgodę na stworzenie kilku ramek (ok20) dla użytkowników forum, których lista dostępna jest w tym wątku i zgodę na to otrzymałem. Jeśli producent wykonałby więcej i wystawił na allegro to skutek byłby taki sam jakby ściągnął logo ze strony nikogo o nic nie pytając - naruszyłby Wasz dobro osobiste.
Zgoda Klubu została wyrażona jasno i jednoznacznie, co potwierdza zacytowany przeze mnie wyżej paragraf 43 statutu, ale nie będę już więcej na ten temat dyskutował bo to bezprzedmiotowe w tym momencie.

filippo pisze:
Vice-prezes nie dogadał się z Komisją Rewizyjną

Zastanówcie się jeszcze raz nad statutem, może go zmieńcie bo puki co takie decyzje należą do Zarządu a Komisja jest nie od tego.

Dzięki Idzik za propozycje- pomysł jest naprawdę dobry, ale ja podziękuję. Choć uważam że koncepcja ramek z logo i adresem internetowym klubu jest super - polecam wszystkim Klubowiczom.

Tytuł:
wiarus senior

Vce prezes pokazał stosowne pismo KR i miała czas zeby sie z tym zapoznać, jednak nie jest ona od podejmowania decyzji .Jak dla mnie komisja zareagowała zbyt ostro a w szczególności jeden z jej członków,który troszeczkę sie zagalopował-
Tak jak napisał Misiek nie chodzi tu o łaskę tylko o pozytywne załatwienie sprawy jaka pisemnie została przedstawiona między mna-członkiem Zarzadu a Boulikiem i podkreślam to jeszcze raz ze nikt nikomu nie chce życia utrudniac wręcz przeciwnie.
Jeśli chodzi o projekt to Bulik mie nie zrozumiał .Robicie chromowana podkładkę na niej stosowne informacje, póżniej fotkę i pokazujecie jak to wygląda .
Myśle ze takie przedstawienie sprawy rozwieje wszelkie wątpliwości i nie nastręczy kłopotów.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nikt nie ma zamiaru na nikogo sie obrażać ani z nikim kłucić. Wyszło niedomówienie i tyle. Może cała ta sprawa została potraktowana przez nas zbyt entuzjastycznie, ale to nie jest nic złego. Rozważam przyłączenie się do Klubu, ale niektórzy klubowicze momentami zapominają o tym że sobą i swoimi tekstami świadczą o całym MB/8 Klubie. Czy Sebian uważa ze jak jest klubowiczem to jest lepszy. Może stoi wysoko w społeczności Klubu ale gdy staniemy obok siebie to kto wie który z nas będzie wyższy. Myślę że wystarczyło napisać że nie będzie zgody do momentu przedstawienia projektu i zgłoszenia się wykonawcy do Zarządu. A całe to zamieszanie wyszło z niedomówienia . Teraz już znamy ostateczne stanowisko władz Klubu i nie potrzeba było do tego bufoniastego przemówienia. Mam nadzieję że nikogo nie obraziłem. Choć niektórzy mogą czuć się urażeni. Szacuneczek. Adam

ghost

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie wiem po co tyle awantury. To dopiero przymiarki, czy wogóle byliby jacyś chętni. Być może w ciągu najbliższych 2 tyg. będe miał taką ramkę, wrzucę na serwer zdjęcie, żeby każdy mógł sobie obejrzeć.
Wyluzujcie trochę, bo co poniektórzy naprawdę niemiło się zachowują, w stosunku do innych.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
filippo pisze:
Jaką klub ma gwarancję, że ten kto zrealizuje wasze zlecenie za dwa tygodnie nie wystawi takich ramek na allegro???

A jaką masz gwarnację że nie ściągnie sobie logo z Waszej strony i nie wystawi ramek na allegro?
Zapytałem Zarządu o zgodę na stworzenie kilku ramek (ok20) dla użytkowników forum, których lista dostępna jest w tym wątku i zgodę na to otrzymałem. Jeśli producent wykonałby więcej i wystawił na allegro to skutek byłby taki sam jakby ściągnął logo ze strony nikogo o nic nie pytając - naruszyłby Wasz dobro osobiste.

... i tym samym naruszyłby prawo. Dalsze losy mogłyby być różne, ale łamanie prawa, co jest niepodważalne, powinno być karane.

Boulik pisze:
Zgoda Klubu została wyrażona jasno i jednoznacznie, co potwierdza zacytowany przeze mnie wyżej paragraf 43 statutu, ale nie będę już więcej na ten temat dyskutował bo to bezprzedmiotowe w tym momencie.

Boulik, owszem otrzymałeś błogosławieństwo ale pod warunkiem, którego do tej pory nie spełniłeś. Więc nie może być mowy u wyrażeniu zgody przez Zarząd w omawianej sprawie. Powoływanie się na par.43 statutu Stowarzyszenia nic tu nie wnosi.

Boulik pisze:
filippo pisze:
Vice-prezes nie dogadał się z Komisją Rewizyjną

Zastanówcie się jeszcze raz nad statutem, może go zmieńcie bo puki co takie decyzje należą do Zarządu a Komisja jest nie od tego.

Owszem, Zarząd podjął decyzję, o czym zostałeś poinformowany. Wypowiedź Sebiana nie dotyczy udzielenia Tobie zgody na wykorzystanie logo, dotyczy natomiast udzielenia zgody wykonawcy tablic. Zgodzę się, mój kolega z KR, Sebian, zareagował zbyt ostro i "bufoniasto" pisząc:

Sebian pisze:
W związku z powyższym KR nie wyraża zgody na wykorzystanie nazwy, znaków i adresu WWW na ww. ramkach oraz na jakimkolwiek produkcie wytwarzanym komercyjnie przez osoby/instytucje trzecie.

jednak decyzja (nie wypowiedź!) nie była odzwierciedleniem wyłącznie jego opinii, była konsultowana z Zarządem i pozostałymi członkami KR. Natomiast winę za stylistykę swoich słów ponosi tylko i wyłącznie ich autor.
Pozdrawiam

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

misiek pisze:

... i tym samym naruszyłby prawo. Dalsze losy mogłyby być różne, ale łamanie prawa, co jest niepodważalne, powinno być karane.

Oczywiście że tak! Pwonno być karane, tyle że jeśli producent będzie chciał złamać prawo to zrobi to z nasza pomocą lub bez.

misiek pisze:
Boulik, owszem otrzymałeś błogosławieństwo ale pod warunkiem, którego do tej pory nie spełniłeś

Uważam że spełniłem jak najbardziej- wzór pokazany jest w pierwszym poście tego wątku, wszystkich chętnych kolega Ricco-HoldingPL poprosił o wiadomośc. Takie były warunki.

misiek pisze:
Owszem, Zarząd podjął decyzję, o czym zostałeś poinformowany. Wypowiedź Sebiana nie dotyczy udzielenia Tobie zgody na wykorzystanie logo, dotyczy natomiast udzielenia zgody wykonawcy tablic

pytałem o zgodę na zamieszczenie na podładkach Waszego znaku. Możemy uznać że to ja jestem wykonawcą i wynajmę sobie podwykonawce, który to za mnie zrobi.

misiek pisze:
Zgodzę się, mój kolega z KR, Sebian, zareagował zbyt ostro i "bufoniasto"

ooo ja też się zgodzę. Tylko czemu Kol. Sebian w ogóle zareagował?

sebian pisze:
W związku z powyższym KR nie wyraża zgody

KR może nie wyrazić zgody na ...budżet Klubu!

Proszę Was, skończmy już temat. Wszystko zostało wyjaśnione! Taki projekt jak jest nie wystarczy- nic na siłę! Jeśli Kol. Ricco-HoldingPL przedstawi zdjęcie jednego egzemplarza to Klub się zgodzi. Myślałem że załatwiłem sprawę, okazało się że jednak to nie takie proste ze względu na "ukryte" kompetencje komisji rewizyjnej i Kol. Sebiana.
Wiem, że zdecydowana większość Klubowiczów, w tym władz jest sprawie przychylna i intencje ma jak najlepsze, dlatego przepraszam jeśli zostali przez całą sytuację rozdrażnieni.
Pozdrawiam serdecznie, życzę dobrej nocy i przepraszam za zamieszanie: Bouli

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam
ja także chciałem kiedyś wydrukować naklejki z logo klubu i co?
i przekonali mnie mili koledzy, że jak tak bardzo mi się podoba klub MB/8, i tak bardzo mi się podoba naklejka klubowa, i tak bardzo chcę propagować klub to najlepszym wyjściem jest wstąpić do niego.

I co zrobiłem ?
Właśnie wstąpiłem.
I wam polecam tę samą drogę zdobywania naklejek klubowych i propagowania idei MB/8.

Pozdrawiam i zapraszam nie bójcie się, ludzie w Klubie wspaniali, weseli i skorzy do dzielenia się wielką wiedzą na temat naszych ukochanych samochodów.

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Boulik pisze:
Nie ma obowiązku aby o zgodę o zarządu osobiście pytał sam producent, czyli w tym wypadku pewnie jakiś znajomy Kolegi Ricco-HoldingPL.

Jest.

Boulik pisze:
Zrobiłem to w jego imieniu!

Proszę zatem o pełnomocnictwo.

Boulik pisze:
Wydawało mi się że wystąpiłem z oficjalnym zapytaniem do osoby kompetentnej a mianowicie do V-ce Prezesa Zarządu, Sz. Kolegi Popey.

Dobrze piszesz: Wydawało Ci się... (patrz poprzednie argumenty).

Boulik pisze:
I zgodę uzyskałem - za co serdecznie dziękuję. (może forma zapytania za pomocą priv była za mało oficjalna? powinienem był wysłać list polecony z potwierdzeniem odbioru? ) Informacje o uzyskanej zgodzie przekazałem zainteresowanym Kolegom w formie postu, w tym watku. Nie wiem naprawdę o co Wam chodzi, co jeszcze mam zrobić , kogo pytać, a może za zgodę Klub życzy sobie stosowną wpłatę na konto?
W moim mniemaniu zgodę Zarządu otrzymaliśmy!

Powołując się po raz kolejny na poprzednie argumenty stwierdzam, że formalnie znowu nie masz racji.

Boulik pisze:
Ale ja już nie chce tej ramki!! Nie chce wozić na samochodzie logo kogoś, kto robi mi łaskę. Wolę reklamować znak firmowy mojego mechanika, bo to chociaż miły facet.
Pozdrawiam Szanowny Klub i wszystkich zainteresowanych tematem ramek pod tablice! Bouli

Napisałem jasno w imieniu władz Stowarzyszenia, że nie mamy nic przeciwko reklamowaniu klubu, choć pewne kanony i zasady należy uszanować. Drażliwa sprawa dotyczy tylko i wyłącznie producenta ramek (Ricco) oraz uzyskania przez niego stosownej zgody, o której otrzymanie jak dotąd nie wystąpił, choć mógł to zrobić już po pierwszej uwadze dotyczącej tej kwestii.

A ja myślę, że siejesz niepotrzebny ferment. Celowo chcesz kogoś zniechęcić do naszego klubu czy forum? Bynajmniej nie temu służyć przytoczona przeze mnie decyzja, a tylko chronić znaki Stowarzyszenia. Uważam, że inteligentni ludzie potrafią ją uszanować i mam pełny szacunek dla tych, którzy wcześniej zwrócili na to uwagę.

Boulik pisze:
PS. przeczytałem własnie ustawę Prawo o stowarzyszeniach oraz statut Klubu!
Paragraf 43 statutu Stowarzyszenia MB/8 Club Poland w Gańsku stanowi że:
"Każdy członek Zarządu samodzielnie składa oświadczenia woli w imieniu Klubu..."
A zatem nie ma miejsca reprezentacja łączna, ani nie potrzebna jest uchwała Walnego Zgromadzenia Członków, tym bardziej Komisji Rewizyjnej.
Jako że otrzyamliśmy zgodę członka Zarządu - Popey'a, formalnie zgodę mamy!
Sebian, czy możesz wyjaśnić o co Ci chodzi?

Polecam jeszcze raz przeczytanie przytoczonych przez Ciebie lektur. Tak się akurat składa, że KR nadzoruje i kontroluje prace Zarządu, jak i całego Stowarzyszenia. Dlatego właśnie z przyczyn formalnych nie została wydana zgoda na użycie logo klubu.

Od powyższej decyzji KR można się odwołać jedynie do Walnego Zgromadzenia członków Stowarzyszenia przesyłając list polecony na adres siedziby Stowarszyszenia. Najbliższe WZ odbędzie się 18 lutego br. i niezależnie od jakiegokolwiek odwołania temat udostępniania znaków Stowarzyszenia na pewno zostanie poruszony.

Nie widzę powodów do dalszej dyskusji i mam nadzieję, że nie będzie potrzebne zamknięcie tego wątku, aby zakończyć tą dysputę.

Z poważaniem
Sebastian Pawlak
KR MB/8 Club Poland

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz

kalis pisze:
Witam
ja także chciałem kiedyś wydrukować naklejki z logo klubu i co?
i przekonali mnie mili koledzy, że jak tak bardzo mi się podoba klub MB/8, i tak bardzo mi się podoba naklejka klubowa, i tak bardzo chcę propagować klub to najlepszym wyjściem jest wstąpić do niego.

I co zrobiłem ?
Właśnie wstąpiłem.
I wam polecam tę samą drogę zdobywania naklejek klubowych i propagowania idei MB/8.

Pozdrawiam i zapraszam nie bójcie się, ludzie w Klubie wspaniali, weseli i skorzy do dzielenia się wielką wiedzą na temat naszych ukochanych samochodów.

Dziękuję za wyrozumiałość i witam w szeregach [cool] Pełen szacunek [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Proszę zatem o pełnomocnictwo.

Pełnomocnictwo drogi Kolego może być wyrazone w formie dowolnej, także dorozumiale, nie uchybiając przepisom wymagającym formy szczególnej dla czynności prawych, do dokonania których zostało udzilone.
W tym wypadku mogę także oprzeć się o art. 752 Kodeksu Cywilnego (prowadzenie cudzych spraw bez zlecenia). Chyba jednak to Ty po raz kolejny nie masz racji.

Najpierw prosisz mnie o pełnomocnictwo, a zaraz później piszesz to:
Sebian pisze:
Napisałem jasno w imieniu władz Stowarzyszenia

też mam poprosić o pełnomocnictwo?
Nie jesteś przedstawicielem całych Władz Klubu i nie możesz składać oswiadczeń woli w imieniu Klubu. Komisja rewizyjna jest organem kontroli wewnętrznej i nie ma prawa do reprezentowania stowarzyszenia na zewnątrz. Takie prawo ma tylko zarząd (par 39 statutu) a co za tym idzie każdy jego członek samodzielnie (par. 43). Uchwały Komisji są skuteczne wewnątrz Stowarzyszenia. O tym co może Komisja stanowi par. 52 - polecam!
Sebian pisze:
Od powyższej decyzji KR

KR nie wydaje żadnych decyzji! - par 53 - również polecam.

Chyba tyle kwestii formalnych.

Sebian pisze:
Nie widzę powodów do dalszej dyskusji i mam nadzieję, że nie będzie potrzebne zamknięcie tego wątku, aby zakończyć tą dysputę

Ja z kolei nie boję się polemiki, jeśli ktoś, kto ma pojęcie ma zdanie odmienne ode mnie to z chęcią przeczytam. Decyzja należy do Idzika.

Teraz chciałbym porzucić aspekty formalne i prawne całego zamieszania żeby przedstawić wersję wydarzeń z mojego punku widzenia:

Jestem na tym forum młody szczaw, nie ukrywam, na Mercedesach znam się marnie. Wpadłem tu kiedyś przypadkiem i spodobało mi się. Miłe towarzystwo, ciekawe wypowiedzi, wszystko ładnie pięknie! Postanowiłem zostać. Pewnego razu widzę że Kolega Ricco-HoldingPL wpadł na świetny pomysł - zapisałem się na liste - super! Aż tu post kolegi Filippo, że logo jest własnością klubu. Myśle sobie - święta racja, nikt nie zapytał to ja zapytam żeby dymu nie było. Trafiłem na kolege Popay- patrze fajny avatar, mądrze gada, pewnie miły facet, w podpisie napisane że wiceprezes to do niego napiszę. Zgodę uzyskałem, ucieszyłem się, wkleiłem wiadomość na forum i super.
Patrze dzisiaj w temacie się ruszyło, myślę - pewnie podkładki są!! A tu [zlosnik] [zlosnikz] :) :o [wscieklosc] niestety!
Miało nie być dymów - no i są!
Zastanów się o co kruszyć kopie Kol. Sebian? O to że 15 kolegów chciało dumnie wozić logo Twojego Klubu na samym czole swojego Mercedesa? Że w nie właściwej wg. Ciebie formie uzyskali zgodę? Twoim zdaniem potrzebujemy aktu notarialnego? Przecież to śmieszne...
Możemy to możemy, nie to nie- prosta sprawa! Lista chętnych jest dostępna, wzór także. Co to za różnica czy spytałem ja czy ktoś inny? Zachowujmy się jak rozsądni ludzie, połączeni wspólną pasją, a nie jak co niektórzy urzędnicy w wydziale komunikacji...
Na koniec chciałbym odpowiedzieć, że nie chcę nikogo zniechęcać ani do Klubu ani do forum, wręcz przeciwnie. Do Stowarzyszenia nie wstąpiłem, choć szczerze uważam że to bardzo fajny Klub. Jestem Wam również bardzo wdzięczny za to forum, za to że je utrzymujecie i organizujecie. Jest bardzo ciekawe a ludzie w przeważającej większości są chętni do pomocy.
Ewidentnie nam nie poszło - rzecz, która miała być tylko formalnością - uzyskanie zgody, okazała się być ponad nasz siły. Wierzę że przy dobrych chęciach, które niewątpliwie obie strony posiadają da się z tego wybrnąć.

Tyle ode mnie, Serdecznie pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli, spokojnej nocy życzę! Bouli

Gratuluję Kalis. Pewnie ja też kiesyś dorosnę, ale na pewno nie przed końcem sesji:) , pozdrawiam!

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
W związku z powyższym KR nie wyraża zgody na wykorzystanie nazwy, znaków i adresu WWW na ww. ramkach oraz na jakimkolwiek produkcie wytwarzanym komercyjnie przez osoby/instytucje trzecie.

eee... to znaczy się że kalendarz też bezprawnie???? bo ja nie jestem członkiem klubu tylko przypadkowo balastem na tylnej kanapie u MacKuzów, ewidentnie osoba trzecia

To sorry chłopaki, na piśmie nie mam zgody na wykorzystanie ani loga anie wizerunku samochodów...

PS. a jestem jedyną osobą która posiada to logo w formie nadającej się do wykorzystania na koszulkach i innych materiałach promocyjnych...

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
Patrze dzisiaj w temacie się ruszyło, myślę - pewnie podkładki są!! A tu niestety!

:cry:
Najbardziej mi przykro, że ta sytuacja została tak rozwiązana przez Sebiana, być może ma racje, ale czy nie można było wysłać wiadomości do Ricco i napisać: "Prosiliśmy o wzór podkładki i oficjalne zapytanie o zgodę", myślę że wtedy nie doszłoby do tak nieprzyjemnej sytuacji jaka teraz nastąpiła. Czy w tym kraju wszystko trzeba mieć na papierze, podstęplować w 10 urzędach i dopiero wtedy jest ważne?! Rozumiem że sprawa z naszej strony została załatwiona troche nie po kolei, ale to nie jest umowa międzynarodowa i przecież nie zostały wyznaczone żadne terminy. Stworzyliśmy pewien rodzaj nieformalnego "Stoważyszenia Zainteresowanych Ramkami", jeden kolega znalazł producenta i zaproponował napis, drugi zapytał v-ce prezesa o zgodę i chyba jest OK. A może każdy z osobna musi się pytać o zgodę? O co tu wogóle chodzi??

Takie traktowanie "z góry" nie przyniesie Klubowi splendoru i może zniechęcać ludzi do niego.
Nie można było tego załatwić jak Kolega z Kolegą?
Pozdrawiam

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
Klubowicz

To nie tak Biedrona. Kalendarz został wykonany z zachowaniem właściwej drogi. Ty wykonałaś projekt, który zaakceptował Zarząd. Znaleźli się sponsorzy, a kolportuje je (podobnie jak w przypadku ramek AD2004) MB/8 Club Poland.

A teraz, jak sama widzisz, zarzewiem problemów nie są ramki (bo uzyskanie formalnej zgody chyba jest nadal możliwe, o ile zainteresowana strona złoży stosowny wniosek), tylko chłopak, któremu nie spodobało się nagle wstrzymanie owego projektu [szalone] Mam nadzieję, że już z tym skończył, bo dyskutować dalej nie zamierzam. Nie ukrywam jednak, że każdy z nas (łącznie ze mną) jest winny całej tej sytuacji [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

To tak na spokojnie, komentując tak zupełnie z boku to co tu się dzieje, jako człowiek od marketingu odpowiedzialny za zupełnie inne logo:

Prawo do dysponowania logosem i nazwą Klubu ma tylko i wyłącznie Zarząd, to on powinien dbać o wizerunek Klubu na zewnątrz jak i wewnątrz Klubu. Również produkcja wszelkich gadżetów opatrzonych logosem i nazwą Klubu powinna odbywać się tylko i wyłacznie za zgodą/na polecenie Zarządu Klubu. Każde wykorzystanie logosa w jakimkolwiek celu (choćby to było ogłoszenie w prasie) powinno być poprzedzone zgodą Zarządu - czy to w formie pisemnej czy ustnej.
Jeżeli Zarząd deleguje kogokolwiek do zarządzania wizerunkiem Klubu to pozostali członkowie Klubu powinni zostać o tym oficjalnie powiadomieni.
Propozycje nowych gadżetów powinny być zgłaszane najpierw do Zarządu a potem dopiero ogłaszane na ogólnodostępnym forum.

To by było na tyle jeżeli chodzi o to jak powinno być. Nie uniknie się nigdy bezprawnego wykorzystania logosa czy modyfikacji go przez osoby trzecie. Taki głupi świat, mają z tym problemy największe koncerny świata (patrz Nike, Adidas...)

Co do "nadprodukcji" i ew. wyciągnięcie korzyści mnajątkowych ze sprzedaży jakichkolwiek gadżetów na różnych "bazarach" internetowych - nie ma co popadać w paranoję, każda współpraca opiera się na jakimś zaufaniu, inaczej się nie da. Jakby z takiego założenia (że ktoś coś wyprodukuje więcej i sprzeda bez mojej zgody) wychodziło Pirelli to w życiu nie wydrukowaliby swojego kalendarza...

Proponuję ostudzic emocje i zacząć od nowa bo pomysł na ramki klubowe wydaje się być fajny (to zupełnie subiektywne odczucie człowieka nie zrzeszonego) tylko nie w ten sposób załatwiany...

Pozdrawiam,

Biedron

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
któremu nie spodobało się nagle wstrzymanie owego projektu

To nie tak. Nie zależy mi na czasie. Nie spodobało mi się tylko że wstrzymanie owego projektu spowodował chłopak, który nie miał najmniejszego prawa go wstrzymywać bo nie jest członkiem Zarządu. Nie spodobał mi się również sposób w jaki to zrobił- jak szef wszystkich szefów albo kuli ziemskiej prezes!
Napewno, gdyby którykolwiek z członków Zarządu napisał coś w stylu: "poczekajcie chłopaki, będzie Walne, omówiimy sprawe, ...może my coś takiego zorganizujemy" - zapewne nikt, a zwłaszcza ja nie miałby nic przeciwko wstrzymywaniu projektu.
Pozdrawiam serdecznie: Bouli

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00