and6412 pisze:
Też uwielbiam tatarka

Z tym bym się nie rozstał, za bardzo lubię
Cytuj:
Z granulatu sojowego!
ojejku...
Cytuj:
Szczególnie jednak cieszy mnie fakt, że wątek sprowokował zdeklarowany mięsożerca.
To fakt - uwielbiam mięso, uwielbiam je przyprawiać i przyrządzać (ze sprawianiem już gorzej - wolę gotowe). Ale nie wyobrażam sobie jedzenia bez ryb, krewetek itp. Także pewne dania jarskie/wegetariańskie są na mojej liście faworytów, n.p. nieśmiertelne ruskie pierogi, pieczarki i inne grzyby, cebula grillowana (w folii z solą morską lub ziołową). Myślę, że wegetarianie wiele zmienili w polskim pojmowaniu jedzenia (schabowy, kapucha i kartofel
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
) - to dzięki Wam mamy tyle wspaniałych ... dodatków do mięsa
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Cytuj:
Dzięki Bukol!
Cała przyjemność po mojej stronie.
Cytuj:
A co z Delfinami ?? Mozna jesc ??
A czy Delfin to ryba?
Cytuj:
wegetarianie jedza ryby....
na ten temat zdania są podzielone
Cytuj:
tazke tatar wegetarianski jest z surowego albo wedzonego lososia potrawa naprawde zacna i malo tania
Znam i wiem, że występuje po nazwą "tatar". Tak samo można w mięsnym kupić mielonego kuraka zwiniętego w cienką rurkę niesłusznie nazwanego "kabanosem". Faktem jest, że tzw "tatar" z łososia jest OK, aczkolwiek łosoś to nie jest moja ulubiona ryba. Polecam surowego tuńczyka w formie sushi lub sashimi: r-e-w-e-l-a-c-j-a.