MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:35 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

nie jestem przeciwnikiem japoncow ale mi własnie bardziej odpowiada jakies TDI.Małe obroty a zapiernicza.Porownanie Ciwica V-tec ktory jest dosc sportowy bo lekki i ma 160 km jest nietrafione.Wiadomo ze bedzie szybszy od passata czy golfa ktore sa ciezkie...Ja tam wole auto niemieckie z dieslem i to mocnym dieslem.Moje MB po miescie moze jechac normanie nie przekraczajac obrotow 2000 a po trasie przy 140 jest 2800.Cicho -ekonomicznie spokojnie....Z doswiadczenia wiem ze benzynki przy tych predkosciach maja spore predkosci obrotowe i juz je słychac....TDI poza tym mozna łatywo podkrecic do bezpiecznych 160-170 km i wtedy naprawde nie ma mocnych...Jak ta honda jest taka jak pisze Idzik i maly przelot to mozna brac-bedzie jezdzic.Ja bym nie kupił bo mnie takie auto nie kreci i juz.

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior

Wsiadaj i zażywaj przyjemności z jazdy.Wszelkie porównania że ten ma 9,9 do 100 km/h a tamten ma 9,8 są dobre ale w ....Formule 1.Co mi da że będę 2 minuty wcześniej niż ten ze słabszym silnikiem?
Totalna bzdura!
Wszystkie samochody są dobre, dopóki sie nie zepsują.Kwestia wyglądu jest indywidualną sprawa właściciela i już.Jak sie komu nie podoba to zawsze może w inną stronę spojrzeć albo wykleić se szybki w środku tapetką z ulubionym widoczkiem(126 sec np....).
I pora na prywatę ;)
Potrzebuje przepływomierz do swojego autka.....

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

art pisze:
od 60 - 100 w hondzie najlepiej jest robić na 3 biegu nie na 4 czy 5 a w vw czy octavi być może na 4

Święte słowa. Te porównania dla 5tego biegu mają na celu zobrazowanie czy i jak często musimy przełączać biegi.
W TDi nie musimy po zerwie się do przodu z 5tki.
Ale jakby w danych było podane możliwe najszybsze przyspieszenie od 60 do 100 to byłby parametr godny porównania.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00